Nagyon kövér a fiam?
Nemsokára megyünk a 3 éves státuszra, és rettegek hogy beszól a dokink. 23 kg a fiam... 106 cm hozzá. Oké, mi sem vagyunk kicsik, az apja 196 cm és 116 kg. Én 171 cm és 74 kg, tehát a genetika is megvan. De akkor is sokkolt a súlya. Mondjuk eszik is rendesen, de ugyanakkor mozog is egész nap. Itt egy friss kép:
a mama aki törődik csak egy hülye kis tini :)
nincs 60 kilós 6 évese fia, tegnap kiírt egy kérdést, törölték is, ott még lánya volt, és van egy szobájuk ami tele van sütivel és 2 tortát is bezabál a gyereke esténként, na meg magántanuló, anyósával van egész nap :D
bocs az offért :)
Szia!
Hasonló probléma miatt keresgéltem itt tanácsokért.
Az én lányom is hasonló cipőben jár.
A testsúlya 3 és fél évesen 24 kg volt. Elvittem a Madarász utcai Endokrinológia szakrendelésre.
Ott megmosolyogtak! "Ez nem kóros", mondták szó szerint. Kaptunk pár oldalnyi fénymásolt papírt diétás ételekkel, ami felnőtteknek szólt, ezért a doki ráírta hogy ennek a felét egye a gyerek.
Sajnos a diétázás nálunk egyáltalán nem működött. Hiába a testmozgás, a kevesebb, jobb minőségű étel, a hétvégi vendégségek (szülinap, névnap, ünnep, gyerekzsúr stb) alkalmával rendre visszaszedte a több heti munkával elért dekákat.
A lányom most 7 és fél éves, és 44 kiló. Úgy, hogy naponta jár mozgásfejlesztő órára és görkorizik, de korábban járt RSG-re, jégkorira és heti 2 szer lovagolni is. És mégis, a súlya úgy gyarapszik mintha semmit nem csinálna csak enne egész nap.
A fénykép alapján szerintem nem "vészes", de a súlya annyi mint a lányomnak volt annyi idősen, úgyhogy figyeljetek rá!
A sok okostojásnak fogalma sincs, milyen nehéz egy olyan gyerekkel, aki folyton éhes. Itthon megtehetem hogy eltüntetek előle mindent, de bárhová megyünk vendégségbe, mindenhol olyan ételekkel találkozik amik tiltólistán vannak. Az iskolában meg annyit eszik amennyit bír, vagy épp semmit, mert nem a foga alá való, és itthon pótolja be...
Holnap viszem 4 év után az Endokrinológiára, remélem nem diétás tanácsokkal látnak el megint mert akkor rájuk borítom az asztalt...
Utolsónak:
Na igen, itt rontod el, hogy ha elmentek valahová engeded, hogy telezabálja magát.
Tudom miről beszélek, csak más formában. A lányom lisztérzékeny, és megtanulta, hogy ő bizony nem ehet mindenből, sőt igazából ritkán tud enni, ha vendégségben vagyunk, kivéve ha olyan helyre megyünk, ahol ezt tudják, és hajlandóak ezzel foglalkozni, készítenek neki külön ételt.
Ha az én lányom ilyen súlyos lenne, akkor biztos tennék az egészségéért, nézesd meg a vércukrát is, nem lett-e a sok zabálástól cukorbeteg.
Kedves utolsó előtti, ajánlom a figyelmedbe a szinoníma szótárt, bár lehet még nem hallottál róla.
Úgy működik, hogy beírod például az egyik kedvenc szavadat, a "zabál" szót, és ilyeneket kaphatsz eredményül:
táplálkozik, kajál, eszik, tömi a hasát, falatozik, lakmározik, lakomázik, kosztol, fogyaszt, étkezik, burkol, habzsol, fal, majszol, dézsmál, stb.
Na igen, tök igazad van, hogy zavar, hogy azt írtam, hogy zabál, de lehet így egy picit megüti a füled, és esetleg átgondolod, nem okozol - e ezzel egy életre szóló bajt a gyerekednek.
Ez is egyfajta betegség, majd a suliban csúfolni fogják, mert kövér, és véglegesen sérülhet a lelke, az önbecsülése, tudjuk milyenek a gyerekek...
Na meg hogy ezzel milyen betegségeket idézhetsz elő.
Változtass , és megváltozhat az élete. Fontos, hogy mit , mikor eszik a gyereked. Ha éhes indokolatlanul adj neki répát pl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!