Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha kövér a gyerek, ne adjunk...

Ha kövér a gyerek, ne adjunk neki vacsorát?

Figyelt kérdés

Egyik ismerősöm mesélte, hogy a fia ott aludt az unokatestvérüknél, és a gyerek nem egy nádszál alkat, de nem is gurul le a lépcsőn... És az unokatestvérük anyja, nem adott neki vacsorát, mert, hogy "te túl kövér vagy, nem ehetsz"... Szegény gyerek olyan éhes volt,. hogy egész éjjel nem tudott elaludni. És sírva ment haza. Persze nem mondta el, hogy mi a baja, nem is értették. Csak otthon mesélte el, hogy nem adtak neki enni. Azt mondta ismerősöm ennek már vagy 5 éve, és még mindig emlegeti a gyerek ezt.

Akkor elég lelki sérülést kaphatott szegény gyerek.

Nem nevelik egyesek kicsit durván a gyereküket? Nem durva kicsit ez az eset?

2011. aug. 19. 09:44
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
De durva, nem a vacsorát kellett volna megvonniuk tőle, hanem esetleg egy kevésbé hizlaló kaját adni neki!!! Valószínű azért hízott el szegény gyerek, mert tömték mindenféle hízlalóval, most meg nem adnak neki vacsorát, hát ez a nem semmi!!! A saját hibájukat a gyerek szenvedi el!!!
2011. aug. 19. 09:51
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha kövér a gyerek,az a szülők hibája.

Kell neki vacsora persze,de nem sülkrumpli hamburgerrel.

Velem is előfordult egyébként,szomszédéknál.A másik lánynak tettek cukrot a málnájára,az enyémre nem,mert duckos voltam.

Bár nálam nem okozott semmiféle "lelki sérülést"......

2011. aug. 19. 09:53
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
A saját gyerekének nem adott enni vagy a rokon gyereknek? Egyik se szép, de abba, hogy a saját gyerekét hogy neveli, sajnos nem lehet beleszólni. Ha a rokon gyereknek nem adott enni, én még évek múltán is kivertem volna a balhét, az bizzos.
2011. aug. 19. 10:03
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Az emberi butaság jó példája, hogy azt hiszik, hogy a cukor csak a duciknak árt, a vékonyak meg ehetik nyakra főre.

Amúgy a nem adunk vagyorát dolog is. A szülőknek lövésük sincs a normális táplálkozásról meg fogyókúráról. Ha lenne, ötször adtak volna keveset a gyereknek, nem koplaltatják este. Meg nem is tudom, mit hittek, egyszer vagy kétszer nem vacsorázik a gyerek (mert otthon nyilván igen), és akkor megmentették a kövérségtől?

De sajnos pont ennyire buták a fiú szülei is, ha látom, hogy hízik a gyerek, nem éheztetem, de visszafogom a kalóriákat és változtatok a táplálkozásán. Ezt ők is megtehették volna, még mielőtt kitör a botrány. Annál is inkább, mert kiskorban kell a táplálkozási szokásokat normálissá tenni, mert később sokkal nehezebb. A kövér gyerekből önbizalomhiányos, személyiségzavaros felnőtt lesz, ha lány, akkor egész életében koplal, ha fiú, akkor vagy zabál tovább vagy halálra gyúrja magát, normális párkapcsolatra viszont képtelen lesz, mert ahhoz egészséges önbizalom és személyiség kell.

Arról nem beszélve, hogy lefogyni sokkal nehezebb, mint nem meghízni...

2011. aug. 19. 10:03
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez durva. kkor ha jól értem a vendégségben az unokatesója anyja nem adott neki vacsorát? Hát oda sem engedtem volna többet a gyereket. Hülye egy felfogás,még felnőttnek sem szabadna ugy fogyókuráznia hogy nem eszik vacsorát,nemhogy egy gyereknek. Hihetetlen mennyire buta emberek vannak.
2011. aug. 19. 10:04
 6/13 anonim ***** válasza:
nevetséges. a kövér gyerek a szülő hibája...inkább arra kellene odafigyelni, hogy olyat egyen ami egészséges, nem éheztetni.....iszonyú, milyen emberek vannak.....
2011. aug. 19. 13:04
 7/13 anonim ***** válasza:

Éheztetni a gyereket mindenképp durva. Ha tényleg kövér (ami NEM FELTÉTLENÜL A SZÜLŐ HIBÁJA), ki kell vizsgálnia az orvosnak, hogy nics-e szervi a vagy hormonális oka, persze nyilván ha chipset eszik kólával, akkor elsődelegesen ezen kell változtatni. Ha nem találnak szervi okot, akkor is lehet tanácsot, étrendmintát kérni dietetikustól, mert mindenképp meg kell előzni a túlsúly okozta szövődményeket. És ne feledkezzünk meg a sportolásról sem, keresni kell egy olyan sportot, amit a gyerek szeret és szívesen csinál.

Ha éheztetik, az első adandó alkalommal, mikor nem figyelnek oda, degeszre fogja magát zabálni- én is ezt tenném!!!

2011. aug. 19. 13:54
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

ne mondom h kövér a fiam inkább olyan vasgyúró alkat és igen van rajta felesleg

és én adok neki vacsit persze nem engedem h teletömje magát mindennel megbeszéltük vacsira könnyű ételek vannak gyümi joghurt kefir esetleg 1-2 db keksz saláták stb.. és nem eszünk sokat mert akkor fájni fog a pocakja

inkább reggel és délelőtt adok neki többet mert tudom h estére ledolgozza sajna ö ilyen alkat bármit eszik fent marad rajta

de ezért nem tiltom el mindentől azért gyerek még és fontos h ezt érezze is és h nem az étkezésekre való figyelés legyek a központ mert nem akarom h később ezzel bajba kerüljön

persze nehéz ezt úgy h a nővére az ellenkezője egy deka felesleg sincsen rajta és még akkor sem lesz ha édességet édességgel eszik

mikor szülinapon volt nálunk olyan gyerek aki tényleg kövér volt inkább a szülőt kérdeztem h mennyit adhatok neki és mit vacsira (ott alvós gyerek volt) megbeszéltük de h én nem adjak neki enni és még le is kövérezzem no azt nem !!!

sajnálom azt a kisgyereket

2011. aug. 19. 17:43
 9/13 anonim ***** válasza:
A kérdező írta,hogy nem egy nagyon kövér gyerekről van szó csak jó húsban van.Ezért nem küldjük egyből orvoshoz! De ha én rábíznám valakire a fiamat és nem ad neki vacsorát hát biztos,hogy kivertem volna a balhét!
2011. aug. 25. 12:32
 10/13 anonim ***** válasza:
A szénhidrát szegény étrend, sok zöldséggel és gyümölccsel, folyadékkal és persze jóóó sok mozgással kiegészítve megoldja a problémákat. Nem éheztetni kell a gyereket, hanem rendszerességet kialakítani ebben, és olyan mozgásformát keresni, amit élvez is.
2011. aug. 25. 13:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!