Nagyon kövér a fiam?
Nemsokára megyünk a 3 éves státuszra, és rettegek hogy beszól a dokink. 23 kg a fiam... 106 cm hozzá. Oké, mi sem vagyunk kicsik, az apja 196 cm és 116 kg. Én 171 cm és 74 kg, tehát a genetika is megvan. De akkor is sokkolt a súlya. Mondjuk eszik is rendesen, de ugyanakkor mozog is egész nap. Itt egy friss kép:
Persze, nem szörnyen elhízott, de mostantól nagyon figyelni kéne, nehogy tényleg jobban elhízzon, és akkor tényleg kövér legyen. Most a határán van, és nagyon jó, hogy te is látod, és remélem tudsz változtatni, most biztos nincs nagy baj, csak lehet, ha nem vigyázol.
A gyerek egészségéért, meg hogy ne csúfolják majd mindig a suliban, oviban. Az egy életre tönkretehti az önbizalmát.:(
van doki aki nem törődik semmivel,én pont ezért cseréltem le a dokinkat,mert leszarta h mi van a gyerekkel. a bmi-index szerint kórosan elhízott,és mint láttad magasság is van ott,és attól függetlenül is az. nyilván rossz ezt hallanod,de látszik is a képen h nagyon kövér,ha pl 4-5 éves lenne akkor még talán-bár úgy se kevés,de 3 évesen..
nem bántásból de ha kiszámolod, a férjed is túlsúlyos kategória. az étkezéssel komoly gondok lehetnek,és nem csak az édesség hízlal,lehet h nassolnak,és ha csipszet,kekszet stb az máris pörgeti a súlyt. ugyanígy az üdítők,tészták,kenyérfélék,kalács egyebek.. vagy ha este későn még esznek.
az én gyerekeim fél 7kor vacsiznak pl. édesség max túrórudi és max napi 1. innivaló gyümilé vagy víz. nasinak gyümölcs,esetleg kölesgolyó. férjem viszont nassol rendesen,és képes este 10kor is enni, ő most 82 kg,és ő is túlsúlyos kategória,nem genetika,7 éve még csak 75kg volt.
szóval vedd komolyan a tanácsokat
Szerintem olyan husi, daginak nem mondanám, mert barátnőm fia 3,4 évesen 30 kg volt, na az tényleg dagadt gyerek, de azért mert nem mozog és gyors kaján él!
Nem lehet minden gyerek egyforma, van aki husosabb, van aki átlag, van aki sovány.
Lányom 3,5 éves, 104 cm és 19 kg. Én pont jónak látom, a barátnő ugyan ilyen magas fia 14 kg, ő sovány nekem.
Ha úgy látod nem vészes, mert mozog sokat, jól eszik, akkor nincs gondd! Az Oviban úgy sem ehet akkor majd amikor akar, azt amit akar, meg nyúlik még, most van növésben!
Szerintem inkább egyen és nézzen ki jól, mint hogy azért aggódj hogy nem eszik!
Fiam 3,5 éves, 105cm és 16,5kg. Teljesen átlagos.
A te fiad kövér. Ha nem akarod, hogy csúfolják majd és esetleg komolyabb betegség megtámadja, akkor oda kellene figyelni, hogy ne egyen túl sokat. Mert ugye a kajától hízik a gyerek vagy vidd el endokrinológiára, ha szerinted nem eszik sokat. Lehet, hogy hormonprobléma.
Valóban nagyobb az átlagnál 4 cm-vel, de a súlya egy átlagos 7 éves 122 cm-es fiúnak felel meg. nem kicsivel van az átlag felett a súlya, hanem nagyon sokkal ebben a korban 2-3 kg rengeteg. Viszont még nem extrém a túlsúlya és még kicsi így fokozatosan egészséges kisgyerek válhat belőle. Ahogy nézem ő nem az izom miatt nehezebb (ezt csak azért mondom, mert pl az én lányom viszonylag nehéz viszont ha ránézel inkább soványnak mondható, mert csupa izom-sportol)
Szóval szerintem beszélgess egy szakemberrel az étkezésről és mondjuk 1 sport foglalkozásra irasd be, nálunk van ovitorna (nem kell komolyra gondolni azonnal) vagy úszásra, ilyesmire.
nagyon kövér
9 kilóval több,mint az én ugyanannyi idős fiam,és csak hat centivel több
diétáztatnod kéne,de most komolyan,meg orvosi kivizsgálás is kellene
napi öt étkezés,de ebből kettő csak jelképes.reggel szénhidrát,este már csak valami könnyű,lehetőleg fehérje.sok zöldség,kevés tészta,rizs,krumpli
de beszélj dokival,mert elhízott a fiad
én fiam magasabb az átlagnál, decemberben lesz 3, 100cm körül van, sajnos most nem tudom pontosan és 16 kiló! a mi orvosunk erre hümmög :/ furcsa nekem, hogy ezt sokallja a miénk, a ti orvosotok meg nem mond semmit mikor 7kiló plusz van nálatok :O
szerintem kérj kivizsgálást, volt a napokban egy kérdés, ekkora volt kb. a kisfiú és a bölcsöde csak hormonvizsgálattal veszi fel.
férjem szintén olyan magas mint a te férjed, de 80kiló, én is magas vagyok és 50 kiló se vagyok :D
mi egészségesen táplálkozunk és mindhárman sportolunk (én 25 éve, nyilván ez sokat számít, genetika ide vagy oda).
mennyit mozog a fiad? nem szeret valamit csinálni? enyém úszik, biciklizik és rengeteget megyünk el futni, naponta 2x is akr, ő is élvezi, nekem is jót tesz :) persze nem rohamtempóban, én épp csak kocogok mellette, de nektek is nagyon ajánlom ezt, neked is biztos jó lenne :)
azonkívül sok sok főzelék, csirke husi, leves, semmi cukor teában sem, gyümileveket is kerüljétek... :)
a TE kerdesedre valasz!
hoy nagyon kover a kisfiad!
probaljatok a vedonovel valami okosat kitalalni, bar valoszinuleg lehet genetika is
Látszik,hogy rosszul estek a válaszok,és érthető is,hiszen néhány nem a legkedvesebben fogalmazott...Igazából már kivesézték a kövér nem kövér részt..
Nekem egy valami tűnt fel "genetika",bocs,de nálam ez "bicskanyitogató"..A magasság az genetika,de a kövérség nem,szerintem...Vagy,ha mégis úgy gondolod,tenni kell ellene..nem azzal,h csak a gyereket diétáztatod,hanem,hogy jó példát mutattok neki...Kezdjetek el ti is sportolni,egészségesen táplálkozni,keress fel egy dietetikust esetleg..Hidd el,hogy ti is fogyni fogtok és a gyerek sem kínként tekint a diétára,mozgásra,hanem ha ebben nő fel,ez lesz számára a természetes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!