Mindig kövérnek fog kinézni?
Lányom 10,5 kiló 20 hósan, és kb 85 centi lehet.
Mindenki azt mondja milyen jó húsban van, hogy kicsit kövérkés...
Nem rég beteg volt és a doki is azt hitte, hogy már 12,5 kiló felett van. (gyógyszer írásnál kérdezte)
Ez mindig így lesz neki? Már elöre sajnálom, hogy egész életében lekövérezik pedig normál súlyú.
Vagy változhat ez?
20 hónapos lányom 10,4 kg és 86 cm.
Mindenki azt mondja, hogy vékonyka. :):):)
Na ennyit erről! Hiszen majdnem akkora mint a te lányod.
Ha egészséges, szépen fejlődő gyereked van, akkor hagyjanak már minket a hülye beszólásokkal.
Lehet babádnak kerek az arca, vagy van combocskája, ki tudja, és emiatt rögtön azt mondják, hogy kövér. De könyörgöm, ne akarják már most szegény gyereket tönkretenni ezzel a félresikerült világképpel, ami jelenleg van (légy vékony, anorexiás tyúk).
Ereszd el a füled mellett a megjegyzéseket, és kérd meg a dokit, hogy a gyerek előtt meg főleg ne mondjon ilyeneket, és főleg ne "csúnya, lenéző hangsúllyal".
Te meg légy rá büszke, éreztesd vele, és boldog gyerekkora lesz akárhány kilósan is.
Ez ugye nem komoly??...
Nem, valószínűleg nem fog kinézni mindig kövérnek. Most sem az, sőt. Teljesen normális súlya van és nem kövér.
Annyira nem is husi, de értem, hogy mire gondolsz, mert az én gyerekeimet is lehusizza mindenki. A nagyobbik lányom 2 évesen olyan 12-13 kg volt aztán most 5 éves és pálcika, pedig kilóra annyira nem kevés 20kg (igaz ehhez 116 cm társul) A kicsi a 85cm-hez kb 11-11.5 kg és én is mindig megkapom, hogy milyen jó húsban van, de nyugi akinek meg vékony a babája annak meg mindenki azt mondja, hogy jajj de kis vékonyka biztosan nem eszik.
Ha nincs elhízott ember a családban és nem csokit, chipset és egészségtelen ételeket esztek akkor a gyerek nem lesz elhízott.
Én ovis koromban olyan voltam, mint akinek szélte-hossza egy, aztán általánosban vitamint szedettek velem, hogy legyen étvágyam. Szülésre megint meghíztam, most meg vagyok vagy 55 kg
=> nem, a testalkat gyakran változik!
Amúgy a "kövérkés" (gyerek) a férjem szótárában pl abszolút pozitív kifejezés. A "jó húsban van" meg mindenki szótárában pozitív sztem (gyerekre vonatkoztatva).
Akkor rosszul fogalmaztam.
Szóval tudom, hogy nem kövér, és teljesen jó súlya van, hanem a kinézete kövér.
Szerintem az arca miatt, szép kerek ercocskája van, mikor kisbaba volt mi is poénkodtunk hogy nagyfejü. Pedig a fej körfogata is teljesen normál.
De újszülöttként az ápolók megemlítették mekkora feje van pedig pont 35 centi volt. elöszrö azt hittem az túl nagy, majd láttam hogy teljesen normál.
Szóval szerintem a feje miatt mondják rá, és félek mindig is ez lesz, hogy a kövér gyerek, pedig súlyra teljesen átlagos.
Nugi, az én fiam is husis arcú, pedig már négy éves lesz, de még mindig babaháj van az arcán.
Amúgy 106 cm, és csak 15 kiló, kifejezetten soványka, nyúlánk, vékony gyerek, de a sok szomszéd, ismerős mindi megállapítja, h milyen jó súlyban van...
Nem látnak csak az orrukig, ne törődj velük:)
Szerintem az arca is nagyon sokat fog még változni!
Én ha visszanézem a régi képimet, akkor magamra sem ismerek.
Baromi kerek fejem volt kicsinek, bátyám almafejűnek hívott. Most meg egyáltalán nem kerek, inkább hosszúkás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!