egy kislany 12 kilótol túlsúlyos egy kisfiu meg 13 kilótól.
egy 1 éves lány átlag 9,5 kiló egy kisfiu meg 10 kiló
túlalacsony súlyu egy kislány 7,5 kiló alatt egy kisfiu pedig 8 kiló alatt.
a születési súly 3-a butaság.
nem lehet annyi még egy átlagos 3,5 kilóval születettnek sem. mert akkor 10,5 kiló lenne a gyerek ami azért szerintem már nem kevés.
de egy 4 kilós gyerek nem lehet 12 kilós, és egy 2 kilós gyereknek is nagyon kevés a 6 kiló.
a duplázás félevesen is csak átlagos súlyu gyerekekre vonatkozik.
kislányom 4 kilósan született és 9,5 kiló volt 1 évesen.
12 kilósan már szereintem rég túlsúlyos lett volna.
és unokaöcsém 2 kilóval született nem hinném hogy 6 kilósan feljlett 1 éves lett volna.
Gondolom ez a kb. 3x nem kora babákra vonatkozna...
Az én inkább alacsony babám pl. 3 kg-mal született és 9 kilós volt 1 évesen. Egy ismerősöm óriásbébije 4 kg-mal született és bizony 12 kiló lett 1 éves korára, mégis hasonló mértékben pufók, mint az enyém - csak egy (baba)fejjel magasabb :)
Ebben igazad van, de átlagos súlyoknál reális lehet.
Kisfiam, 3.8 kg-al született, most 7 hónaposan 9.2 kg. el tudom képzelni, hogy egy évesen a triplája, vagyis 11.4 kg lesz. (addig még 4 hónap van)
Ugyanez nálam is bejött anno (minden föl van írva, onnan vagyok okos) 2.8-al születtem, egy évesen 8.6 voltam. Szintén pont a triplája.
Nem kell szigorúan venni, de irányadónak jó
Nekem a 4 kilóval született kislányom 7 hósan 8,5 kiló volt.
évesen 9,5. egy kilót hízott ilyen sok idö alatt pedig elég nagy étkü gyerek volt.
szóval szerintem 8 kilónál legyen több, de 12-nél semmi képpen sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!