Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogyan tudnék a koromhoz...

Hogyan tudnék a koromhoz méltóan viselkedni/kinézni?

Figyelt kérdés
Tudom, elég idióta a kérdés, legalábbis amíg el nem olvassátok a többit. Szóval az a problémám, hogy 12 éves létemre mások szerint kinézek 14-16-nak, a velem egyidősekkel nem is igazán tudok barátkozni, és szerintem egyáltalán nem olyan vagyok, amilyennek lennem kéne. Mások ilyenkor még szgépes játékokat játszanak a barátaikkal, én meg kimegyek velük a városba és náluk alszom, etc. A rendes játékokat, mint mondjuk babázás, vagy bújócska, nagyjából 8 éves korom óta unom, és kisiskolásként is a szünetekben inkább beszélgettem a nálam 2-3 évvel idősebbekkel, mint játszottam. De én őszintén szólva szeretnék olyan lenni, mint az osztálytársaim, akiknek egy ottalvós "buli" is kimerül annyiban, hogy a lányok befonják egymás haját, a fiúk meg szgépes játékokat játszanak. Férleértés ne essék, én se piálok meg semmi ilyesmi, amikor "bulit" szervezünk valakinél, de azért nem lelem örömömet abban, hogy Disney csatornát nézünk együtt. Az meg pláne szarul esik, hogy az idősebbek (jogosan) piszkálnak, hogy amikor annyi idősek voltak, mint én, nem azzal foglalkoztak, hogy tetsszenek a fiúknak - igen, érdekelnek, de ezellen nem tudok mit tenni -, hanem barbiztak/Pokémon mániások voltak, és még undorodtak a másik nemtől. Én meg 9(!) évesen kaptam saját laptopot, azzal úgy elvagyok a barátaimmal, ha nem tudunk találkozni, mert amúgy otthon egyedül el vagyok veszve, és állandóan a külsőmmel vagyok elfoglalva, hogy ez nem tetszik, azt utáom magamon, és ha olyan kedvem van, emberek közé se merek menni, mert félek, hogy kiröhögnek. Azt is utálom, hogy számomra már nem program a bátyáimmal meg anyummal társasozni, vagy Wiin Need for Speedezni. A legidegtépőbb viszont az, amikor megkérdezik tőlem, hogy hány éves vagyok, és amikor benyögöm, hogy 12, először nem hiszik el, aztán leesik az álluk. A legrosszabb ebben az, amikor fiúk néznek nagyokat, aztán ott hagynak azzal, hogy "bocs, pedig néztem, hogy milyen jó csaj vagy". Mármint ezzel az a bajom, hogy a korom miatt elítélnek.. Meg én is másokat, ha valaki egy kicsit is fiatalabb nálam, már nem szeretek vele beszélgetni. Mit tehetnék, hogy normális gyerek maradjak?
2011. dec. 25. 09:44
 1/7 anonim ***** válasza:

én is 12 vagyok. a tutim még a gép... na a külsőmmel én is foglalkozok, vagy 3 óráig vagyok a fürdő szobába, állandüan öltözködök bárhova megyek. néha smink is ...

néha nézem a disney channelt. na és akkor? én nem akarok gyerek lenni, nem babázok, semmi inkább élem a kamaszok életét.

és ez szerintem természetes!!

2011. dec. 25. 12:08
 2/7 anonim ***** válasza:
90%
Örülj amíg gyerek vagy, pár év múlva már visszasírod ezeket az éveket...
2011. dec. 25. 12:13
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ezzel ne foglalkozz, ilyen vagy és kész, nem nagyon tudsz ezen változtatni. Van ilyen, sokan fiatalabbnak érzik magukat a koruknál, mások idõsebbnek... el kell fogadnod önmagad, ne zavarjon ez a dolog, ne kattogj ezen egész nap, élvezd az életet, foglalkozz olyan dolgokkal, amiket te szeretsz, ne azokkal, amelyeket a korosztályodtól elvárnak!

Elmesélem az én esetem: én 15 éves vagyok, idén lettem gimis. Én nagyon gyerekes vagyok, szeretnék még mindig 10 éves lenni. Nem is tudom megtalálni a közös hangot az osztálytársaimmal, olyan felnõttesen viselkednek. Ráadásul a gimiben már bármit szabad, lehet sminkelni, merész ruhákat felvenni, a folysón csókolózni.... ezeket általánosban még megtiltották nekünk. Nekem ez nagyon furcsa, mert én még gyereknek érzem magam. Imádok játszani, a Disney csatornát is imádom, nagyon szeretem az ottani sorozatokat:Hannah Montana, Shake It Up stb. :D Ha a bevásárlóközpontokban elmegyünk a játékok mellett, és meglátom a Barbie babákat, majd megszakad a szívem, mert legszívesebben visszamennék 1. osztályba. Szóval én ilyen vagyok. 15 éves testben 6 éves kislány. És nem tudok beilleszkedni a felnõttes világba. De én szeretem magam úgy, ahogy vagyok, nem akarok megváltozni, nem akarok olyan lenni, mint az oszttársaim. Inkább keresem a hasonló gondolkodásúak társaságát, pl. a legjobb barátnõm is ilyen. :) 15/L

2011. dec. 25. 13:12
 4/7 anonim ***** válasza:
Én is jóval koravénebb vagyok a mai napig, hiába 17 vagyok. Szeretek bulizni és a piát meg hasonlókat sem vetem meg, bármennyire sem kezdtem őket túl korán. Ha kíváncsi vagy, én 12 évesen zongoraműveket tanultam, sőt, néha komponáltam is. Úgy éreztem, ez az, amiben kiélhetem magam, számomra ez volt az önkifejezés egyetlen módja. Mindez az alatt, hogy végighallgattam iskolában, sőt néha sulin kívül is, hogy miért foglalkozom ilyen komoly dolgokkal, inkább (két alternatíva volt:) menjek le velük a városba nézni a fiúkat (szerintem szánalom. 12 éves lányok seggig érő szoknyában közöltek velem ilyeneket iskola után...)/ menjek fel hozzájuk, igyunk kakaót és nézzünk filmeket meg karaokezzunk, stbstb. Ez a két véglet létezett, aki tisztán látszott, hogy röhejes utat talál csak ahhoz, hogy nagyobbnak és idősebbnek akar látszani. Ez a diagnózis szerintem a fiatalon elribancosodás. A másik pedig az éretlen, örök gyerekesség. Én pedig mindig megmaradtam a saját világomban, általában egyedül. És bááármilyen hihetetlen: nagyszerűen éreztem magam az esetek többségében! :O
2011. dec. 26. 17:49
 5/7 anonim ***** válasza:
Sajnállak...én szívesen elszek a bartod ha akarod írhatsz privit >.<
2011. dec. 29. 10:48
 6/7 anonim ***** válasza:
Higgyétek el még a felnöttek is Cartoon Networkot néznek.
2011. dec. 29. 18:14
 7/7 A kérdező kommentje:
Tiszta jó, hogy mindenki azzal a tvs témával van elfoglalva... Mármint az csak egy példa volt, hogy én azt nem érzem jó szórakozásnak, ha a barátnőimmel egy pizsipartyn csak tévézünk, aztán 11kor alvás, de az osztálytârsaim ezt csinálják. Én isnézem a NORMÁLIS Disney meséket meg a CN régi rajzfilmjeit - egyedül, nem a barátaimmal, akikkel mást is tudok csinálni. Szóval ezzel nem degradálni akartam azokat, akik néznek mesét. Majd holnap reagálok még a válaszokra, csak most mobilról vagyok, és onnan nehéz írni. Köszönöm mindenkinek a választ. =)
2011. dec. 29. 20:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!