Ezt megmagyarázná velem valaki? (Tinik, ) veletek is szoktak így viselkedni? (főleg a felnőttek :S)
Ma voltam úszni. Mikor végeztem, megfürödtem és a hajam is megmostam. Namármost, az én hajamról tudni kell, hogy önálló életet él, ezért persze szoktam vinni a hajvasalóm, hogy a rakoncátlanabb tincseket egy kicsit megzabolázzam. Akkor jött egy olyan 25-30 éves nő és mikor látta, hogy vasalom a hajam, olyan szemeket meresztett rám, mint aki keresztbe le akarna nyelni. :S
Amikor pedig visszamentem sminkelni (félig kihúzom a szemem barnára alul + spirál), áldhattam az eget, hogy nem lehet pillantással ölni. O.o
Tul.képpen nem erről a konkrét esetről van szó, hanem hogy ezt nap mint nap megtapasztalom. Pedig nem nagyon szoktam "túl lengén" öltözni és a sminkem is ált. a fent említett dolgokból áll.
Szerintem rémes a felnőttek hozzáállása a mai tinikhez és amiket itt is, a GyK-n olvasok...hát elszomorítóak. (ribancozás, stb.) Pedig hát kik nevelik a tiniket? Hát a felnőttek...:S
Úgy veszem észre, hogy a felsőbb korosztály szabályosan lenéz minket bizonyos okokból. (amik léteznek, valóban, nem tagadom, de nem olyan széles körben, mint hiszik)
Kérdezem:
1.TE IS tapasztaltál már ilyet? Miért van ez?
2.MI A VÉLeményed a felnőttekről// "mai fiatalokról?" >Mi lenne a megoldás, hogy jobban kijöjjünk egymással?
3.HA SZERinted tényleg ilyen szörnyűek vagyunk, a te felfogásod szerint hogy kellene viselkednünk?
4.MI AZ, ami miatt már rossz véleménnyel vagy arról, aki csak elhalad melletted?
5.PRÓBÁltál már leülni a kamasz gyerekeddel beszélgetni? (akármi: menzesz, bulik, pia, drog, szex, stb.) // Ti megbeszélitek a fentieket a szüleiddel? Hogy ment? / Miért nem?
L/15
Köszönöm a válaszokat, lehetőleg normális és tartalmas hozzászólásokat írjatok, mert szeretek olvasgatni! ^^ Köszi! :)
Ez egy hasonló kérdés: http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kamasz..
Amúgy szerintem igazad van, de bocs a többi kérdést azt gondolom a felnőtteknek szántad :D
1 Igen többször is! Pl.: sétáltam és néztem a kirakatokat hogy hátha láttok valami szépet és megálltam hogy levegyem a pulcsim ami alatt persze volt felső, és láttam hogy egy 40-50 körüli nő úgy nézz rám mintha elkezdtem volna vetkőzni
2 Felnőttek túl sok rosszat feltételeznek rólunk.Nem minden tini szexel,drogozik,iszik,cigizik. Hogy mit kéne tenniük kicsit bízni bennünk hogy meg tudjuk ítélni hogy mi a jó és mi a rossz.
3ra nem tudok mit írni 4re se
5 Nem azért mert nem vagyok olyan jó viszonyban anyámmal hogy ezeket meg beszéljem vele. Apával meg érdekes lenne a menzeszről beszélni.:)
14/L
1.Persze,sokszor itt a Gyk-n azért lehurrogták a fejem,mert mertem tanácsot adni tiniként,ők(felnőttek) meg csak felelősségre vonták a kérdezőt.Miért van ez?Azért,mert azt hiszik,hogy hülyék vagyunk.Ha nem azt hiszik,akkor azt,hogy nincs elég tapasztalatunk.Részben igazuk van,részben nincs.
2.A véleményem az róluk,hogy meggondolatlanok a gyereknevelésben,és akkor még azt állítják,hogy mi vagyunk a szemtelenek..oké,lehet,hogy egyrészt igazuk van,mert néha túlzunk,másrészt meg nincs igazuk,MERT ŐK SEM LÁTJÁK BE A SAJÁT HIBÁIKAT!
3.Kicsit tisztelettudóbbnak kellene lennünk.
4.Aki elhalad mellettem,arról nekem nincs rossz véleményem,mert ha nem ismerem,akkor nem tudok ítélkezni.És ez a hibájuk a felnőtteknek,hogy ők mégiscsak ítélkeznek.
5.Nem próbáltam beszélni anyámékkal ezekről a dolgokról,mert felesleges.Nekem semmi káros szenvedélyem nincsen,és ezt tudják ők is nagyon jól.Majd ha lesz,akkor észheztérítenek(nyílván előbb-utóbb megtudják)
1. Igen napi szinten. Pedig nem vagyok ribanc, ahogy te se. Pl. felrakok egy kis szájfényt vagy szempilla spirált a 25-35 éves(jó erősen kisminkelt) nők néznek rám gyilkos tekintettel.
2. Az a véleményem, hogy amióta világ a világ a kamaszok és a felnőttek nehezzen jönnek ki és ezt nem lehet megoldani. A kamaszkor a lázadás korszaka. A szüleink és a nagyszüleink is lázadtak kamaszként. Majd mi is lenyugszunk (legalábbis nagy rá a valószínűség :D ).
3. Nem tudok válaszolni.
4. Nincs rossz véleményem arról, akit nem ismerek.
5. Én megbeszéltem ezeket a dolgokat anyuval, sőt ő vette nekem az első óvszert 3 hónapja. Jól ment.
17/L
Én is tapasztaltam már ilyet. Bnőmmel voltunk úszni bejön egy 35-40 körüli nő, mi már felöltöztünk és kimentünk mosdóba. Megy wc-re és elmegy a tükrök előtt ahol én épp a hajamat állítottam be a bnőm meg sminkelt és úgy nézett ránk mint aki citromba harapott. XD Elfelejtettem zacskót hozni a fürdőruhámnak ezért még maradnunk kellett mert nem akartam hogy a ruhám eláztasson mkindent a táskámba ezért még szárítgattuk addig bnőm bekapcsolta a mobilján a zenét közbe beszélgettünk a legújabb pasi-sztorikról. A nő meg mikor visszajött olyan szúrósan nézett ránk mintha tüske lett volna a szemébe és azt mondta hogy a mai fiatalok nem tisztelenk senkit. O_o Mi meg nem bírtuk ki és elkezdtünk röhögni erre a nő dühödten bevágta az ajtót és elszaladt. XD Áhhh.... :P
L/14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!