Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ezt megmagyarázná velem...

Ezt megmagyarázná velem valaki? (Tinik, ) veletek is szoktak így viselkedni? (főleg a felnőttek :S)

Figyelt kérdés

Ma voltam úszni. Mikor végeztem, megfürödtem és a hajam is megmostam. Namármost, az én hajamról tudni kell, hogy önálló életet él, ezért persze szoktam vinni a hajvasalóm, hogy a rakoncátlanabb tincseket egy kicsit megzabolázzam. Akkor jött egy olyan 25-30 éves nő és mikor látta, hogy vasalom a hajam, olyan szemeket meresztett rám, mint aki keresztbe le akarna nyelni. :S

Amikor pedig visszamentem sminkelni (félig kihúzom a szemem barnára alul + spirál), áldhattam az eget, hogy nem lehet pillantással ölni. O.o

Tul.képpen nem erről a konkrét esetről van szó, hanem hogy ezt nap mint nap megtapasztalom. Pedig nem nagyon szoktam "túl lengén" öltözni és a sminkem is ált. a fent említett dolgokból áll.

Szerintem rémes a felnőttek hozzáállása a mai tinikhez és amiket itt is, a GyK-n olvasok...hát elszomorítóak. (ribancozás, stb.) Pedig hát kik nevelik a tiniket? Hát a felnőttek...:S

Úgy veszem észre, hogy a felsőbb korosztály szabályosan lenéz minket bizonyos okokból. (amik léteznek, valóban, nem tagadom, de nem olyan széles körben, mint hiszik)

Kérdezem:

1.TE IS tapasztaltál már ilyet? Miért van ez?

2.MI A VÉLeményed a felnőttekről// "mai fiatalokról?" >Mi lenne a megoldás, hogy jobban kijöjjünk egymással?

3.HA SZERinted tényleg ilyen szörnyűek vagyunk, a te felfogásod szerint hogy kellene viselkednünk?

4.MI AZ, ami miatt már rossz véleménnyel vagy arról, aki csak elhalad melletted?

5.PRÓBÁltál már leülni a kamasz gyerekeddel beszélgetni? (akármi: menzesz, bulik, pia, drog, szex, stb.) // Ti megbeszélitek a fentieket a szüleiddel? Hogy ment? / Miért nem?

L/15

Köszönöm a válaszokat, lehetőleg normális és tartalmas hozzászólásokat írjatok, mert szeretek olvasgatni! ^^ Köszi! :)

2010. aug. 16. 19:53
1 2 3
 1/28 A kérdező kommentje:
*Megmagyarázná NEKEM valaki? XD bocsi! ^^"
2010. aug. 16. 20:12
 2/28 anonim ***** válasza:
65%

Ez egy hasonló kérdés: http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kamasz..

Amúgy szerintem igazad van, de bocs a többi kérdést azt gondolom a felnőtteknek szántad :D

2010. aug. 16. 20:14
 3/28 anonim ***** válasza:
81%

1 Igen többször is! Pl.: sétáltam és néztem a kirakatokat hogy hátha láttok valami szépet és megálltam hogy levegyem a pulcsim ami alatt persze volt felső, és láttam hogy egy 40-50 körüli nő úgy nézz rám mintha elkezdtem volna vetkőzni

2 Felnőttek túl sok rosszat feltételeznek rólunk.Nem minden tini szexel,drogozik,iszik,cigizik. Hogy mit kéne tenniük kicsit bízni bennünk hogy meg tudjuk ítélni hogy mi a jó és mi a rossz.

3ra nem tudok mit írni 4re se

5 Nem azért mert nem vagyok olyan jó viszonyban anyámmal hogy ezeket meg beszéljem vele. Apával meg érdekes lenne a menzeszről beszélni.:)

14/L

2010. aug. 16. 20:20
 4/28 anonim ***** válasza:
73%
Hát igazad van.. ez van sajnos.. sok szülő ossza az észt hogy ilyen vagy fiam lányom meg olyan amikor ők a hibásak.. najó a fiatalok is néha de inkább a szülő! Mondhatná a szülő azt, hogy nem mész sehova mert neked este nem kéne ilyenkor mászkáni az utcán, de nem mert leszarják, meg azt hiszik hogy így ők lesznek a fasza szülők! Nekem nem kéne ilyen szülő, és nagyon boldog vagyok, mert amikor el akartam menni bulizni meg pasizni mikor még fiatalabb voltam nem engedtek el..kitudja már mi lenne velem meg milyen lány lennék.. Sok szülő azt mondja hogy nem ők a hibásak mert ezt látják a mai gyerekek hogy drog cigi pia sex. Így van ezt látják..én is látom még se csinálom vajon miért ? Mert rendes nevelést kaptam! És nagyon sajnálom hogy kevés az olyan gyerek aki normális. Most nehogy azt hidjétek amúgy hogy én egy mapett unalmas lány vagyok, nem, csak tudom mit lehet mit nem.. eljárok én is barátokkal(de persze ésszel) és sminkelem magam;alapozó,pirosító..és a többi, néha úgy öltözöm fel mint egy "cicababa" mert ha már valaki csinos akkor az cicababa.. szóval szoktam magassarkút is felvenni és ilyenkor már egyből egy rib@nc vagyok és dumálnak össze vissza a szülők mert azt hiszik hogy azért mert az ő gyerekük egy b@lfasz akkor már én is egy neveletlen rib@nc vagyok..hát a látszat csal :) úgyanis 17 leszek és eddig csak olyan fiúval volt dolgom aki várt 1 hetet és a sexen lovagolt.. és mégse feküdtem le velük,dobtam őket mert velem ne csak a sex miatt legyenek velem! Szóval igen ilyenek a mai emberek..gratulálok nektek xD (Tisztelet a kivételnek :)
2010. aug. 16. 23:19
 5/28 anonim ***** válasza:
51%
anya azt mondja ,h nem nekem való a smink.igazábol nem is akarok,mert 13 vok. sima puder ,max még enyhe kis szemhéjpudert teszek,szájfényt is.nekem szerencsére erős,fekete szempillám van,amire nem lehet sz.p.spirál :D. am anya csak azt mondogatja ,h pámpilláskodok,de nem zavarja. a hajról pedig,h nyugodtam vasalhatom,és hajlakkozok.ahogy kivettem a szavaidból hullámos a hajad,nemtom milyen,vagyhogy probáltad e ,de néha én is megcsinálom (most is ugy van) ,h alul rohadt göndör,felül sima.szval felül vasald ki egy kicsit,és ugy is jó =).ezt muszály volt leirnom. hát maikor én vtam uszni,pont hajlakkoztam,és az egyik "keedves" nő,ugy lenézett,h még vissza is bámult.hát nekem bőven van önbizalmam (-.- , xD) és ha vki lenéz emiatt,ugy visszanézek rá,h elsüllyedhetne xD ,ne hagyd ,h megszoljanak,nem vok ribi,meg k*rva ,de evvel semmi gond sincsen :)
2010. aug. 17. 13:26
 6/28 anonim ***** válasza:
70%

1.Persze,sokszor itt a Gyk-n azért lehurrogták a fejem,mert mertem tanácsot adni tiniként,ők(felnőttek) meg csak felelősségre vonták a kérdezőt.Miért van ez?Azért,mert azt hiszik,hogy hülyék vagyunk.Ha nem azt hiszik,akkor azt,hogy nincs elég tapasztalatunk.Részben igazuk van,részben nincs.

2.A véleményem az róluk,hogy meggondolatlanok a gyereknevelésben,és akkor még azt állítják,hogy mi vagyunk a szemtelenek..oké,lehet,hogy egyrészt igazuk van,mert néha túlzunk,másrészt meg nincs igazuk,MERT ŐK SEM LÁTJÁK BE A SAJÁT HIBÁIKAT!

3.Kicsit tisztelettudóbbnak kellene lennünk.

4.Aki elhalad mellettem,arról nekem nincs rossz véleményem,mert ha nem ismerem,akkor nem tudok ítélkezni.És ez a hibájuk a felnőtteknek,hogy ők mégiscsak ítélkeznek.

5.Nem próbáltam beszélni anyámékkal ezekről a dolgokról,mert felesleges.Nekem semmi káros szenvedélyem nincsen,és ezt tudják ők is nagyon jól.Majd ha lesz,akkor észheztérítenek(nyílván előbb-utóbb megtudják)

2010. aug. 17. 14:37
 7/28 anonim ***** válasza:
81%

1. Igen napi szinten. Pedig nem vagyok ribanc, ahogy te se. Pl. felrakok egy kis szájfényt vagy szempilla spirált a 25-35 éves(jó erősen kisminkelt) nők néznek rám gyilkos tekintettel.

2. Az a véleményem, hogy amióta világ a világ a kamaszok és a felnőttek nehezzen jönnek ki és ezt nem lehet megoldani. A kamaszkor a lázadás korszaka. A szüleink és a nagyszüleink is lázadtak kamaszként. Majd mi is lenyugszunk (legalábbis nagy rá a valószínűség :D ).

3. Nem tudok válaszolni.

4. Nincs rossz véleményem arról, akit nem ismerek.

5. Én megbeszéltem ezeket a dolgokat anyuval, sőt ő vette nekem az első óvszert 3 hónapja. Jól ment.

17/L

2010. aug. 17. 15:40
 8/28 anonim ***** válasza:
62%

Én is tapasztaltam már ilyet. Bnőmmel voltunk úszni bejön egy 35-40 körüli nő, mi már felöltöztünk és kimentünk mosdóba. Megy wc-re és elmegy a tükrök előtt ahol én épp a hajamat állítottam be a bnőm meg sminkelt és úgy nézett ránk mint aki citromba harapott. XD Elfelejtettem zacskót hozni a fürdőruhámnak ezért még maradnunk kellett mert nem akartam hogy a ruhám eláztasson mkindent a táskámba ezért még szárítgattuk addig bnőm bekapcsolta a mobilján a zenét közbe beszélgettünk a legújabb pasi-sztorikról. A nő meg mikor visszajött olyan szúrósan nézett ránk mintha tüske lett volna a szemébe és azt mondta hogy a mai fiatalok nem tisztelenk senkit. O_o Mi meg nem bírtuk ki és elkezdtünk röhögni erre a nő dühödten bevágta az ajtót és elszaladt. XD Áhhh.... :P

L/14

2010. aug. 17. 19:07
 9/28 anonim ***** válasza:
30%

*mindent

*tisztelnek

2010. aug. 17. 19:09
 10/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, örülök, h nem vagyok egyedül, a nemtomhányadik válaszolónak köszi a frizutippet. ;) Meglepődtem, mikor láttam, hogy a válaszaitok le lettek pontozva, nem én voltam, ezeknek az illetőknek meg üzenem, hogy a kérdés(és kérés) kritériumait teljes mértékben kimerítették és hasznosak. Biztos erre járt pár felnőtt, lusta volt kommentezni ezért csak ennyire futotta...-_-"
2010. aug. 17. 20:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!