Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ezt megmagyarázná velem...

Ezt megmagyarázná velem valaki? (Tinik, ) veletek is szoktak így viselkedni? (főleg a felnőttek :S)

Figyelt kérdés

Ma voltam úszni. Mikor végeztem, megfürödtem és a hajam is megmostam. Namármost, az én hajamról tudni kell, hogy önálló életet él, ezért persze szoktam vinni a hajvasalóm, hogy a rakoncátlanabb tincseket egy kicsit megzabolázzam. Akkor jött egy olyan 25-30 éves nő és mikor látta, hogy vasalom a hajam, olyan szemeket meresztett rám, mint aki keresztbe le akarna nyelni. :S

Amikor pedig visszamentem sminkelni (félig kihúzom a szemem barnára alul + spirál), áldhattam az eget, hogy nem lehet pillantással ölni. O.o

Tul.képpen nem erről a konkrét esetről van szó, hanem hogy ezt nap mint nap megtapasztalom. Pedig nem nagyon szoktam "túl lengén" öltözni és a sminkem is ált. a fent említett dolgokból áll.

Szerintem rémes a felnőttek hozzáállása a mai tinikhez és amiket itt is, a GyK-n olvasok...hát elszomorítóak. (ribancozás, stb.) Pedig hát kik nevelik a tiniket? Hát a felnőttek...:S

Úgy veszem észre, hogy a felsőbb korosztály szabályosan lenéz minket bizonyos okokból. (amik léteznek, valóban, nem tagadom, de nem olyan széles körben, mint hiszik)

Kérdezem:

1.TE IS tapasztaltál már ilyet? Miért van ez?

2.MI A VÉLeményed a felnőttekről// "mai fiatalokról?" >Mi lenne a megoldás, hogy jobban kijöjjünk egymással?

3.HA SZERinted tényleg ilyen szörnyűek vagyunk, a te felfogásod szerint hogy kellene viselkednünk?

4.MI AZ, ami miatt már rossz véleménnyel vagy arról, aki csak elhalad melletted?

5.PRÓBÁltál már leülni a kamasz gyerekeddel beszélgetni? (akármi: menzesz, bulik, pia, drog, szex, stb.) // Ti megbeszélitek a fentieket a szüleiddel? Hogy ment? / Miért nem?

L/15

Köszönöm a válaszokat, lehetőleg normális és tartalmas hozzászólásokat írjatok, mert szeretek olvasgatni! ^^ Köszi! :)

2010. aug. 16. 19:53
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

A válasz írója 65%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 18:14

Én a "tiszteljük a felnőtteket" felszólalásoktól valahogy mindig egy kicsit idegenkedtem. Tisztelem anyukám, amiért eltart, de mégis inkább szeretem, mert az anyukám. Ha a buszon átadom a helyem, akkor nem tisztelem a felnőtteket, hanem csak előzékeny vagyok meg jófej. :) Tisztelem a tanáraimat, mert erőt fektetnek abba, hogy ezt meg azt megtanuljak, de ha bírom, akkor semmi szükség tiszteletre, mert akkor nem fogok vele bunkózni, hanem figyelek órán.

Továbbá, én nem úgy tekintek a felnőttekre, mint követendő példa, vagy mint valakikre, akiket tisztelni kell. Van szám, önállósodok, nem vagyok ovis, világosan ki tudom fejezni magam, a véleményem és sokszor előfordult már, hogy nekem lett igazam.

A tiniket nem szabad összekeverni a kisiskolásokkal. Most válunk felnőtté és pont az ezzel járó dolgokba köttök bele. Ezen ti is átestetek, csak ti később. Azonban a világ egyre csak gyorsul, így a felnőtté érés folyamata is. Épp ezért szerintem a szülők felelőssége, hogy terelgessenek minket. Nem a felnőtteké, akik csak sóhajtozni tudnak, hogy "ezek a mai fiatalok"! A szülőkben benne van a motiváció, hogy ne csak szidjanak, hanem tegyenek is valamit, hogy a csemetéjük ne dugassa meg magát a fél várossal.

2010. aug. 21. 09:12
 22/28 A kérdező kommentje:

Ennek fényében hogyhogy minek a smink? Vágyunk valakire, aki közel áll hozzánk, mint a családunk, de a mi korosztályunkból van és együtt hülyülhetünk. :)

Én is szeretnék már valakit, akihez hozzábújhatok! :D

A sminkelés nem egyenlő a hardcore arcfestéssel. A smink lehet korrektor a pattanásokra és egy kis szempillaspirál. Mindenki szeret úgy nézni a tükörbe, hogy "hú, de csini vagyok", ez természetes. És ha belekalkuláljuk, hogy szinte minden tini átvarratna valamit magán, persze, hogy kiemeljük, azt, ami esetleg szép, vagy épp elkendőzzük - az arcunkon is.

2010. aug. 21. 09:18
 23/28 anonim ***** válasza:

"Az ember az első benyomás alapján sejti, mi van a fejben.

Ez van " Ehhez jön az, amit írtam, az alapján megítéli a kérdezőt és a hozzá hasonlókat, hogy hogy néznek ki, és nem pozitív irányba. (Én így értelmezem ezt a megnyilvánulást.) Ha nem így értette, no problem. 14/L

2010. aug. 21. 15:30
 24/28 anonim ***** válasza:
2010. aug. 21. 16:02
 25/28 anonim ***** válasza:

Sziasztok, én egy 32 éves anyuka vagyok (de fura leirni), van egy egyéves kislányom, illetve van egy 18 éves hugom akit sajnos csak 3 éve ismertem meg.

Nem tudom, a természetemből adódik-e, vagy abból, hogy még nem sikerült felnőnöm, de nekem sosem volt problémám a fiatalabb korosztállyal, valahogy mindig sikerült megtalálnunk a közös hangot.

Az alapvető gond abból fakad, hogy általánositunk! Sajnos a mai tinik többsége úgy akar kitűnni a többi közól, hogy hangosabb, arrogánsabb, bunkóbb, bevállalóssabb, mint kellene , és ez gyakran nem csak minket "felnőtteket" hanem a saját korosztályán belül a normálisabb társait is irritálja. Ha valaki azt látja egy 13, 14 éves lánynál, hogy sminkel, vasal, lakozz, öv hosszúságú miniruhát vesz fel, hát általánosságban azt gondolja, na ez is egy kis feltűnési viszketegségben szenvedő lány. Én tudom, hogy nem igy van, bár 13-14 évesen még nem sminkeltem, mert feleslegesnek tartottam.Ha belegondoltok a cigány-magyar témába, ott is általánositanak, alapból utálnak, lenéznek minden cigányt, pedig van, aki rendes nevelést kap, mégis egy kalap alá veszik a lopós ingyenélővel...

Ti legyetek büszkék arra, hogy okosan, megfontoltan éltek, ne haragudjatok a felnőttekre, mert csak jót akarnak az esetek többségében, amelyik meg nem , az csak irigyli a fiatalságotokat, szépségeteket:)

Tanuljatok meg kedvesen mosolyogni még a legundokabb felnőttre is, az a legjobb fegyver, mert ha felveszed vele a kesztyűt, legyőz a rutinjával, de a kedvesség mindig lefegyverzi a másikat és elszégyelli magát...

és egy jótanács, ne húzzátok ki csak alul sötét szinnel a szemeteket mert optikailag kicsinyiti a szemeteket és pont ellenkező hatást értek el, mint szeretnétek! fölső szemhéjat barna szemceruzával rajzold meg, satirozd el,arra mehet pici szemhéjpúder és a szempilláidat fölül 2szer , alul egyszer húzd át igy szép nagyok lesznek:)

a húgom is kicsinál az alul kihúzott fekete szemével, annyira nem jóóóó, 8Oas évek divatja:)

ha nem tudtjátok a szüleitekkel megbeszélni az ilyen kérdéseket,keressetek olyan felnőttet,akiben biztok és a tanácsaira is hallgattok, mert a tinik jól el tudják egymást húzni rossz irányba.

Az élettapasztalatot tiszteljétek, egy okos és jóindulatú felnőtt sokat tud segiteni....

Ancsi

2010. aug. 21. 19:30
 26/28 anonim ***** válasza:
Linkről vélemény: egy darab, nem teljesen normális lányról számolnak be. És? Van ilyen is, nem tagadtam.
2010. aug. 22. 15:39
 27/28 anonim ***** válasza:

1.TE IS tapasztaltál már ilyet? Miért van ez?

Igen...Suliban smink rúzs fekete körömlakk mivel emovagyok... Jön az egyik tanárnő (aki p*rosti, jól kisminkelt, nagyon hosszú körmei vannak) és mondja, hogy ha másnap nem mosom az egészet le, akkor beír egy figyelmeztetést... Máskor meg fekete cuccokba jöttem az utcán a bnőmmel... Ugyanaz a ruci volt rajtunk. Minden felnőtt mérgesen ránk néz...

2.MI A VÉLeményed a felnőttekről// "mai fiatalokról?" >Mi lenne a megoldás, hogy jobban kijöjjünk egymással?

Mi jobban tiszteljük a nagyokat, a felnőttek pedig először ismerjék azt a személyt, akiről kritikát mondanának...

3.HA SZERinted tényleg ilyen szörnyűek vagyunk, a te felfogásod szerint hogy kellene viselkednünk?

Nem tok ide mit írni...

4.MI AZ, ami miatt már rossz véleménnyel vagy arról, aki csak elhalad melletted?

Nem ítélkezem afelett, akit nem is ismerek...

5.PRÓBÁltál már leülni a kamasz gyerekeddel beszélgetni? (akármi: menzesz, bulik, pia, drog, szex, stb.) // Ti megbeszélitek a fentieket a szüleiddel? Hogy ment? / Miért nem?

Mert ink netes haverokkal osztozok meg mindent... Persze modi bnőimmel...

/És én már tudok sok mindent menszeszről stb... Ha vmi érdekel akk neten megnézem...

2010. aug. 22. 23:18
 28/28 anonim ***** válasza:
Én is tapasztaltam már ezt...
2010. aug. 24. 10:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!