Nagyon kövér a fiam?
Nemsokára megyünk a 3 éves státuszra, és rettegek hogy beszól a dokink. 23 kg a fiam... 106 cm hozzá. Oké, mi sem vagyunk kicsik, az apja 196 cm és 116 kg. Én 171 cm és 74 kg, tehát a genetika is megvan. De akkor is sokkolt a súlya. Mondjuk eszik is rendesen, de ugyanakkor mozog is egész nap. Itt egy friss kép:
Hát elég husis, de még nincs minden veszve. Szerintem vigyétek el valami tornára és változtassatok az életmódotokon, mert a gyerekkori (és a felnőttkori is) túlsúly nagyon veszélyes.
A ti súlyotok sem semmi, szerintem egy nagycsaládi életmódváltás mindenkinek jót tenne.
Itt egy BMI kalkulátor gyerekeknek ahol meg tudod nézni, hogy mekkora a gond:
és itt pedig egy link ahol az átlagos gyerekek súly+magassága van:
Szerintem ne attól rettegj, hogy beszól a doki én sokkal inkább félnék, hogy cukor és szívbeteg lesz a gyerekem.
Az én lányom egyébként a 114cm-hez 20 kg.
bocs de: igen kövér, a képen is látszik a kezén,lábán.. az én fiam 4,5 ,de most sincs még ekkora a súlya,pedig már 110cm. most 16 kg. lányom jó is pufi,de csak 12kg 3 évesen..
neki max 17,5-nek szabadna lennie,de az átlag 14kg.
azért ne rettegj,de biztos h étrend váltás kell neki nehogy cukros legyen.
oviban van egy 4 éves kislány,aki 19kg,és nekik pl megtiltották h 6 után egyen... mert h sok
A kérdésedre tudok csak válaszolni mert okosat nem tudok írni, nem tudom azt sem hogy szokás e ilyenkor már diétára fogni egy gyereket vagy majd megnyúlik alapon nem.
Szerintem igen, kövérnek nevezhető.
Nekem a lányom 100 cm és 16 kiló és ő is husis határozottan !!! de mondjuk még ő átlagosnak nevezhető.
A fiam 110 cm és 17 kiló ő mondjuk vékony alkat.
Egy ismerősöm fia 20 kiló ennyi centihez ő is jó kis daginak néz ki (mondjuk látni kéne a fejét-arcocskáját is a kisfiadnak amit érthető hogy ide nem teszel ki) mert azon is sok látszik.
Szerintem igen, eléggé kezd dagi lenni.
ha nem is kövér, de jócskán a határán van.
nagyon veszélyes a gyermekkori elhízás. gondolom "zabál" rendesen tésztát, szénhidrátot...
Köszönöm szépen a válaszokat! Én is tudom, hogy van mit rajta fogni, édességet csak hétvégén kap ebéd után. Mindenképp beszélni fogok a védőnővel a tanácsadáson, mert aggódok a gyerekért, hiába vagyunk mi is nagyok, és ő is. Nem csak súlyra, de magasságra is.
Kedves 2. válaszoló! A táblázat szerint Eltérés az átlagos (1.0) BMI-töl 1.3. Ez mit jelent? Bocsi, hogy nem egyértelmű, de nem ismerem ezt a táblázatot :)
"A 90 és 97 percentiles közötti gyermekek egyértelműen túlsúlyosak. Ha súlytöbbletet szemmel láthatóan nem a túlfejlesztett izom adja, akkor a táplálkozásra oda kell figyelni. A szülők és gyermekek figyelmét nem csak a táplálék helyes minőségi és mennyiségi arányaira kell felhívni, de javasolni kell a rendszeres intenzív testmozgást is."
"Értékelés:
Testtömegindex: 20.5
Percentilis: 97 felett
Az Ön gyermeke kórosan elhízott. Keresse fel a háziorvost és végeztessen vizsgálatokat! Már gyermek és serdülőkorban is jelentkezhetnek szövődmények, magas vérnyomás, magas vérzsírszintek, zsírmáj (serdülőkorban). Minél előbb kezdjék meg a fogyókúrát, illetve kérje ki táplálkozási tanácsadó véleményét. Kerülje a gyors radikális fogyást, inkább fokozatosan csökkentse a napi kalória-bevitelt. Ne feledje, hogy a fiatal korban elhízott emberek nagy százaléka felnőtt korában is kövér marad, így nagyobb eséllyel alakulhatnak ki náluk - többek között - szív-, érrendszeri és mozgásszervi megbetegedések!"
Azt jelenti, hogy egy 3 éves gyerek max. 18-19 kiló, 23 kilós gyerek kb. 5 éves.
És ha a doki mond valamit, azt ne beszólásnak vedd, hanem annak, hogy tényleg dagi, és esetleg a gyerek egészsége miatt szól, hogy túlsúlyos.
Én a BMI indexet szoktam nézni ami a te fiadnál 20.5 ez a gyerekeknél a kórosan elhízott kategóriája.
Itt egy másik link ami kicsit többet magyaráz, de ha rákeresel a neten akkor sok mindent kiad ( a kalkulátorokról is csak azért tudok, mert pont a minap néztem utána)
(2. voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!