Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Parfümözöd a gyereked? Mit...

Parfümözöd a gyereked? Mit használtok?

Figyelt kérdés

Kislányom hat éves, nagyon szereti a különféle illatokat. Tudom, sokak szerint felesleges ilyen kisgyereket parfümözni, de mi szeretjük. Főleg a Star Nature kölniket szeretjük, olcsók, tartósak, és nagyon finom az illatuk.

Ki milyen parfümöt használ a gyerekére?

2011. szept. 9. 13:38
 81/100 anonim ***** válasza:
56%

Na, láttam én itt mocskolódó, butaságot író, nem észérves, mindenféle választ, de most leírok valamit ééééééérdekes módon nem sokan írtak előttem, de velük természetesen nem foglalkozott a kutya sem, csak a vitával, mert az ugye érdekesebb.

Felnőtt parfüm felesleges a hatévesre, de a GYEREK meg játékparfüm (a Star Nature nem az, hanem rendes parfüm) tökéletes egy kislány számára. Az neki való.

Arany középút: amit feljebb leírtam. Vesz az ember GYEREKpafümöt, és azzal fújhatja magát a mininőci. De az arany középút természetesen a legtöbb anyuka számára ismeretlen. Vagy épp azt jelenti nekik, hogy nem három, hanem csak kettő Nina Riccit fújok az ovisra. NEM, ez nem arany középút.

2011. szept. 15. 12:59
 82/100 anonim ***** válasza:
63%

Nekem még túl pici a lányom ilyesmihez, de ne törődj ezekkel a prűd beszólásokkal. Én is látom, manapság miként kezelik a gyerekeket, igénytelen rongyokba öltöztetik, használt bugyiba stb. még utcán is, gyönyörű kicsi lányokat is.

Elfogadom, hogy sok helyen ma pénz kérdése is, de tényleg csak a legrosszabbakon, mert ma már fillérekért lehet szerezni majdnem új, alig használt, márkás és rendkívűl csinos, csajos darabokat. A gyerekparfüm édes dolog, persze nem napi szinten, de a kiscsajok igenis másolják a mamát. Minél prűdebb és tiltóbb a szülő, annál jobban fog a kedves kiskamasza lázadni, és akik most neked estek, majd talán szépen nézegetik magukat pár év múlva.

Anyukám sosem volt ilyen értelemben prűd, de eléggé elzárkózott, mikor kislány koromban ezek a dolgok érdekeltek és nagyon rossz volt. A gyerek kiváncsiságát igenis ki kell elégíteni és amúgy a gyereksprayt, parfümöt biztosan lehet ruhára is fújni: én biztos arra fogom, mert a lányom még ugyan pici, de nagyon érzékeny bőrű, mint mi is azok vagyunk.

Egy szó, mint száz, nézz körül a neten és válaszd a legjobbat. Az okoskodókkal meg ne foglalkozz, csak hallgass a saját megérzéseidre.

2011. szept. 15. 13:14
 83/100 anonim ***** válasza:
100%
Az én most 15 éves lányom ovis korában szeretett volna egy üveg Barbie parfümöt.Megkapta a mikulástól.Még mindíg megvan:)Volt egy ilyen időszaka.A kisebbik lányom túltesz rajta,ő extra nőci,6 éves lesz.A körömfestéssel visz a sírba.(csak nyári szünetben engedtem neki)Ő is szerette egy időben a parfümöt.És le is szokott róla,talán mikor nem volt már ujdonság.Nincs ebben semmi,és a 15 évesem nem akar műkörmöt,nem festené be a haját,sem tetkót,pirszinget.Csak szempillaspirált használ,nem hord magassarkút.(pedig alig várta ezeket kiskorában)Viszont(most lehet le leszek hurrogva)Szeretett volna még egy lukat a fülébe.Én meg hát az ő füle.De a kicsi is akart.Gondoltam vigye el meglátja mivel hogy csinálják hazaszalad,nagyon fél a tűtől,ha hozzáérnek már sír.És hazajött még egy lukkal,pici csillogó kővel a fülében.Mondjuk engem nem zavar,és nem itélem el a tetkót,ide-oda lőtt mütyüröket,szines hajat sem.Visszatérve a parfümre,semmi baja nem lesz tőle,ha szeretné a gyerek.Én szeretem a parfümös öblítőket,hasonló a hatás...már gyereknél,az is jó.
2011. szept. 15. 13:29
 84/100 anonim ***** válasza:
89%

"de most leírok valamit éééééérdekes módon nem sokan írtak előttem, de velük természetesen nem foglalkozott a kutya sem, csak a vitával, mert az ugye érdekesebb. "

Sajnos nem olvastál figyelmesen, erről jóval előtted már írtak! De nem baj, annyi reakció volt itt, lehet elnézted!

Csak szólok, hogy ne hidd, hogy túl okos vagy.

2011. szept. 15. 13:49
 85/100 A kérdező kommentje:

Örülök neki, hogy ennyi hozzászólás jött, és egyre ritkulnak a "beszólok, de minek, hisz nincs alátámasztható észérvem" reakciók.

A Star Nature most gondolkodóba ejtett - ahol vettem (Douglas) kifejezetten a "gyerekparfümök" polcon volt a Douglass-ban. A másik helyen, (1 Euro bolt) kifejezetten kihangsúlyozta az eladó, hogy bőrbarát, kifejezetten gyerekeknek, és fiatal lányoknak való kölni az említett márka. Viszont a dobozán nincs feltüntetve, hogy gyerekparfüm - viszont az előbb említett Eperkés, Micimackó, és társain rajta van a dobozon, hogy gyerekparfüm.

Még szerencse, hogy csak hajra, ruhára fújtam egy cseppet, eddig allergiát nem tapasztaltam sem a lányokon, sem magamon. Lehet, célszerűbb lenne áttérni kimondott gyerekparfümre, mert tényleg gyanús.

A csúfolódás témáról - ezzel valóban vigyázni kell, én is láttam már ovis kisebbségi gyereket melírcsíkkal a hajában, és hat éves kisfiún fülbevalót. Nem ítélem el, de nem értem a szüleit, ezt nagyon korainak tartom - az ilyen miatt csúfolhatják. Láttam már horrorképet, halálfejet ábrázoló tetoválás matricát pici gyereken - ami nagyon nem tetszett - legalább valami helyes állatkát, vagy virágmintát ragasztottak volna! A szülők valószínűleg jót akartak, de csak az ellenkező hatást érték el. Mondjuk az ilyesmi ritka, szerintem a legtöbb szülő jó ízléssel alkalmazza a kozmetikumokat, kiegészítőket.

Nekem eddig csak pozitív visszajelzések jöttek a lányimról - egy régebbi hozzászólásomban leírtam, hogy egy konzervatív, mogorva óvónéni kifejezetten kellemesnek találta a diszkrét kölni illatot a lányom haján. Csak akkor érződik egyébként, ha valaki mélyen beleszagol a hajába, olyan keveset teszek. Egyébként is pár óra alatt teljesen elillan az illata.

2011. szept. 15. 14:03
 86/100 anonim ***** válasza:
100%

Szia!nEM ISMEREM EZEKET ÁLTALAD IRT GYEREK/TINI PARFÜMÖKETTegnap láttam egy kicsi lányt(kb 2éves lehett) s a körme ki volt lakkozva... S ez számomra fura persze ilyen gyerek lakk volt.(víz bázisu) Szerintem 6 évesen még korai a parfüm de ha igényli... Nem tudom még csak 17hós a lányom...

De azt akartam irni hogy in3kább vedd meg a Douglasban mint az 1eurós bpoltban.Most volt a napokban a hirekben h lefoglaltak egy nagy szállitmányt hamis parfümökkel. Ki tudja h az 1eurós boltban mennyire eredetiek azok.... Én egyébként az első parfümömet 14évesen kaptam. Na jó 10 de az vaniliás volt és a mai napig van belőle mert szeretem az édes ilatát. :) 26L

2011. szept. 15. 14:04
 87/100 anonim ***** válasza:
43%

"Sajnos nem olvastál figyelmesen, erről jóval előtted már írtak! De nem baj, annyi reakció volt itt, lehet elnézted!

Csak szólok, hogy ne hidd, hogy túl okos vagy."

Te is egy IQ-harcos lehet ám, mert azt írtam, hogy volt előttem ilyen, de nem azokkal foglalkoztak sokan, hanem a vitákkal. Azt írtam: ÉRDEKES MÓDON NEM SOKAN ÍRTÁK ELŐTTEM.

Nem pedig azt, hogy nem írták. Látom olvasásban te is király vagy :)

2011. szept. 15. 14:21
 88/100 anonim ***** válasza:
Egyébként nem tudom miért vetted magadra, talán a vita kedvéért? Te is az vagy, aki vitatkozni szeretsz? Mert nem a témára reagáltál, hanem az én írásomra. És hibásan mint kiderült.
2011. szept. 15. 14:23
 89/100 anonim ***** válasza:
100%
Kérdeztem a férjem veszünk e majd a lányunknak gyerek parfümöt, ha igényli mert utánozni akar minket. Mondtam mekkora vitát indított ez, erre ő azt mondta miért ne? inkább mint az enyémmel fújja magát!
2011. szept. 15. 16:43
 90/100 anonim ***** válasza:
100%
ha már említetted az aromaterápiát: goloka.hu natur parfümolajok
2011. szept. 15. 17:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!