Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Parfümözöd a gyereked? Mit...

Parfümözöd a gyereked? Mit használtok?

Figyelt kérdés

Kislányom hat éves, nagyon szereti a különféle illatokat. Tudom, sokak szerint felesleges ilyen kisgyereket parfümözni, de mi szeretjük. Főleg a Star Nature kölniket szeretjük, olcsók, tartósak, és nagyon finom az illatuk.

Ki milyen parfümöt használ a gyerekére?

2011. szept. 9. 13:38
 31/100 A kérdező kommentje:
:)
2011. szept. 9. 18:40
 32/100 anonim ***** válasza:
31%

Szerintem legtöbb válaszadónak az a gondja, hogy irigy. Ők nem tudják kibontakoztatni a nőiességüket, és jobban érzik magukat, hogy sárral dobálózhatnak. Fáj nekik, hogy a másik csinos, és a "parfüm" szóra megjelenik a szemük előtt egy plázacica képe, míg otthon ülnek zsíros hajjal, hónaljkutyával, szőrös lábbal, és örülnek, ha végre mocskolódhatnak. Bocs, de a topicnyitó a légynek sem ártott, és jól is teszi, hogy a kislányát illatosítja. Én is alig várom, hogy a lányom nagyobb legyen/ most 4 éves/, később én is veszek neki gyerekparfümöt. A sok okosnak annyi, hogy lehet ruhára, hajra is fújni, és ha féltek az allergiától, mellékhatástól: akkor ne használjatok tusfürdőt, testápolót, popsikrémet. Sőt ne is egyetek, mert minden mérgező.

Lehet lepontozni. Ja, nekem még műkörmöm is van, és tűsarkúm is, hűűűűű! DDDDDDDDDD Remélem, a lányom is olyan igényes lesz, mint én!

2011. szept. 9. 19:46
 33/100 anonim ***** válasza:
66%

Végigolvastam topicot, nem tudom, sírjak-e vagy nevessek. Ennyi rosszindulatú, károgó nőt egy rakáson! Mi is a probléma? Parfümöt kislányra? Miért is ne? Nekem is van egy 8 éves lányom, sok osztálytársa használ a korának megfelelő parfümöt, így kapott ő is. Szeretem, ha egy nő ad magára, a lányomat is szeretem nőiesnek látni. A feleségem is nőies nő, rengeteg parfümje, cipője, és egyéb fegyvere van, amit imádok.

Sokszor elrettenek, mikor a játszótéren látom a sok bálnává hízott, lenőtt hajú, mogorva anyukát. Az egyiket magamban malacpofájúnak hívom, megfigyeltem, hogy cikizik, kitárgyalják a távol levő, csinosabb anyukákat. Nem értem őket: a sminkcucc nem drága, a kocogás, fogyókúra ingyen van, a jóindulat, a mosoly meg még inkább. Úgy tűnik, a könnyebbik utat választják: nem törekszenek arra, hogy csinosodjanak, nőiesek legyenek, inkább a homokozó szélén irigykednek.

Van minimális pszichológiai végzettségem, úgy gondolom, valami féle szexuális kielégítetlenség, vagy csökkent nemi vágy tette őket ilyenné. Utálják a külsejüket, utálják magukat, utálják azokat a nőtársaikat, akik valamivel különbek náluk.

Jó szöveg, hogy aki szép, az nem is lehet jó anya. Én megfordítom: hogyan is lehet jó anya egy mindenkivel haragba lévő, csapzott külsejű, gyesdepressziós nő? Azzal, hogy mást szapul, az ő helyzete nem fog megoldódni.

Egy csinos, magabiztos nő valószínűleg szereti az életet, megbékél magával, jobban szereti magát, és ezt a szeretetet sokkal inkább át tudja adni, mint a lerobbant külsejű, nőiességet utáló mamák. Egy csinos nő nem biztos, hogy felszínes is, a nejemnek több diplomája van, egy általános iskolában tanít. A fentebb említett malacpofájúnak még az érettségije sincs meg, nem hiszem, hogy valaha egy mesét is elolvasott volna a gyerekének.

Szóval: tessék végre elgondolkodni magunkon. A topicnyitó hölgynek meg sok sikert kívánok a mini nőcihez!Így tovább!

38/F

2011. szept. 9. 22:03
 34/100 anonim ***** válasza:
100%
16:16-os vagyok!Látom megindult a lepontozásom!De nem értem, miért?
2011. szept. 10. 06:35
 35/100 anonim ***** válasza:
80%
Egy 6 éves kislánynak elég ha naponta fürdik. Nem lesz kellemetlen testszaga.
2011. szept. 10. 07:13
 36/100 anonim ***** válasza:
80%
Az a baj hogy itt a negyedik oldalon iró válaszolók,és a kérdező anyuka,ráhuztatok a válaszolókra egy sablont,miszerint mindegyik elhizott igénytelen nő,és igy nevelei a kislányát is aki ebből kifolyólag majd kevésbé lesz sikeres. Pedig nem igy van. Számomra tényleg döbbenetes volt elolvasni a kérdést,és furának tünt hogy már kedvenc parfümjei vannak egy hat évesnek,amiket azsnál is gondolom naponta szinte. Én is festem a hajam,magassarkut hordok,a lányaimat csinosan öltöztettem hosszu a hajuk,smink nélkül leginkább a szemetet sem viszem le,szóval törődök magammal,és azt szeretném ha ők is ezt tennék.Két évesem is imitálja ahogy parfümözöm magamat csak a csukott üvegből.De mégis ugy gondolom annak volt igaza aki azt irta hogy ha már most itt tartotok,akkor mi lesz 12 évesen?Bemeliroztatod a haját és műkörmöt rakatsz neki?Meg arról sem vagyok meggyőződve hogy az a sok kémia jó a kis bőrének hosszutávon,rendszeresen. Az pedig egyértelmű számomra hogy esetetetkben de alkalmankénti parfümözésről van szó.Azért nem fogadod el a válaszolók álláspontját,mert meggyőzted magad hogy mind tanyasi elhizott bányarémek,akik nincsenek egy szinten veled. Pedig meggyőződésem hogy ha ez a beszélgetés élőben zajlott volna le sokan meglepődtek volna.
2011. szept. 10. 09:38
 37/100 anonim ***** válasza:
56%
esetetetkben nem alkalmanként parfümözésről van szó....ezt akartam irni.
2011. szept. 10. 09:41
 38/100 A kérdező kommentje:

16:16 Én sem értem, miért pontoznak le (én felpontoztalak) - de úgy látszik, itt így jött össze a társaság, többségben vannak azok, akik halálos, megbocsájthatatlan, égbekiáltó bűnnek tartják, ha valaki használ gyerekparfümöt. Ez szerintem nem erkölcsösség, nem józan elv - egyszerűen csak beszűkülés.

Ráadásul mit sem ér, ha egy anya úgymond "praktikus", "szolid", "ésszerű" - ha nincs benne empátia, tapintat, és jóindulat. Egy ellenvéleményt úgy is lehet közölni, hogy ne legyen lealázó, lekezelő, kioktató. Egyesek már a nyitó mondat után tudni vélték, hogy rossz anya vagyok, aki biztosan festi a gyerek körmét, 12 évesen műhajat csináltat gyereknek, és még sorolhatnám. Mekkorát tévedtek! Az is fura, hogy hányan megsértődnek, mikor a másik tábor is visszavág - hogy "játszótéri dagadt anyukák" - ugyan általánosítás ez is, de rossz tett helyében rosszat várj.

Nem értem, miért kell ezen a topic-témán megdöbbenni - sőt - egyes esetekben hisztérikus rohamot kapni, gyerekvédelemmel fenyegetőzni, hiszen egy teljesen ártatlan dologról van szó.

Egyes kultúrákban - pl keleten - egész kisgyerekeket is illatosítanak. A parfüm nem az ördögtől van, számtalan előnye van: jókedvre derít, pozitív hatással van a hangulatra - felnőtt nőknél a csábítás egyik eszköze is, ahogy a smink, a csinos ruha.

A Bibliában is benne van, Jézus is alkalmanként illatosította magát - ahogy abban a kultúrában szokás volt.

Én azért használok parfümöt a gyerekemre - általában hetente egyszer, esetleg kétszer - mert a kislányom szereti, és egy borús reggelen jó hangulatot csinál pár csepp (a mértékre vigyázni kell) kókusz, és vanília illatú GYEREKparfüm. Egyébként volt rá példa, hogy a mindig morcos óvónő derűs arccal mondta: honnan jön ez a finom kókuszillat? Hát a lányom hajáról jött - meg is dicsérte: "De finom illatod van" Pedig egy nagyon puritán, végletesen konzervatív nőről van szó. A többi ovistársa is időnként illatozik - nálunk teljesen elfogadott. Én a hajára, esetleg a ruhájára szoktam tenni, így nem allergizál - erre nagyon figyelni kell. Egyet értek az egyik előttem szólóval: ha nagyon félünk az allergiától, az adalék anyagoktól, akkor a gyerek ne használjon szappant, fürdetőt, ne egyen, ne igyon, mert minden káros!

Sokat gondolkoztam azon - vajon mi ez az ellenségeskedés, megbotránkozás - lehet, egyesek a szexualitással, az ördögi csábítással azonosítják a parfümöket. Pedig korántsem erről van szó. A felnőtt parfümök esetenként tartalmaznak afrodizákumot, pézsmát, feromont - de egy kis ártatlan, kókusz, tutti-frutti illattól normális ember nem tekint vágyakozva egy kisgyerekre.

Egyébként a tusfürdők, testápolók is tartalmaznak parfümöt - így akaratlanul a konzervatív szülők is illatosítják a gyereket.

Minden ellenzőnek azt üzenem: nem kötelező illatosítani a gyereket, de fogadják el, ha másik meg ezt teszi. Engem is sok minden zavar, pl. rossz látni, mikor egyes anyák Hariboval, kemény cukorkákkal, chip-l tömik a gyereküket, utána nem győznek csodálkozni, hogy hízik, és romlanak a fogai Nem szeretem a baby kompot, a tetoválás matricát (minek kel la szép bőrt elcsúnyítani?)nem szeretem, ha egyes anyák ahelyett, hogy mesélnének, foglalkoznának a gyerekkel, a Nickelodeon elé ültetik, és rémmesékke neveltetik. Nem tetszik, mikor a játszótéren dohányoznak a szülők - milyen példát mutatnak? A dohány drága büdös, és egészségtelen, a környezetnek is kellemetlen. Nem tetszik a sok agresszív gyerekjáték, a műanyag szörnyek, és társaik. Nem tetszik, hogy egyes anyák a legkissebb csínytevésért felpofozzák a gyereket, azzal a felkiáltással., hogy "én legalább nevelem"

A magam részéről nem szeretem a műkörmöt, mert drága is, és kényelmetlenül hosszú is, a magassarkú cipőben nem tudok járni, teljesen tönkreteszi a lábboltozatot, kalapácsujjat csinálhat. Nem szeretem a melírt, a dauert.

DE! eszembe nincs elítélni, pocskondiázni azokat, akik ezeket a dolgokat használják. Én maximum levonom a következtetést - én nem teszem. De nem mondom, ha valaki Hariboval tömi a gyerekét - hogy élből rossz anya, és ki fogja nyírni a gyereke egészségét - pedig szerintem sokkal veszélyesebb dolog, mint pár csepp gyerekparfüm.

Tessék végre toleranciát tanulni - nem mindenki gondolkodik úgy, ahogy mi. Némelyik hozzászólástól elrémülök - mintha nem is egy gyerekes anya írta volna, hanem egy lázadó, kis emo tini - szerintem egy jó anya nem attól jó, hogy elzárkózik bizonyos új , emellett ártalmatlan dologtól - hanem az, hogy toleráns, empatikus, elfogadja a másként gondolkodót.

Ellenvéleményt így is lehet írni" Én ezt nem használom, nem tartom jónak, mert szerintem egészségtelen" ennyi. És semmi személyeskedés.

2011. szept. 10. 13:32
 39/100 anonim ***** válasza:
46%

A 09:38 - asnak üzenem, a magam részéről nem személyeskedtem, csak leírtam a gondolataimat, ami gondolok az egészről. Csak általánosságban írtam, mert általában a slampos nőkre jellemző a csinos, nőies nők leszólása.

Egyébként csodálkozom rajta, ha te saját bevallásod szerint egy csinos, nőies nő vagy, miért botránkozol meg, hogy más gyerekparfümöt használ. Semmi összefüggés nincs, hogy később 12 évesen jön a műhaj, a műköröm, és társai. Pont te vagy, aki látatlanban általánosít, és ítélkezik! Ismered a topicnyitót személyesen? Jósnő vagy, hogy ilyen dolgokat előre megmondasz? Tényleg nem értelek.

2011. szept. 10. 13:51
 40/100 anonim ***** válasza:
100%
A 22:03 - as voltam
2011. szept. 10. 13:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!