Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Parfümözöd a gyereked? Mit...

Parfümözöd a gyereked? Mit használtok?

Figyelt kérdés

Kislányom hat éves, nagyon szereti a különféle illatokat. Tudom, sokak szerint felesleges ilyen kisgyereket parfümözni, de mi szeretjük. Főleg a Star Nature kölniket szeretjük, olcsók, tartósak, és nagyon finom az illatuk.

Ki milyen parfümöt használ a gyerekére?

2011. szept. 9. 13:38
 11/100 A kérdező kommentje:

Nem unatkozom, csak nagyon szeretem a különféle illatokat. Valaki cipőket gyűjt, van, aki bélyeget, van, aki parfümöket, nekem szép gyűjteményem van, a hangultomnak megfelelő illatosítót használok. Azt gondoltam, nyitok egy kellemes, beszélgetős topicot, ahol megosszuk a tapasztalatainkat a gyerekparfümökről.

Nem vagyunk egyformák. Én nem adok a gyereknek chipset, Haribo cukorkát, és társait. Más meg igen.

A bőrének semmi baja attól, hogy hetente rárakok két csepp gyereknek való parfümöt - köszönöm az aggódást.

Szerintem - akiket ennyire zavar ez a téma, hogy egy jóindulatú anyuka lelkébe belegázol - bizony, komoly baja van a nőiességével.

2011. szept. 9. 14:14
 12/100 anonim ***** válasza:
97%

6 éves kislánynak elég erősnek tartom a parfümöt, azt még én se használok napi szinten csak ha olyan helyre megyünk.

azt el tudom képzelni, hogy kis gyerek sprayt néha néha használjon, de egyébként én nem fújok, nem kenek semmi ilyet a fiamra, feleslegesnek tartom. esetleg izzadásgátlót fogok neki venni ha szüksége lesz rá :)

2011. szept. 9. 14:15
 13/100 anonim ***** válasza:
88%

Kamaszok között vagyok, és látom, hogy milyen az a kislány, akit kiskorától parfümöztek, engedték hogy fesse magát, stb, és milyen az a kislány, akinek csak ésszerű kereteken belül...

Ha 6 évesen parfümözésre szoktatod, 10 évesen smink-igény lesz, 12 évesen magas sarkú, hajfestés, stb... ?

Oké, hogy LÁNY, de nem kellene mindent. Ráér még szépítkezni... Ha otthon utánoz, természetesen az más kategória. De pár év múlva ki sem fog lépni a lakásból parfüm és smink nélkül, kivasalt hajjal, fél tubus hajlakkal, festett körömmel, stb, és nem érti majd, hogy a suliban miért szólnak be? Az osztálytársai be fognak ájulni...

Szerintem ezért szóltak be az előttem írók. Mert hülyeséget csinálsz szerintünk. Biztos nem fognak a gyerekeink /sem/ barátkozni...

2011. szept. 9. 14:15
 14/100 anonim ***** válasza:
88%

Ja, és ilyen vélemény mellett is meglehetősen NŐ vagyok :)

előző

2011. szept. 9. 14:17
 15/100 A kérdező kommentje:

Gonoszak, szűk látókörűek vagytok, helyettetek is szégyenlem magam.

A kislányomnak napi szinten olvasok igényes, építő jellegű mesekönyveket, pl. Kis herceg, Micimackó (az eredeti, nem a Disney fajta) Magyar népmesék, Grimm mesék, Lázár Ervin meséi, pl. Szegény Dzsoni és Árnika, Pinokkió, szóval hasonló "igénytelenségeket".

A zenében szívesen hallgatunk Halász Juditot, Ghymest, Kolompos együttest, Kalákát, időnként komolyzenét (Mozart, Paganini) stb.

Rengeteget kirándulunk, gyakran vagyunk a természetben. Van egy nagyobb lányom is, ő színtiszta kitűnő tanuló.

2011. szept. 9. 14:20
 16/100 anonim ***** válasza:
85%

Az oldalon amit belinkeltem nézd meg ott vannak e gyerekparfüm összetevői.Ha azt hiszed azokba olyan gyerekbarát csupa természetes anyagokat tesznek,nagyon tévedsz. Kitalálom,a lábujjkörmét is fested már 2 éves korától,ugye?

És semmi bajunk a nőiességünkel én is egy "Panca Mári" vagyok a férjem szerint meg a lányokat is ugy nevelem,de ezt még én is tulzásnak tartom.

2011. szept. 9. 14:22
 17/100 anonim ***** válasza:
84%

Igen, a nem vagyok nőies dumán én is kiakadtam... Emlékszem, én 14 voltam, mikor egy osztálytársam parfümjéből kaptam egy cseppet, és milyen nagy szó volt... nekem akkor még közel sem volt illatósító termékem....

Amúgy meghalnék, ha a sulbiban mellettem egy csoki és főleg ha egy kókusz illatú gyerek ülne....

Én sem tartom egészségesnek mindezt 6 évesen

2011. szept. 9. 14:22
 18/100 anonim ***** válasza:
66%

Én nem értem miért bántjátok a kérdezőt?!

Szerintem száz meg száz kisgyerek van, aki a családban látott szokásokat szeretné utánozni. Ez is egy olyan. Látja, h anyu-apu fújja magát, így ő is azt szeretné tenni. Van aki elektromos autót vesz a gyerekének, h vezethessen, van aki gyerekparfümöt, h illatozhasson. Hány helyen látni ilyen kölniket. Rossmann, dm, oriflame, avon, meg a sok mesefilm és tinisztár márka! Ezeket nem hinném, h a felnőttek használják.

Attól, h mások nem azt teszik mint ti, még nem kellene ítélkezni!

(Nekem még kicsi a gyerek, még messzi állunk ettől, meg fiú is.)

2011. szept. 9. 14:24
 19/100 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem nem jól tetted fel a kérdést! Ha úgy teszed fel, hogy 1-2 cseppnyi gyereknek való illatosítót teszel a bőrére akkor nem hinném, hogy ennyien támadtak volna. De láthatod, nem sokan értenek egyet veled. Én sem egyébként. Nekem ugyan még csak 3,5 éves a lányom, de nem parfümözném rendszeresen. Azt nem tagadom le, hogy 1-2x előfordult olyan, hogy meglátta, fújok magamra parfümöt, akkor kért és a kezére kapott is. De ez nem rendszeresen volt. Mert szerintem sem gyereknek való. Nálunk ezen kívül állandóan a mi tusfürdőnkkel szeretne kezet mosni, főként az apjáéval. Néha megteheti.
2011. szept. 9. 14:25
 20/100 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem nincs ezzel baj, tényleg úgy csináltok mintha a kérdező valami nagy bűnt követett volna el .

Kedves kérdező, már ne haragudj de minek tesztel ki erre az oldalra egy ilyen provokatív kérdést, először vagy itt?

Ez olyan mintha én azt kérdeztem volna hogy a ti 2 évesetek egy nap hányszor nézi meg a Kis hableányt, mert az enyém tegnap 4X nézte meg miközben mindenféle játékkal játszott, vagy Uram bocsáss, odapillantott a képernyőre. Na figyelj milyen gyorsan beszólnak majd és lepontoznak, óra indul......

2011. szept. 9. 14:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!