Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Parfümözöd a gyereked? Mit...

Parfümözöd a gyereked? Mit használtok?

Figyelt kérdés

Kislányom hat éves, nagyon szereti a különféle illatokat. Tudom, sokak szerint felesleges ilyen kisgyereket parfümözni, de mi szeretjük. Főleg a Star Nature kölniket szeretjük, olcsók, tartósak, és nagyon finom az illatuk.

Ki milyen parfümöt használ a gyerekére?

2011. szept. 9. 13:38
 61/100 anonim ***** válasza:
100%

Egyet értek a tegnapi 9.07-es hozzászólóval. Azért kaptál hideget-meleget, mert az tűnik ki a kérdésedből, h te parfümözöd a kislányodat a saját kedvedért, és nem azért, mert ő kéri.

Az én babám még nagyon pici, de ha olyan lesz nagyobb korában, mint én voltam kicsiként, akkor pár év múlva biztos el fogja csenni a sminkes cuccaimat és illatszereimet, és illegeti majd magát a tükör előtt. :)

Én a saját kedvemért nem fogok venni neki parfümöt, és nem is fogom befújkodni, de ha ő kéri, akkor biztos, hogy kapni fog olykor az enyémből és ha szeretné vásárolok neki a kifejezetten gyerekeknek készült fajtákból.

A gyerekek utánozzák a velük azonos nemű szülőt, így tanulják el a nemi szerepeket. Ha a kislány azt látja, hogy az anyuka sminkel és parfümözik, biztos, hogy ő is ezt fogja tenni. Nincs ezzel semmi gond, amíg normál keretek közt marad.

2011. szept. 14. 14:40
 62/100 anonim ***** válasza:
93%

Nagyon korainak tartom a parfümözést, meg szerintem egy hatévesnek még az az isteni "babaillata" van, ha el nem nyomod. De természetesen azt teszel, amit jónak látsz. Viszont nézd meg jól az állítólag gyerekeknek való kozmetikumok összetevőit és elájulsz. Nagyon durva. Ráadásul egy nem olyan régen napvilágot látott brit kutatás szerint annak, hogy egyre több a meddő pár, 33%-ban a kozmetikumok az okozói. Ez elég durva szám szerintem...

Én csak nagyon jó minőségű natúrkozmetikumot engedek be a házba és semmi esetre sem hagynám a gyerekeimnek, hogy parfümözzék magukat mindenfélével, nem hat évesen, később sem. Majd tinikorban úgyis elkezdik, de akkor is csak nagyon megválogatott dolgokat használhatnak. Remélem, meg tudom majd nekik tanítani, hogy ez mennyire fontos.

2011. szept. 14. 14:48
 63/100 anonim ***** válasza:
100%
én is szeretem az enyhe finom illatokat, az én lányom még nagyon kicsi. én kiélem magam az ölítőkbe ami piciknek való, mindenki megjegyzi, hogy milyen finom illata van. a te lányod ruháira már lehet a felnőtteknek való öblítőt is használni, és láttam jó kis parfümöseket a boltba. próbáld meg. azzal nem hiszem hogy ártasz. meg ha foglalkozol az aromaterápiával, akkor keverhetsz ki egy kis pumpás valamibe természetes illoolajat vízzel, és akkor az sem ártalmas.
2011. szept. 14. 14:48
 64/100 anonim ***** válasza:
100%

Nekem fiam van, 3 és fél éves. Ahányszor mentünk valahová, és az apjával tettünk magukra parfümöt, ő kiakadt, hogy ő is szeretne. Ettől függetlenül nem foglalkoztam a dologgal.

Aztán a nagy testvére - 18 éves lány - nálunk járt, és neki Mickey egeres gyerek (fiú) parfümje volt. A fiam meg volt érte veszve, végül kénytelen voltam vele elcserélni egy saját parfümömet, hogy a fiamnak is legyen...

Nem használjuk napi szinten, csak különleges alkalmakkor, ha megyünk valahová. (Mi felnőttek sem parfümözzük magunkat naponta.) Akkor is csak a ruhájára fújok, egy keveset. Nem gondolom, hogy bármi baja lenne tőle, mert mindennél (a tv-nézésnél és a csokiknál is) a MÉRTÉK a lényeg. Megtagadni nem fogom tőle, mert ez csak akkor lenne hiteles, ha mi sem használnánk parfümöt.

Engem konkrétan nem érdekel, ki mit szól hozzá. Nem tartom magam rossz szülőnek, és a fiam a parfümöt leszámítva éppenséggel nem az a túlsterilizált, agyontestápolózott gyerek. :) Nincs a gyerekparfümben semmi rossz, amíg valaki mértékkel használja.

2011. szept. 14. 15:51
 65/100 anonim ***** válasza:
83%
Egy darabig olvastam, végig nem tudtam. Nézd én is azt mondom felesleges még egy hatéves kislányt parfümözni, de ezt mindenki maga tudja. Viszont én úgy gondolom, hogy ha már most "mini nőként" kezeled, akkor ebből még később sok gondod lesz. Az ilyen lányok szoktak 13-14 évesen mini ruhában, tangában szaladgálni és vihorászni nagy szatyrokkal a pláza közepén. Hát.. kinek mi. Én sosem nevelném és nem is nevelem így a gyerekemet.
2011. szept. 14. 17:25
 66/100 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!:) Én nem aggódom túlzottan, hogy milyen vegyi anyagok vannak a dolgokban - ugyan próbálok rá odafigyelni, hogy a lehető legkímélőbb kozmetikumot vegyem - de szerintem nem eszik olyan forrón a kását. Popsikrém, tusfürdő, testápoló az kell - el sem tudom képzelni nélkülük az életem. Tulajdonképpen mindenbe van káros anyag, a levegőben, a vízben, a gyümölcsökben, stb. - de burokban nem szeretném nevelni. A XXI. században élünk, ezeket a termékeket kell megszokni. A bio dolgokban csak mérsékelten bízom, sokszor úgy érzem, ezek a terméket nagyon drágák, és nem sokkal jobbak. Szerintem az arany középút a legjobb - oda kell figyelni, de nem kell nagyon parázni sem. Én inkább az élelmiszerekre vagyok háklis, pl cukros üdítő, chips, csoki , cukorka és társai szinte ki vannak iktatva, maximum vendégségben kóstoljuk meg.

Szerintem nem kell jóslatokba bocsájtani, melyik gyerekből mi lesz. Nem hiszem, hogy a lányaim tangabugyiban fognak futkosni - a nagyobbik lányom pl. kifejezetten szolid megjelenésű. A külső egyébként sem minden. Egy szexin öltöző tini lehet nagyon jó ember, törekvő, jó tanuló, és egy teljesen puritán külsejű tini is lehet problémás. Nem ezen múlik, ki mennyire értékes.

Ráadásul előfordulhat, hogy egy prűden, visszafogottan nevelt tini fellázad, és dacból csak azért is plázacica, vagy szakadt punk lesz. Sok ilyen példa van. Meg az is lehet, hogy egy megengedően, bohéman nevelt tini kifejezetten visszafogott lesz.

Szerintem mindenből az arany középút a legjobb. Ha egy gyerek nagyon érdeklődik egy illatszer iránt, miért ne kaphatna? Nem ettől fog lezülleni, pláne, ha ésszerűen, mértékkel használja! Inkább parfümöt szagoljunk, mint dohányfüstöt!:)

2011. szept. 14. 19:43
 67/100 anonim ***** válasza:
100%
Végig sem olvastam a sok utálkozó választ, mert akkor én a kérdező táborát ha nem is támogatom, de valahol mégiscsak megértem. A 3 éves lányom imádja az illatokat, mindent megszagol, mosópor, tisztitoszerek, parfümök. Mikor reggel indulunk ki-ki merre, parfümözöm magam és kéri ő is. Néha ugy csinálok mintha fujnék rá is, és néha valóban fújok is, mikor valamelyik frisebb illatot használom, de én kimondottan a ruhájára szoktam egy kis fujást. És néha elcseni a puderem, és a szájfényemmel kikeni a körmét, és még sorolhatnám. Nőből van :)
2011. szept. 14. 20:51
 68/100 anonim ***** válasza:
83%
Kedves válaszoló, ha az arany középút a helyes szerinted, akkor miért vagy ilyen elhatárolódó a nasikkal szemben. Szerintem is felesleges, semmi hasznos nincs bennük, ami a szervezetnek kellene belőlük, de az embereknek általában kell, a lelküknek. Ezt te megtiltod a gyerekeidnek, de az illatokat, felesleges kémiai anyagokat adod, amire szintén semmi szükségük a szervezetüknek? Nem értelek akkor miért vagy így felháborodva a neked nem tetsző válaszokon. És ne gondold, hogy egy elhízott, trampli nő vagyok, mert gondolom, ahogy kiismertem az észjárásod, most ez következik! :D
2011. szept. 14. 21:34
 69/100 anonim ***** válasza:
45%
Bocs kérdező!
2011. szept. 14. 21:35
 70/100 A kérdező kommentje:
Ugyan már! Miért gondolod azt, hogy annak gondollak? Nem egyezik a véleményünk, de szó sincs sem ellenségeskedésről, sem rábeszélésről, vitatkozni sem akarok. Mindenki olyan kozmetikumot használ a gyerekéére, amit jónak lát! De próbáljuk meg elfogadni a másik álláspontját - ha nem is követjük!:)
2011. szept. 14. 21:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!