Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csináltok, ha a gyereketek...

Mit csináltok, ha a gyereketek egyszerűen azt mondja, hogy "nem", és nem csinálja, amire kéritek?

Figyelt kérdés
2,5 éves gyerekről van szó. Nagyon elegem van már belőle, hogy bármit kérek tőle, nemet mond, és nem csinálja, kb. a pofámba röhög. (Tudom, hogy dackorszak, normális, nem is ez a bajom, hanem hogy én mit tegyek!) PL. hogy segítsen összepakolni a duplot, menjünk fürödni, akármi... Mindenből veszekedés van. Ő nyilván követelőzik, ezt kér, azt kér, ezt csináljam, azt csináljam. Annyi eszközöm van, hogy mondom neki, hogy akkor én sem teljesítem a kéréseit, és hiába vagyok ebben következetes, ettől nem lett együttműködőbb egyáltalán. Persze az ember hallja, hogy ne kiabáljon, pláne ne bántsa, ne zárja be, de akkor mi az eszközötök? Jó, ha indulni kell, fürödni kell, megfogom, és viszem. De ha olyan a helyzet, amihez tényleg kell a hozzájárulása, pl. hogy pakoljon el, és nem pakol, mit lehet tenni? Vagy ha kérem, hogy ne lötykölje ki a teát, és direkt kiönti, majd rászólok, hogy törölje fel, és azt mondja, hogy nem?
okt. 4. 09:08
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:
Mert összefüggéstelen értelmetlenségeket írsz és közben te akarod megmondani a tutit 🙈
okt. 7. 13:45
 42/44 anonim ***** válasza:
0%
41, ez fájt mert én segíteni akartam és ez a hála. Na mindegy, szerintem csak féltékenyek vagytok rám, mert én legaább tudom hogy kell gyereet nevelni ti meg itt ömesztve írjátok a csacsiságokat.
okt. 7. 14:12
 43/44 anonim ***** válasza:

"Elteszem, amit hasznosnak tartok, és köszönöm a válaszokat. Azért vannak bennem kérdések meg kritika egyes módszerekkel kapcsolatban, de ez gondolom nem baj."

Közelítsd meg visszafelé vagy más szemszögből.

Mi kell ahhoz, hogy fejlett önértékelésű, magabiztos, önálló felnőtt legyen valaki, aki képes az empátiára és együttérzésre, és aki rugalmasan tud reagálni különböző szituációkra?

okt. 7. 15:46
 44/44 anonim ***** válasza:
17%

Hát anya nem vagyok, de 3 hétik nálam volt a 4 éves unokaöcsém.

(Dacckorszak+ elég önfejű+ neveletlen)

Felesel, kiabál, ordít, falatfirkál, papírt szétszakítja, verekszik, köpköd, nem akar enni, folyton internet előtt akar lenni, nem akar wcre menni (ezzel dokinál is volt, de szervi baja nincs) pszichológusnál is bolt 6x 6 külön pszichológusnál, de egyikkel sem beszélt 1 szót sem.. az anyjának el kellet utoaznia és 3 hétig volt nálam.

Amig vigyáztam rá, ki volt kapcsolva az internet, a távirányítóbol ki szedtem a batrikat, ajtókbol ki szedtem a kulcsokat, nem volt semmi nasi, se 1 kocka csoki, se 1 morzsa chips... játszani csak akkor játszottam vele ha evett, fogatmosott, össze pakolta a játékokat amiket magával hozott.. festeni akkor festhetett mikor mellete voltam az asztalnál, és mikor már mást csinált akkor elpakoltam egy magasabb polcra ahol neméri el őket, így a falat megvédve (hisz panelban élek a 3ik emeleten). Mikor boltba voltam nem vettem neki semmit amit a szeme kívánt, pedig többször is átsétáltam vele a nasiknál (így legalább rá jött a kis lelke, hogy ilyen az élet, nem minden úgy van ahogy ő akarja).. ha valamit nem akart megcsinálni mindig húztam 1 csíkot 1 papírra, és mikor össze gyült 3 megvontam tőle valamit (játékot és ölelést)+ 15 perc sarokba állás, úgy hogy én a közelben voltam hogy lássam, nehogy valamit ott baromkodjon.

A játékait amiket megvontam tőle akkor kapta vissza mikor jött érte az anyja.

Tudom hogy elég szigorú voltam vele, de néha az is kell a gyereknek ha a szülő nem csinálja+ nála szerintem az is bele segít hogy egyedül neveli..

De így bele gondolva ebbe a 3 hetünkbe, rá jöttem milyen rossz anya lennék, szóval a fejemben teljesen ki töröltem, hogy 1xis gyerekem legyen... hisz nem csak a gyereket szivatnám az élettel hanem magamat is🥴

okt. 8. 06:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!