Elsős gyereketek mennyire szereti a sulit? Mennyire megerőltető neki megszokni az ovi után? Mennyit kell suli után tanulnia, ha napközis vagy iskolaotthonos?
Bár már 4-es és 2-os a két lányom, de mindkettő élvezte az első osztályt is. A nagy évvesztes (októberi), így majdnem 7 évesen kezdte a sulit, nem aggódtam, hogy fizikálisan ne bírná. (a tanulás miatt végképp nem kellett aggódni)
A kisebb tavaszi, 6,5 évesen kezte az iskolát, de nem volt semmi gondja.
A nagy iskola után heti 3x2 órát járt ritmikus gimnasztikára, a kicsi 2x1,5 órára néptáncra.
Iskolaotthonos a rendszer, leckét csak akkor hoznak haza, ha edzés miatt előbb hozom el őket. Gyorsan, könnyen, lelkesen tanulnak.
Már harmadikos, de jól vette az akadályokat elsőben szerencsére. Pedig aggódtam, mert őt konkrétan a suli előtti nyáron úgy kellett leszoktatni a délutáni alvásról (6 év 2 hónaposan ment iskolába, szóval fiatalnak számított a mostani átlagban), ellentétben pl a jelenleg 4 éves húgával, aki hétvégén, szünetben otthon már sosem alszik ebéd után.
Féltem, hogy hullafáradt lesz, de minden jól ment. Abban biztos voltam, hogy tanulási nehézségei nem lesznek, mert nagyon okos fiú. Náluk nincs lecke, csak hétvégére, hét közben maximum olvasnivalót kapnak. A napköziből legkorábban 15:30-kor lehet őket elhozni. Nem is hoznak haza minden nap minden cuccot, csak a tolltartót, üzenőt, olvasókönyvet (ha kell olvasni). Péntekenként hazahozzák azt, amiben lecke van. Általában vasárnap csinálja meg, de néha rá tudom beszélni szombaton. Oda szoktam ülni mellé, de nem igényel segítséget, inkább csak társaságot. Szerintem kb 1-1,5 órát szoktunk eltölteni vele, de abban benne van a kimegyek pisilni, öntök inni, stb is. Ha verset kell tanulni, azt elosztjuk több napra. Ezen kívül heti 2x judora jár délután.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!