Mennyi idő után szokta meg a gyereketek az ott alvást az oviba?
Sziasztok.
Kisfiam ma alszik ott harmadszorra, de ma már sírva ment hogy nem akar ott aludni.
2 nap sem aludt, hanem egyik nap csendben ült az ágyán, másik nap már az óvónő ölébe.
De szóvá tette az óvónő hogy ez így nem jó, beszéltem neki itthon sokat erről, de reggel is nagyon sírt, mondta csak akkor marad ott ha az ovoneni ölébe lehet alvás időbe.
Szerintetek mennyi idő lesz még megszokja?
Nagyon féltem hogy ennyire fél ott aludni.
Azért kell neki idő még megszokja. Elég nagy váltás ez neki, főleg ha előtte nem volt bölcsis.
Egyébként az jó ha sokat beszéltek róla, mesélhetsz is neki olyan mesét, amiben ez benne van, az is segít. Az is segít ha otthon "gyakoroltok".
Én kisfiam itthon sem aludt kb. 2.5 éves kora után, oviban sem akart, de hamar megértette, hogy ha nem is alszik, csendben kell feküdni az ágyban és a többieket nem szabad zavarni. Elvétve volt 1-2 alkalom, hogy elaludt.
Most kezdte a nagycsoportot, többen nem alszanak, már tavaly is volt olyan, hogy aki nem akart az pl. rajzolhatott vagy gyurmázhatott, de teljesen csendben.
Viszont azt nem értem, hogy miért az óvónő ölében alszik? Nem kellene rászoktatni, majd megy az összes gyerek, ez szerintem butaság… s ezt fel is kell fognia.
Olyan van, hogy aki nehezebben alszik el odaülnek mellé, simogatják a hátát… de nem veszik fel őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!