Tönkreteszi a családunkat a 12 éves lányom?
A lányom még mindig vidéken, meglátogattuk őt, jól érzi magát, jobban, mint itthon.. Gondolom azért is, mert ott Ő van a középpontban.(Nem mintha itthon más lett volna, mivel egyke gyerek. MÉG.) Anyukámmal sokat beszélget mindenféle témáról, nagyon lassan, de megnyílik neki.. Pszichológushoz jár, bár eddig csak 2x volt, de amikor ott voltunk már "enyhébb" volt a viselkedése. Azt mondta, hogy nem szeretné, ha rendeszeresen 2-3 naponta mennénk. Nem tudom, hogy megunt? vagy megutált? minket? Nem értem miért nincs szüksége ránk, holott mi vagyunk neki a támasza születése óta.
Más: késik a menzeszem, csináltam tesztet, amit pozitív lett. (Az elején írtam, hogy már tervezzük a kistesót, úgy tűnik kivitelezni is sikerült.) Jövőhéten megyek dokihoz, megerősítésre. Tartok kicsit ettől, nem tudom, hogy jókor jön-e.. De nem fogom elvetetni a gyermekemet, a másik gyermekem hisztije miatt. A párom örül, és örülök, de bennünk van a félsz. Holott 2 felnőtt embernek nem kellene a saját gyerekük reakciójától tartani.. na mindegy..
Édesanyám felajánlotta, hogy mi lenne, ha vidéken járna iskolába, odaköltözne, vagy, ha ebbe nem is megyünk bele, akkor mi költöznénk le vidékre, a városi lakást eladva. Hát ezen még rágjuk magunkat, de azt semmiféleképpen nem szeretném, ha odaköltözne édesanyámhoz. Hiába fiatalos és fitt, nagymamaként nem az a dolga, hogy engem helyettesítsen. Plusz még mindig nem szeretném, ha azt hinné a lányom, hogy eldobjuk magunktól. (Kistesó téma gondolom rátenne még egy lapáttal.)
Na, örülök, hogy valami javulás megindult!
Írod, hogy a lányod jár pszichológushoz. Ez úgy értendő, hogy anyukáddal, ugye? A pszichológus neki nem mondott semmit arról, hogy ez a viselkedése mitől lett és mi várható a jövőben?
Én nem tartanám rossz ötletnek, ha anyukádnál lakna (persze, csak ha tényleg nem teher számára). Elsősorban azért, mert így kiszakadna abból a környezetből (barátnők közül), amelyik rossz irányba vitte. Ha jól számolom, még két éve lehet az általánosban, utána majd újra lehet gondolni, hogyan tovább.
Az a tény, hogy nagymamájával sokkal jobban kijön, mint veletek, az arra utal, hogy nem volna szerencsés, ha ti is odaköltöznétek. Tartok tőle, hogy újrakezdődnének a balhék. Egyébként munkahely szempontjából nektek mindegy, hol laktok? Mert akkor szerencsés munkátok van, ugye tudod?
Gondolj arra, hogy nemcsak a nagylányodért, hanem a most születendő piciért is felelősek vagytok! Ő igazán védtelen, és neki nyugodt családi légkörre van szüksége! Ha ehhez az kell, hogy a nagylányod külön lakjon tőletek, szerintem ez volna a legjobb megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!