Tönkreteszi a családunkat a 12 éves lányom?
"szóltam, hogy 1 óra múlva indulás"
"kezet emelt rám, amit ... viszonoztam"
"felengedtem az egyik ... barátnőjét"
Mintha mindig csak te konfrontálódnál a lányoddal. Mintha mindig csak te hoznád a vele kapcsolatos döntéseket.
Nekem ez olyan fura...
Elképzeltem pl. azt, amikor kettőtök előtt csapkodni kezdi az ajtót és megüt, te visszaütsz. Férjed meg tétlenül nézi a szituációt? Én már attól leordítottam volna a haját, hogy az ajtót egyáltalán be meri csapni előttem.
Igaz, nekem kicsi gyerekem van, de ha feleségem rászól, hogy "Ne csináld!", aztán újra még egyszer, én általában odamegyek (akkor is, ha fogalmam sincs, mi történik) és rászólok a fiamra, hogy "Nem hallottad, mit mondott édesanyád?"
Szerintem fontos, hogy a gyerek érezze, hogy szülei egymás mellett állnak, amikor fegyelmezésről van szó. Hogy ha az egyikkel ellenkezik, akkor mindketten egységesen fognak fellépni ellene.
A nyitókérdésben írtad, "a történet pár hónapja kezdődött". Előtte nem volt vele semmi probléma?
Sziasztok. Van egy kis idom irni most. A lanyom edesanyamnal van meg mindig, tudott vele beszelgetni. Konkretan nem kerdezte meg, hogy miert csinalja ezt, de jutott vele valamire. Azt mondta, hogy egy dolog bantja, hogy szeretnenk neki egy kistesot. (Egyszer rakerdeztunk, hogy mit szolna hozza.) Ugy erzi, hogy kudarcot vallott, mint gyerek, nem erjuk be vele. Legalabbis anyu igy ertelmezte, amit mondott. Holott ez nem igaz...
Egyebkent semmi gond nincs vele, besegit a mamanak a kertben, irja az olvasonaplot, kutyazik stb. Velunk nem akart beszelni telefonon, de lehet nem is baj, most meg van nyugodva..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!