Tönkreteszi a családunkat a 12 éves lányom?
Mindig arról írsz, hogy NEKED mit kéne csinálnod a lányoddal. Van apja is neki!
Először ülj le a férjeddel négyszemközt és beszéljétek meg a dolgot. Ha már ő sem hisz neked, akkor elkéstél. Ha ti ketten megbeszélitek, hogy a lányotok nem mond igazat, akkor a FÉRJED tegye helyére a lányodat. És utána teljes egységben legyetek előtte mindig!
Én mondjuk ezután borzasztó bizalmatlan lennék vele mindenben, mert aki így hazudozik, arról ezek után bármit feltételeznék.
Egyébként mit mondott lányod, amikor rákérdeztél, miért hazudozik?
Kieg. az előzőhöz:
Az önmagában is elég nagy baj, hogy neki a miniruhás, több százezres telefonnal mászkáló osztálytársnők a követendő példák. Én ilyen lányokkal nemhogy este 10-kor, de délután négykor sem engedném együtt lenni.
Én megkérdezném tőle, mit akar elérni?
Tegyük föl, sikerrel jár, férjed hisz neki és elválik tőled. Akkor mi lesz?
Túl az anyagi csődön (mert minden válás az, csak erről nem szokás beszélni), ő pl. melyikőtökkel akarna lenni?
Ezek után gondolom nem veled, hanem az apjával.
Miért, az apja megengedné azokat, amiket te tiltasz neki?
Vagy (mivel váltott műszakban jár dolgozni) nem tudná kontrollálni, kivel, mikor, merre jár?
És a férjed egyáltalán vállalná, hogy őt nevelje? Mert ha nem, akkor nyugodtan mondd meg neki, hogy neked ő válás után nem fog kelleni, és ha a férjednek sem, akkor állami gondozásba fog kerülni.
Szerintem ezt a gondolatmenetet vezesd végig előtte, hogy rájöjjön, ő is nagyot veszítene, ha sikerülne ördögi terve.
Amúgy tényleg döbbenetes, hogy 12 évesen a szemedbe hazudik!
Kedves utolsó! Ha igaz lenne az állításod, akkor nem kértem volna az internet népétől segítséget, hanem csendben meghúznám magamat, és próbálnám a lányomat csitítgatni. Mint már mondtam, kistesót tervezünk a párommal, és nem megcsalást. Elég megaláztatást ért már így is, nem kell, hogy egy anonym ember ennek a fejében még gyanusítgasson is.
Köszönöm az értelmes kommenteket, bejelentkeztem egy családterápiára. Tegnap ismét leültünk hárman beszélgetni, de a dolog mit sem változott. Minél görcsösebben akartam, hogy bevallja, annál inkább belelovalta magát a hazugságok gyártásába. Mikor említettem, hogy családterápiára fogunk járni a lányom teljesen kikelt magából, és megkérdezte, hogy a pasim is jönni fog-e Párom faképnél hagyott minket, kikészíti ez az egész, ugyan úgy, ahogyan engem is. Lefekvés idő után hazajött, és leültem vele külön is beszélgetni. Bevallotta, hogy azért húzott a lányunk felé, mert nem akart benne csalódni, és nem akarta felfogni, hogy ilyenre képes. Belátta, hogy segítségre van szüksége. Talán a házasságunk nem megy tönkre.
Ezen kívül beszéltem a tanárnővel, sajnos beigazolódott a félelmem. Azt mondta, hogy ha én nem hívom, akkor Ő hívott volna, mivel az év végére teljesen kifordult magából a lányom, és 1-2 anyuka panaszkodott is neki, hogy otthon a gyermekük azt ecseteli, hogy mit hallott a lányomtól. Érdekes ezt a nyár közepén megtudni, én úgy gondolom, hogy az első ilyennél kötelessége lett volna szólnia a tanárnőnek, hogy mit pusmognak a hátam mögött.
Végülis arra jutottunk, hogy ha nem változik a helyzet nyár végéig, kivesszük az iskolából a lányomat, és máshova fogjuk beíratni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!