Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Képtelenség a 16 éves nagylány...

Képtelenség a 16 éves nagylányomra bízni a 3 éves kishúgát, már megőrülök, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Itt a nyári szünet, bezárt a bőlcsőde, a gyerekek egyedül vannak itthon. A férjemmel mindketten dolgozunk, este 6-7, mire hazaérünk.

A lakás szalad, a kicsi nem nagyon kap enni a nővérétől, elfelejti lefektetni ebéd után, ott éri az álom ahol épp van. Most lázas is a kicsi, nem adja be a gyógyszereit, nem kap inni, és még sorolhatnám.

Ha felelősségre vonom a nagyot, csak vonogatja a vállát és azt mondja, hogy elfelejtette, vagy valami hasonlót,l mondjuk, hogy nem kért, nem szólt, hogy éhes.

Teljesen tanácstalan vagyok, féltem a kicsit, félek, hogy valami baja lesz "egyedül" a házban. Nagyszülő nem segít, pénzünk nincs babyszitterre, megkérdeztem 5-7 ezer lenne egy napra.

Csak nekem túlzott az elvárásom, hogy a nagynak kötelessége lenne a kicsit ilyenkor ellátni és foglalkozni vele, nem a gép előtt ülnie egész nap?

2013. júl. 4. 19:22
1 2 3 4 5 6 7
 61/65 anonim ***** válasza:
Tisztán látszik, hogy nincs lelki törésed...
2013. júl. 9. 09:02
 62/65 anonim ***** válasza:

már nem azért de dolgoznak s azért nem tudnak a gyerekre vigyázni nem azért mert sz.rnak egészre

komolyan nem hiszem el

2013. júl. 9. 09:24
 63/65 anonim ***** válasza:
61-es: Miből látod tisztán?:) Abból, hogy ilyen helyzetben nem hagynám, hogy a lányom dirigáljon? 16 éves, nem csak jogai, kötelességei is vannak.
2013. júl. 9. 13:09
 64/65 A kérdező kommentje:

Két választásunk volt.

Idén elmegyünk a Horvát tengerpartra 1 hétre sátorozni, mert kb. 10 éve nem voltunk nyáron külföldön, vagy fizetünk egy babyszittert nyárra, és megyünk Balatonra a szokásos rokon kölcsön nyaralójába, ahova 16 éve járunk.

Azt választottuk, hogy spórolunk és tenger, ezért bíztuk a nagyra a kicsit.

Sajnos ő nagyon szétszórt, magával sem foglalkozik.

Beszéltem a fejével, igyekszik, de ez nem mindig sikerül.

Amúgy már szabin vagyok, vége a sanyarú sorsoknak, mindenki túlélte.

Lesz még 2 hét, de az már csak olyan, hogy a bölcsiből haza kell hozni és vigyázni rá, míg haza nem jövünk.

2013. júl. 9. 21:44
 65/65 anonim ***** válasza:
Tipikus bolhából elefánt dolog..:)
2013. júl. 10. 00:13
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!