Képtelenség a 16 éves nagylányomra bízni a 3 éves kishúgát, már megőrülök, mit tegyek?
Itt a nyári szünet, bezárt a bőlcsőde, a gyerekek egyedül vannak itthon. A férjemmel mindketten dolgozunk, este 6-7, mire hazaérünk.
A lakás szalad, a kicsi nem nagyon kap enni a nővérétől, elfelejti lefektetni ebéd után, ott éri az álom ahol épp van. Most lázas is a kicsi, nem adja be a gyógyszereit, nem kap inni, és még sorolhatnám.
Ha felelősségre vonom a nagyot, csak vonogatja a vállát és azt mondja, hogy elfelejtette, vagy valami hasonlót,l mondjuk, hogy nem kért, nem szólt, hogy éhes.
Teljesen tanácstalan vagyok, féltem a kicsit, félek, hogy valami baja lesz "egyedül" a házban. Nagyszülő nem segít, pénzünk nincs babyszitterre, megkérdeztem 5-7 ezer lenne egy napra.
Csak nekem túlzott az elvárásom, hogy a nagynak kötelessége lenne a kicsit ilyenkor ellátni és foglalkozni vele, nem a gép előtt ülnie egész nap?
már nem azért de dolgoznak s azért nem tudnak a gyerekre vigyázni nem azért mert sz.rnak egészre
komolyan nem hiszem el
Két választásunk volt.
Idén elmegyünk a Horvát tengerpartra 1 hétre sátorozni, mert kb. 10 éve nem voltunk nyáron külföldön, vagy fizetünk egy babyszittert nyárra, és megyünk Balatonra a szokásos rokon kölcsön nyaralójába, ahova 16 éve járunk.
Azt választottuk, hogy spórolunk és tenger, ezért bíztuk a nagyra a kicsit.
Sajnos ő nagyon szétszórt, magával sem foglalkozik.
Beszéltem a fejével, igyekszik, de ez nem mindig sikerül.
Amúgy már szabin vagyok, vége a sanyarú sorsoknak, mindenki túlélte.
Lesz még 2 hét, de az már csak olyan, hogy a bölcsiből haza kell hozni és vigyázni rá, míg haza nem jövünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!