Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Képtelenség a 16 éves nagylány...

Képtelenség a 16 éves nagylányomra bízni a 3 éves kishúgát, már megőrülök, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Itt a nyári szünet, bezárt a bőlcsőde, a gyerekek egyedül vannak itthon. A férjemmel mindketten dolgozunk, este 6-7, mire hazaérünk.

A lakás szalad, a kicsi nem nagyon kap enni a nővérétől, elfelejti lefektetni ebéd után, ott éri az álom ahol épp van. Most lázas is a kicsi, nem adja be a gyógyszereit, nem kap inni, és még sorolhatnám.

Ha felelősségre vonom a nagyot, csak vonogatja a vállát és azt mondja, hogy elfelejtette, vagy valami hasonlót,l mondjuk, hogy nem kért, nem szólt, hogy éhes.

Teljesen tanácstalan vagyok, féltem a kicsit, félek, hogy valami baja lesz "egyedül" a házban. Nagyszülő nem segít, pénzünk nincs babyszitterre, megkérdeztem 5-7 ezer lenne egy napra.

Csak nekem túlzott az elvárásom, hogy a nagynak kötelessége lenne a kicsit ilyenkor ellátni és foglalkozni vele, nem a gép előtt ülnie egész nap?

2013. júl. 4. 19:22
1 2 3 4 5 6 7
 1/65 A kérdező kommentje:

Még annyit, hogy elég jó tanuló, okos lányról van szó. Felvették erős gimibe, nem egy "utcagyerek" típus, mégis, így viselkedik.

Semmiben nem segít, egész nap be van zárkózva a szobájába. Ha hazaérek már rohan is fel a szobájába, nehogy találkozzunk. :(

2013. júl. 4. 19:26
 2/65 anonim ***** válasza:
89%

Igen, túlzott elvárás hogy hetekig ő gondoskodjon a testvéréről, főleg ha beteg. Legalább pár napra menjen egyikőtök táppénzre.

Ha pedig meggyógyult, ügyelet a bölcsiben.

2013. júl. 4. 19:29
 3/65 anonim ***** válasza:
91%

Őszintén szólva valahol megértem a nagylányt, rá ki vigyázott annak idején? Miért az ő nyarát tennétek tönkre?

Másrészt meg a fenébe is, elvárható lenne tőle a segítség, de minimum az, hogy nem hagyja éhesen, szomjasan a kicsit.

Viszont nem hiszem el, hogy nem ismeritek annyira a nagyot és a hozzáállását a tesóhoz, hogy nem számítottatok rá, hogy ez lesz, ha rábízzátok. Gondolom, beleszólása nem volt, közöltétek, hogy ez van, csinálja és kész.

2013. júl. 4. 19:30
 4/65 anonim ***** válasza:
94%
2-es vagyok: nem úgy értem, hogy a nagy ne csináljon semmit. Igenis segítsen be a háztartásba, alkalmanként legyen a kicsivel. De ez így állandóra szerintem nem fair vele szemben.
2013. júl. 4. 19:32
 5/65 anonim ***** válasza:
95%
Én nem várnám el tőle 16 éves a legrosszabb kor....nyári bölcsi nincs?Ha van esetleg arra kérhetnétek,hogy 3 órakkor hozza haza és addig vigyázzon rá mig haza értek,de ez így rengetek neki,csak abba gondol bele míg ő a szobája van bármi történhet egy 3 évessel.
2013. júl. 4. 19:35
 6/65 anonim ***** válasza:
42%

Azért nehogy már sajnáljuk a 16 éves lányt... Én annak idején 10 évesen vigyáztam egy egész nyáron keresztül a két éves öcsémre, mert építkeztünk, szüleimnek rengeteg dolga volt.

Ezért tartanak ott a mai kiscsajok meg kissrácok, ahol, mert mindig, hogy "Jajj, szegényre ne bízzunk semmit, ne tegyük tönkre a nyarát!". Annak idején, ha anyum arra jött volna haza, hogy az öcsém nem kapta meg a gyógyszerét/ennivalóját, olyan pofont kaptam volna, hogy a fal adja a másikat. És nem az lett volna, hogy félti a kisgyerekét, hanem úgy "rendbe teszi" a nagyot, hogy utána ne kelljen félnie...

Egy 16 évesre nehogy már ne lehessen rábízni a húgát... Vicc, komolyan.

2013. júl. 4. 19:46
 7/65 anonim ***** válasza:
25%
Gondoltam, hogy le leszek pontozva.:D Azért majd jussak eszetekbe, mikor a gyereketek a fejetekre nő. Lehet liberálisan nevelni, de a gyerek akkor sem egyenjogú a szüleivel... Szerintem.
2013. júl. 4. 19:54
 8/65 A kérdező kommentje:
Valahol én is azt gondolom, mint a 6-os válaszoló.
2013. júl. 4. 19:55
 9/65 anonim ***** válasza:
95%

Ha meg azt gondolod, mi a kérdés? Hazaérsz, lekeversz neki néhány maflást és meg van oldva a probléma.

Amúgy nálunk is ez volt, mindig rám voltak sózva a testvéreim. Érettségi után el is költöztem otthonról.

2013. júl. 4. 20:03
 10/65 anonim ***** válasza:
61%

szerintem meg az a vicc ha valaki a 13 éves gyerekének szül egy kisbabát!

Szállj le a lányodról és kapj a fejedhez!

2013. júl. 4. 20:05
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!