Képtelenség a 16 éves nagylányomra bízni a 3 éves kishúgát, már megőrülök, mit tegyek?
Itt a nyári szünet, bezárt a bőlcsőde, a gyerekek egyedül vannak itthon. A férjemmel mindketten dolgozunk, este 6-7, mire hazaérünk.
A lakás szalad, a kicsi nem nagyon kap enni a nővérétől, elfelejti lefektetni ebéd után, ott éri az álom ahol épp van. Most lázas is a kicsi, nem adja be a gyógyszereit, nem kap inni, és még sorolhatnám.
Ha felelősségre vonom a nagyot, csak vonogatja a vállát és azt mondja, hogy elfelejtette, vagy valami hasonlót,l mondjuk, hogy nem kért, nem szólt, hogy éhes.
Teljesen tanácstalan vagyok, féltem a kicsit, félek, hogy valami baja lesz "egyedül" a házban. Nagyszülő nem segít, pénzünk nincs babyszitterre, megkérdeztem 5-7 ezer lenne egy napra.
Csak nekem túlzott az elvárásom, hogy a nagynak kötelessége lenne a kicsit ilyenkor ellátni és foglalkozni vele, nem a gép előtt ülnie egész nap?
Még annyit, hogy elég jó tanuló, okos lányról van szó. Felvették erős gimibe, nem egy "utcagyerek" típus, mégis, így viselkedik.
Semmiben nem segít, egész nap be van zárkózva a szobájába. Ha hazaérek már rohan is fel a szobájába, nehogy találkozzunk. :(
Igen, túlzott elvárás hogy hetekig ő gondoskodjon a testvéréről, főleg ha beteg. Legalább pár napra menjen egyikőtök táppénzre.
Ha pedig meggyógyult, ügyelet a bölcsiben.
Őszintén szólva valahol megértem a nagylányt, rá ki vigyázott annak idején? Miért az ő nyarát tennétek tönkre?
Másrészt meg a fenébe is, elvárható lenne tőle a segítség, de minimum az, hogy nem hagyja éhesen, szomjasan a kicsit.
Viszont nem hiszem el, hogy nem ismeritek annyira a nagyot és a hozzáállását a tesóhoz, hogy nem számítottatok rá, hogy ez lesz, ha rábízzátok. Gondolom, beleszólása nem volt, közöltétek, hogy ez van, csinálja és kész.
Azért nehogy már sajnáljuk a 16 éves lányt... Én annak idején 10 évesen vigyáztam egy egész nyáron keresztül a két éves öcsémre, mert építkeztünk, szüleimnek rengeteg dolga volt.
Ezért tartanak ott a mai kiscsajok meg kissrácok, ahol, mert mindig, hogy "Jajj, szegényre ne bízzunk semmit, ne tegyük tönkre a nyarát!". Annak idején, ha anyum arra jött volna haza, hogy az öcsém nem kapta meg a gyógyszerét/ennivalóját, olyan pofont kaptam volna, hogy a fal adja a másikat. És nem az lett volna, hogy félti a kisgyerekét, hanem úgy "rendbe teszi" a nagyot, hogy utána ne kelljen félnie...
Egy 16 évesre nehogy már ne lehessen rábízni a húgát... Vicc, komolyan.
Ha meg azt gondolod, mi a kérdés? Hazaérsz, lekeversz neki néhány maflást és meg van oldva a probléma.
Amúgy nálunk is ez volt, mindig rám voltak sózva a testvéreim. Érettségi után el is költöztem otthonról.
szerintem meg az a vicc ha valaki a 13 éves gyerekének szül egy kisbabát!
Szállj le a lányodról és kapj a fejedhez!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!