Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Képtelenség a 16 éves nagylány...

Képtelenség a 16 éves nagylányomra bízni a 3 éves kishúgát, már megőrülök, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Itt a nyári szünet, bezárt a bőlcsőde, a gyerekek egyedül vannak itthon. A férjemmel mindketten dolgozunk, este 6-7, mire hazaérünk.

A lakás szalad, a kicsi nem nagyon kap enni a nővérétől, elfelejti lefektetni ebéd után, ott éri az álom ahol épp van. Most lázas is a kicsi, nem adja be a gyógyszereit, nem kap inni, és még sorolhatnám.

Ha felelősségre vonom a nagyot, csak vonogatja a vállát és azt mondja, hogy elfelejtette, vagy valami hasonlót,l mondjuk, hogy nem kért, nem szólt, hogy éhes.

Teljesen tanácstalan vagyok, féltem a kicsit, félek, hogy valami baja lesz "egyedül" a házban. Nagyszülő nem segít, pénzünk nincs babyszitterre, megkérdeztem 5-7 ezer lenne egy napra.

Csak nekem túlzott az elvárásom, hogy a nagynak kötelessége lenne a kicsit ilyenkor ellátni és foglalkozni vele, nem a gép előtt ülnie egész nap?

2013. júl. 4. 19:22
1 2 3 4 5 6 7
 21/65 anonim ***** válasza:
84%

Juj ez most igy tenyleg nehez eldonteni, hogy kinek van igaza, vagy ki partjan kene allni :-??

Megertem a 16 eves LANYT

-akinek nem kotelessege ezt csinalni

-nem kap semmit erte ( az ,hogy eltartjatok es teto van a feje folott meg nem jutalom, ezt egy egyke testvernek is kijar)

-van maganelete

-kamaszkor

VISZONT!

-ennyi jo erzet lehetne egy erett 16 eves tinitol, hogy egy feleloseget vallaljon

-szuleit tamogassa, ha masba nem legalabb ebbe

- annyi jo indulat nincs benne, hogy figyeljen kis hugara,hogy etelt adjon..

(majd csak ok lesznek egymasnak kesobb!)

Megertem az ANYUKAT is:

-tul sok teher, munka, gyerekek,stb...

-ennyit rabizhatna lanyara, ha eleg felelosegteljes volna a kamasz...

-a sok gondoskodas, es minden amit erte tettel annyit megerdemelnel, hogy arra a par orara vigyazon ra ( ami a kamasz szemebe ugy tunik, hogy annyi ideig van vele ,hogy mar az o gyereke, folytonosan vigyazni)

Itt nem lehet donteni, hogy kinek van igaza, tulajdonkeppen mint ket felnek igaza van es nyomos ervek bizonyitjak.

EGYETLEN megoldas az volna h kompromisszumot kottok!

2013. júl. 4. 20:25
 22/65 A kérdező kommentje:

Igen, pont azt érzem, hogy senkit nem szeret. Se a húgát, se az apját, se engem.

Szerintem mindenki a terhére van, kivéve az egy szem barátnőjét. Velem már régóta nem beszélget, az apja is panaszkodik rá.

Az igaz, hogy sok mindent nem kap meg amit a kortársai valószínű igen, de ezt nem ragoznám. Ez egy családi tragédiából fakad:(

Járunk síelni, megtanult snowbordozni is, volt már tengernél velünk, beírattam zenére, sportra a kívánsága szerint. Hordtam a külön órákra évekig.

Az energiám és a türelmem véges, nem tudom hol siklott ki, és mivel tudnám meggyőzni arról, hogy ha ő van a tesójával jut pénz nyaralásra, ha fizetnem kell a felvigyázóra, akkor elmegy arra a pénzünk.

Múlt héten kapott "fizetségként" 10 ezer Ft-ot, azt vehetett belőle amit csak akart, ment a barátnőjével plázába.

Voltunk 2 hete Balcsin, vittük a barátnőjét is, hogy legyen társasága.

Valahogy úgy érzem, én mindent tőlem telhetőt megteszek, cserébe semmit nem kapok.

Előre megfőzöm a másnapi ebédet, neki max egy tésztát kell hozzá kifőzni, szinte semmi dolga egész nap, de az a kevés is nehezére esik.

Mondtam, hogy jöhet a barátnője, közösen ellesznek a kis tesóval, vigyék ki a játszóra, nem legyenek egész nap a házban, de ez sem tetszik.

2013. júl. 4. 20:38
 23/65 anonim ***** válasza:
82%

"Járunk síelni, megtanult snowbordozni is, volt már tengernél velünk, beírattam zenére, sportra a kívánsága szerint. Hordtam a külön órákra évekig"

Elkényeztettétek és most nem akar felnőni.

"Az igaz, hogy sok mindent nem kap meg amit a kortársai valószínű igen"

Miről beszél átlag magyar gyerek nem volt síelni, meg a tv-ben látta a tengert.

2013. júl. 4. 20:48
 24/65 anonim ***** válasza:
90%

Úgy gondolom, hogy ha ennyi mindent megkap, igenis elvárható tőle, hogy akár hetekig pesztrálja a húgát. Írta a kérdező, hogy 2*2hetet lesz otthon, mennek majd nyaralni. Legutóbb a Balcsira a barinőt is elvitték, csak hogy a 16 éves lánynak megfeleljen. Akkor az a minimum, hogy ennyivel meghálálja, vagy ha ennyire rossz a hozzáállása, menjen el a pénz babysittere, és maradjanak otthon nyáron a 4 fal között. Az sem tetszene a 16 éves nagysasszonynak.

De ha ennyire érzéketlen egyébként is, akkor lehet nem ártana szakembert bevonni, hogy minden rendben van-e a nagy lánnyal. Azért ezt a hozzáállást nem fognám teljes egészében a kamaszodásra.

2013. júl. 4. 20:48
 25/65 anonim ***** válasza:
87%

Mond el ezt így neki, ülj le vele és beszéljétek meg. Várd meg míg ő is elkezd gondolkodni és segíts neki megfogalmazni, hogy mi a baj. Ha kell írd fel neki minden reggel, hogy mit vársz tőle, ha megcsinálja dicsérd meg. Lassan felnő, lehet vele értelmesen beszélni, ne gyerekként kezeld...

Anyám panaszkodott a tesómra, hogy hiába kérdezi nem mond semmit, én megkérdeztem anyámtól, hogy és te megvártad míg válaszol rá, leültél az ágya szélére és meghallgattad?

2013. júl. 4. 20:52
 26/65 anonim ***** válasza:
87%

Néha annyira elgondolkoztattok a válaszok.

Ebből az oldalból kiindulva egy 16 éves felnőtt ha pasizni akar, ha szexel és ha barátjánál akar aludni, de ha egy halvány felelősséget is kell vállalnia akkor még gyerek.

2013. júl. 4. 20:56
 27/65 anonim ***** válasza:
82%

Az én 16 éves lányom dolgozik, mert ő akarta. Mellette tanul az októberi felsőfokú nyelvvizsgára.

legszomorúbbnak azt tartom, hogy (mint valaki már írta) nem ismered a gyerekedet. Hogyan merted egyáltalán rábízni??? Nem tudtad, hogy ez lesz? Ha nem tudtad, legalább akkora baj (mert semmit nem tudsz a nagylányról), mint az, ha tudtad, hogy erre számíthatsz és te mégis bátran otthon hagytad őket. A te hibád, ha a kicsinek bármi baja lesz.

2013. júl. 4. 20:58
 28/65 anonim válasza:
93%

Szia!

Tudom, hogy ez az eredeti problémán nem segít, de attól függően, hogy hol laksz, vannak igazán olcsó bébiszitterek is (főként egyetemisták). Az én kislányomra is egy ilyen lány vigyázott, napi 2-3 ezer forintért (Budapesten).

2013. júl. 4. 21:06
 29/65 A kérdező kommentje:

Megpróbálok mindenre válaszolni.

Egy egész oldalt írtam neki ma reggel a napirendről,este annyi hozzáfűzni valója volt, hogy talált benne egy helyesírási hibát.

De a redőnyt már nem húzta fel reggel, nem nyitotta ki az ablakot szellőztetni,stb. mondván, az nem volt felírva, bár szóban elmondtam....én ezt már nehezen tolerálom.

Nem tudtam, hogy ez lesz, most ért a döbbenet, ez a második hét, hogy egyedül vannak.

Tudtam, hogy rendetlen és szétszórt(ebben nem rám ütött), mert a szennyese térdig ér a szobájában míg össze nem szedem, de ezt nem tartottam akadálynak, abban hogy a tesójára vigyázzon.

Mindig is érettebb gondolkodású volt s koránál, a tanárok dicsérték, igaz idén az új suliban (gimiben) az osztályfőnök szerint más mint a többiek, szerinte kicsit különc, de ezért érdekes mások számára.

2013. júl. 4. 21:10
 30/65 anonim ***** válasza:
93%

Na azért ne essetek már túlzásokba,bele ne halljon már hogy naponta pár órát vigyáz a húgára.

Kérdező,egyezzetek meg járjon azért valami a lánynak cserébe,mert ugye nem 1-2 napról van szó,hanem 1-2 hétről,legyen valami fizettsége és nem pont pénzre gondolok.Azért már elég gáz,hogy egy 16 éves ennyire felelőtlen legyen.Ülj le vele beszélgess,mond meg most te ennyit kérsz,Ő is kérhet valamit,és megegyeztek,de csak akkor teljesíted ha ténylegesen foglalkozik a húgával-Valami gond van amúgy a nevelésével,amúgy,hogy ennyire megbízhatatlan.

2013. júl. 4. 21:12
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!