Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Képtelenség a 16 éves nagylány...

Képtelenség a 16 éves nagylányomra bízni a 3 éves kishúgát, már megőrülök, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Itt a nyári szünet, bezárt a bőlcsőde, a gyerekek egyedül vannak itthon. A férjemmel mindketten dolgozunk, este 6-7, mire hazaérünk.

A lakás szalad, a kicsi nem nagyon kap enni a nővérétől, elfelejti lefektetni ebéd után, ott éri az álom ahol épp van. Most lázas is a kicsi, nem adja be a gyógyszereit, nem kap inni, és még sorolhatnám.

Ha felelősségre vonom a nagyot, csak vonogatja a vállát és azt mondja, hogy elfelejtette, vagy valami hasonlót,l mondjuk, hogy nem kért, nem szólt, hogy éhes.

Teljesen tanácstalan vagyok, féltem a kicsit, félek, hogy valami baja lesz "egyedül" a házban. Nagyszülő nem segít, pénzünk nincs babyszitterre, megkérdeztem 5-7 ezer lenne egy napra.

Csak nekem túlzott az elvárásom, hogy a nagynak kötelessége lenne a kicsit ilyenkor ellátni és foglalkozni vele, nem a gép előtt ülnie egész nap?

2013. júl. 4. 19:22
1 2 3 4 5 6 7
 51/65 anonim ***** válasza:
65%

Szia!

Először is én 14 éves vagyok, de 12 éves korom óta vigyázok a tesó(i)mra. Az egyik 11, a másik 8 éves.

Igen, nyáriszünetkor is egész nap én vagyok velük, a szüleim 5ig dolgoznak. De nem panaszkodok, mert tudom, hogy ennyit igazán megtehetek, kifér az időmből bőven, és nem várhatom el hogy majd idős nagymamám fog velük lenni. Számomra ez nem teher, igaz, néha már elegem van a két rosszcsontból, de mégis a testvéreim és vigyázok rájuk.

Iskolaidőben csak az egyik tesómra vigyázok (8 évesre) mert a másik 4ig iskolában van és a szüleimmel jön haza.

Hazajövünk, megtanulok vele, ő elmegy tévézni, játszik a gépen, én addig tanulok, aztán eszünk olyan 3 körül, és beszélgetünk, milyen volt a napja. Pedig elhiheted, én sem vagyok olyan gondoskodós típus, sőt, a kisgyerekektől kiráz a hideg. :D :)

Szerintem a lányod 16 évesen igazán megtehetné hogy rendesen vigyáz a kistestvérére. Nem hinném hogy ez olyan nagy meló hogy fizetned kell érte.. szerintem ez alap. Jó, igen, 16 éves, megértem őt hogy most a világ ellen fordul és minden baja van, de tudnia kéne hogy ennyivel jár Nektek, ha már mindent megtesztek érte (értük). Azt ajánlom, beszélgess el vele.

Sok sikert kívánok, és ne ess kétségbe!

2013. júl. 6. 12:43
 52/65 anonim ***** válasza:

Csak egy gondolat, ha nem akarsz ne is foglalkozz vele, de pl. nem mindegy hogy tesó vagy féltesó a kicsi- mármint egy kamasz amúgy is bonyodalmas lelkivilágában.-

Meg ez a nagy korkülönbség csak úgy magában is okozhat fura gondolatokat, amik sokszor meglapulnak a mélyben.

Beszélgessetek sokat!

2013. júl. 6. 17:19
 53/65 anonim ***** válasza:
70%

ne a szülő legyen már a szem.t most komolyan én 16évesen főztem mostam takarítottam 1éves öcsire figyeltem.

nem haltam bele

2013. júl. 6. 19:46
 54/65 anonim ***** válasza:
49%

attól függetlenül az estém mindig szabad volt és bulizhattam.

nehogymár ha én ilyet csináltam volna repültem volna otthonrol

2013. júl. 6. 19:49
 55/65 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenki válaszát.
2013. júl. 7. 16:18
 56/65 anonim ***** válasza:
Lehet így lázad,hogy egész nyáron neki keljen vigyázni a húgára. Nem egy anyatigrisről hanem egy 16 éves lányról van szó,pár alkalom belefér de nem hiszem,hogy szívesebben vigyázz a tesójára mind a barátnőivel legyen. És igazból nem is várhatod el tőle,hogy 'felnevelje' a gyereket.
2013. júl. 8. 00:11
 57/65 anonim ***** válasza:
93%

Lehet hogy gonosz ötlet, de én lehet, hogy kipróbálnám azt hogy miután elmentek dolgozni visszamenni és elvinni a kicsit valakihez, de a nagyobb lánynak nem szólni és ha hazaér és észrevette közben a lány, hogy nincs meg a kicsi mondani neki is hogy elfelejtettünk szólni bocsi. Persze nem félnapra vagy egy egész napra aggódva otthagyni hanem csak egy órára vagy félre ha addig feltűnne neki.

Mondjuk ez sülhet el rosszul és csak rosszabb lenne a helyzet, vagy ráébredne, hogy az elfelejtettem megetetni nem kifogás és miután aggódna a kicsiért ráébredne, hogy milyen lenne ha tényleg eltűnne a figyelmetlensége miatt.

2013. júl. 8. 01:03
 58/65 anonim ***** válasza:
89%
57-es! Ez jó ötlet! :)
2013. júl. 8. 07:16
 59/65 anonim ***** válasza:
4%
Az 57. kissé fura. Legyen lelkibeteg a 16 éves gyerek mert a szülei világrabasztak egy gyereket akire aztán nincs idejük és ráhadják a nagyra.. Meg persze gondoljunk bele,hogy milyen lesz a kicsi ha a szülei nem foglalkoznak vele.. ui: ha a 16 éves ezt a nemtörődöm dolgot látja a családjától(minthogy a nagyszülő sem.segít) egyáltalán nem csodálkozom a viselkedésén
2013. júl. 8. 22:47
 60/65 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem egyszerűen röhej, hogy mindenki a nagylányt védi. Az anyjának csak arra van joga, hogy gépet vegyen, kaját adjon a szájába, elengedje plázázni? Arra nincs, hogy 16 évesen rábízza a húgát? Rohadt világot élünk, ha már a szülőnek fizetnie kell a gyerekének, hogy vigyázzon a testvérére. Azért k.rják ma sorra már a 14 éves kislányokat, mert nem adnak a szüleik véleményére, mivel nincs meg bennük a tisztelet, mert a szülők éppen sarokba nem állnak a gyerek előtt. Én annak idején kaptam egy-egy pofont anyumtól, de nincs lelki törésem, nem költöztem el otthonról, jó kapcsolatom van a szüleimmel, imádom őket. Pedig én azért, amit a te nagylányod megenged, kérdező, olyan lecseszést kaptam volna, hogy két hétig bőgve aludtam volna el utána.

Én nem tűrném el, hogy a gyerekem ezt csinálja, konkrétan széthúznám a gépet, és elvinném munkába a monitor kábelét, meg hasonló dolgokat. Ha kinyitná a száját, hogy fagyizni akar menni, megmondanám, hogy abból mész, amit megkerestél, mert ha már a húgodra nem vigyázol, akkor legalább dolgozni mennél el. Az emberek nem fogják fel, hogy bizony van olyan, aki nincs kivételes helyzetben, és nem teheti meg azt, amit mondjuk a másik (ebben az esetben pl. azt, hogy egész nap rázza a seggét a városban:)).

Kérdező, őszintén mondom, hogy nem tudom, mihez kezdenék a helyedben, viszont az biztos, hogy a kisasszony már olyan büntetéseken lenne túl (és mielőtt itt mindenki nekem áll, nem verésről beszélek), hogy összeszedné magát. Pl. ha így viselkedne, már nyár eleje óta nem látta volna a barátnőjét, az fix, max. ha kiszökik, de azzal csak a sajá t helyzetén rontana.:)

2013. júl. 8. 22:58
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!