Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Képtelenség a 16 éves nagylány...

Képtelenség a 16 éves nagylányomra bízni a 3 éves kishúgát, már megőrülök, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Itt a nyári szünet, bezárt a bőlcsőde, a gyerekek egyedül vannak itthon. A férjemmel mindketten dolgozunk, este 6-7, mire hazaérünk.

A lakás szalad, a kicsi nem nagyon kap enni a nővérétől, elfelejti lefektetni ebéd után, ott éri az álom ahol épp van. Most lázas is a kicsi, nem adja be a gyógyszereit, nem kap inni, és még sorolhatnám.

Ha felelősségre vonom a nagyot, csak vonogatja a vállát és azt mondja, hogy elfelejtette, vagy valami hasonlót,l mondjuk, hogy nem kért, nem szólt, hogy éhes.

Teljesen tanácstalan vagyok, féltem a kicsit, félek, hogy valami baja lesz "egyedül" a házban. Nagyszülő nem segít, pénzünk nincs babyszitterre, megkérdeztem 5-7 ezer lenne egy napra.

Csak nekem túlzott az elvárásom, hogy a nagynak kötelessége lenne a kicsit ilyenkor ellátni és foglalkozni vele, nem a gép előtt ülnie egész nap?

2013. júl. 4. 19:22
1 2 3 4 5 6 7
 11/65 anonim ***** válasza:
20%
Szerintem is elvárható egy 16 évestől, hogy vigyázzon a tesójára, mert a szülei nem jókedvükből nincsenek otthon, hanem azért, hogy többek között neki legyen mit ennie és hol laknia. Én is mai napig, 22 évesen vigyázok a 8 éves húgomra, mert anyám egyedül neveli. Én már csak a gyerek miatt sem tudnám megtenni, hogy "sorsára hagyom".
2013. júl. 4. 20:05
 12/65 anonim ***** válasza:
62%
remélem a családi pótlékot is átadod a lányodnak a bébi szitterkedésért cserébe!!!!
2013. júl. 4. 20:06
 13/65 anonim ***** válasza:
60%
Érdekes, hogy mindenki a nagylányt védi, mikor 16 évesen nincs benne annyi szeretet a húga iránt, hogy ellássa. Megértem, hogy a kérdező ki van akadva, én nagyon csalódott lennék.
2013. júl. 4. 20:09
 14/65 A kérdező kommentje:

Nem értem a felháborodást.

Szerintetek mit kellene csinálnia a nyári szünetben?

Tételezzük fel, hogy nincs tesója, szabadon gazdálkodhat az idejével.

Mi lenne az amit egy ennyi idős lány csinálhatna hetekig reggeltől estig? Nem gondolom, hogy megfosztom valamilyen élménytől.

2x2 hetet leszek szabin a nyáron, akkor velük leszek, megyünk nyaralni.

2013. júl. 4. 20:11
 15/65 anonim ***** válasza:
68%

Ezért miért kell csalódottnak lenni? Mert egy 16 évesnek nem az a vágya, hogy bébiszitterkedjen egész nyáron? Hát én nem nagyon lepődnék meg ezen.

Gondolom év közben is elégszer le van passzolva neki. Ez a helyzet rossz hatással van a gyerekek kapcsolatára, más megoldást kell keresni.

Bölcsis csoporttársak szüleivel nem tudjátok megoldani váltásban? Mi így csináljuk.

2013. júl. 4. 20:13
 16/65 anonim ***** válasza:
86%
Én dolgoztam, sétáltam a barátnőimmel, randiztam, olvastam, csajos napokat szerveztünk, strandra jártunk stb.
2013. júl. 4. 20:15
 17/65 anonim ***** válasza:
70%
Utolsó, én írtam, hogy sokat vigyázok a húgomra. Ettől még van magánéletem, eljárok bulizni, van párom, de imádom a húgom és hiányzik, ha nincs velem. Szerintem meg alap, hogy segítsen otthon, ennyit megtehet.
2013. júl. 4. 20:15
 18/65 anonim ***** válasza:
86%

Néha vigyázni rá, vagy hetekig ellátni az más kérdés. Amúgy nem vagyunk egyformák. Lehet neked öröm, neki meg nem.

De mondom, lehet csinálni, csak meglesz a böjtje mind a testvérek, mind a szülő-gyerek kapcsolatban.

2013. júl. 4. 20:18
 19/65 anonim ***** válasza:
95%

Én abszolút megértem a problémát, de azt is, hogy sajna egy 16 éves lány pont nem arra vágyik, hogy a 3 éves kistesóját pesztrálja egész nap. Pont a legrosszabb korban van, neki sem könnyű. Vannak olyan tesók akik szívesen csinálják, de aki nem attól szerintem nem elvárható.

Sőt, én spéci kicsit felelőtlennek is tartalak, hogy tudod, hogy ilyen (enni sem ad neki, ez nagyon durva), és mégis rábízod.

Egy 3 évessel még egy felnőttnek sem könnyű egész nap, neki meg éppen szünideje van, amit szeretne "haszontalanul" tölteni.

Persze az, hogy másban segítsen (háztartás), az elvárható, de ez szerintem már túlzott elvárás.

Nincs valahogy ügyeletes bölcsi esetleg? Ennél még az is sokkal jobb, ott azért csak jobban figyelnek a picire.

2013. júl. 4. 20:21
 20/65 anonim ***** válasza:
84%

A lányod nem gondoskodó típus valószínűleg.Ja és gondolom nem a lányodnak szültél gyereket és nem is ő kérte a testvért.Ne csodáld,hogy egy 16 éves lány nem akar egy 3 évessel sokat foglalkozni.Rengeteg a korkülönbség,anyukáék csak a munkának élnek,a naggyal sincs törődve,meg a kicsivel sincs.

De persze,jó egy testvér mindig,de nem annyira,hogy mindig csak róla gondoskodjon.És ha csavargós meg bulizós lenne?Akkor jobb lenne?Így legalább otthon van a gyerekkel.Mondjuk ha közel laknátok,akkor rám bízhatnád,mert én imádom a gyerekeket,de ennek is megvan a hatása..totál stresszes vagyok..de inkább akkor,mikor a saját rokonságomból kell gondoskodni..itt sokkal kevesebbet hallgatnak rám,mint az idegennek a gyereke a gyakorlaton.

17/L

2013. júl. 4. 20:21
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!