14 éves lányom rendszeres szexuális életet él. Mit tegyek?
A lányom most 8.-os (két hónap múlva lesz 15 éves). Eddig mindig elengedtem péntekenként, szombatonként hogy a barátaival szórakozzon. Elég felelősségteljes lány, soha nem vettem észre rajta hogy alkoholt ivott volna vagy ilyesmi, és mindig hazaért a megbeszélt időre. Szóval nem is feltételeztem semmi rosszat. Viszont az egyik ilyen "csavargás" utáni nap mikor reggel nekiálltam mosni észrevettem hogy a bugyija több helyen is sperma-foltos. Ekkor még azt gondoltam, hogy netán én képzelek be valamit, és teljesen mást látok egy ártalmatlan dologba. Viszont ezután többször is megtörtént ugyan ez... sőt néhány héttel ezelőtt a zsebében egy feltépett kotonos tasakot találtam. A jéghegy csúcsa az volt hogy a telefonját átnézve egy olyan képet találtam amikor félreérthetetlen helyzetben van lefotózva. (térdel miközben az arcán és a mellein sperma van)
Nem tartom magamat prűdnek, de egyszerűen teljesen összezuhantam hogy a kislányom ilyeneket csinál. Nem ilyennek ismertem meg őt, nem ilyennek neveltem! Megpróbáltam beszélni is vele, de ekkor csak duzzog és nem ad rendes választ. Mit kéne tennem? Tiltsam el a barátaitól? Vagy inkább hagyjam hogy kiélje magát?
MIT TEGYEK?
59: nem értelek, te a 14 éves kislányodnak a ruháit nem mosod ki? Vagy a gyerek maga mossa? Mégis hogy ne turkáljon a gyerek ruhái közt? A farmerzsebekből mosás előtt kivesz mindent, hogy nehogy elduguljon a mosógép, zsebkendő vagy más lehet benne, normális dolog kipakolni minden egyes ruhadarabot, nálatok nem?
Ez miért turkálás? Ott az üres óvszeres fólia a zsebében megtalálja, ez a cuccai közt turkálás neked?
Megfogja a szennyes bugyiját, hogy beáztassa, vagy a mosógépbe dobja és érzi hogy gec|s, szerinted ez turkálás!
Nem értelek!
Más bedobálni a ruhákat a mosásba, és más tüzetesen bevizsgálni egy szennyes bugyit. Jó hogy nem szaglászta meg. :D
(Azt, hogy a zsebeiből kiszedi a dolgokat, azt megértem, erre nem is szóltam semmit.)
Viszont az, hogy a telefonját átnézte... pfff...
Az, hogy átnézte a telefonját, az már csak annak a következménye, amit a zsebében talált és bugyiján tapasztalt!
Nem mindenki olyan überlaza liberális "szarokbelemivan" ember, hogy ezek után ne nézzen jobban a gyerek után, és igen, megnézi a telefonját, ahogy megnézné egy feleség a férje telefonját is, ha üres óvszeres fóliát találna annak zsebében, mégis mit csináljon, kérdezzen rá, aztán letagadja meg minden. Na meg most ha nem nézi meg a kislánytelefonját akkor az arcra verős kép elő sem kerül és ki tudja mi lesz a sorsa, meg ki tudja mi van még amiről amúgy sem tud. Itt már nagyon nagy a baj!!
A kérdező helyzetén segíteni már nem könnyű! Korábban egyszerűbb lett volna, de nyilván okkal tartanak itt ahol tartanak. Hogy ennek mi az oka, azt mi nem mondhatjuk meg.
Amit tehet, hogy értelmesen elbeszélget vele, aztán vagy megérti a kislány, hogy ez az egész nem helye vagy nem érti meg!
Ha keménykedik, az most már nem segít, a szigor most már hatástalan, azt korábban kellett volna. Beszélgetni lehet vele, de lehet már tojik rá mit mondanak neki a szülei, és csak ez fog folytatódni tovább, aztán jövő héten meg egy 14 éves kislány kérdésére válaszolgatunk majd ugyanitt, ami az lesz, hogy "Vajon terhes vagyok?", "Terhes vagyok, elvetessem?", "Lefotózott a pasim miután ráverte az arcomra, zsarol, vagy lehet már feltette a netre a képet, mi tévő legyek?"
stb. :(
"Nem mindenki olyan überlaza liberális "szarokbelemivan" ember, hogy ezek után ne nézzen jobban a gyerek után, és igen, megnézi a telefonját, ahogy megnézné egy feleség a férje telefonját is, ha üres óvszeres fóliát találna annak zsebében, mégis mit csináljon, kérdezzen rá, aztán letagadja meg minden."
Ez nem arról szól, hogy ki a "liberális", hanem arról, hogy aki ilyet tesz, nem képes tartani az alap emberi normákat. SEMMI nem jogosít fel, hogy turkálj a másik ember telefonjában. Nem vagyok "szarokbeleember", de mégsem tennék ilyen SOHA.
Szerintem az üres óvszeres fólia elég bizonyíték már ahhoz, hogy leüljön vele komolyan beszélgetni.
Másik ember? A gyerekedről lenne szó! Ha nem így tesz akkor a képről sem tudna, pedig az hogy szexelt az még csak egy dolog, de az a kép az eléggé más tészta, és kivágja a biztosítékot! Nem normális, és nem elfogadható, hogy egy 14 éves KISGYEREK szexel, és az abszolút nem normális, hogy ilyen a szexuális kultúrája van még ezen felül, hogy az arcára élvez a másik KISGYEREK az meg egyenesen vérlázító, hogy erről fénykép is készül! Ezen így simán átsiklottál, és jössz itt a 14 éves KISGYEREK magánéleti meg privát szféra jogaival. Hát azért mindennek van határa, és ezek után hogyan legyen nyugodt az anyja, hogyan hagyjon neki privát szférát? Folyamatosan attól fog rettegni, hogy milyen baromságot, milyen hibát követ el a gyerek újra, és újra a jövőben!
Elcseszte a kérdező persze, de most még talán, TALÁN megállíthatja a lavinát, de valamilyen formában ellenőriznie kell a GYEREK általad szent és sérthetetlen privát szféráját, mert a GYEREK innentől kezdve abszolút megbízhatatlan, és abszolút félre lett nevelve amit kénytelen lesz az anya helyrehozni, pedig ennek már nem lenne itt az ideje, mert már késő, de ez van.
Ahogy mondtam itt helyre tenni a dolgokat a gyerek fejében már nagyon nehéz lesz! Már kialakult egy személyiség és egy értékrend, kamaszodik, itt most már csak nehezebb lesz kezelni a jövőben! Ennél már csak rosszabb jöhet, ha nem úgy sülnek el a most következő anya-lánya beszélgetések ahogy az megfelelő lenne, de még egy pszichológus sem tudna itt megfelelő választ adni! :(
Lehet már késő!
1. Egy 14 éves nem gyerek. Sem biológiailag, sem pedig lélektanilag. Főleg nem kisgyerek. :D Röhögőgörcs fogott el a caps lock-os szavak láttán. Ő egy KAMASZ. Nem célravezető sem gyerekként, sem pedig fenőttként kezelni. Külön bánásmód kell egy kamaszhoz, de látom, hogy erről fogalmad sincs.
2. Azzal önmagában nem lenne gond, hogy szexel, de a szexuális kultúrájával elismerem, hogy problémák vannak, de ez nem korfüggő. Egy huszonévestől is ugyanolyan gáz dolog lenne, ha így élne, és még kép is készülne róla. (Csak az a különbség, hogy ha valaki egy 18 év alattiról terjeszt ilyen képet, az bűncselekmény.)
3. Tiltással, parancsolgatással, veréssel, szóval régimódi nevelési módszerekkel semmire nem megy az ember ilyenkor, sőt, csak olaj a tűzre. El kell vele beszélgetni, különösen ki kell térni a biztonságos szex problematikájára.
Elé kell tárni a helyesnek vélt értékrendet. Viszont, ha neki nem olyan az értékrendje, az nem feltétlenül a szülő hibája. Lehet, hogy ő egyszerűen egy ilyen vérmérsékletű ember, és örökre ilyen is marad, de az is lehet, hogy később megbánja, és megváltozik, és akkor lehet belőle még értékes nő. Ez viszont spontán kialakul úgy is. Lehet terelgetni az úton, de kényszeríteni semmiképp sem.
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!