14 éves lányom rendszeres szexuális életet él. Mit tegyek?
A lányom most 8.-os (két hónap múlva lesz 15 éves). Eddig mindig elengedtem péntekenként, szombatonként hogy a barátaival szórakozzon. Elég felelősségteljes lány, soha nem vettem észre rajta hogy alkoholt ivott volna vagy ilyesmi, és mindig hazaért a megbeszélt időre. Szóval nem is feltételeztem semmi rosszat. Viszont az egyik ilyen "csavargás" utáni nap mikor reggel nekiálltam mosni észrevettem hogy a bugyija több helyen is sperma-foltos. Ekkor még azt gondoltam, hogy netán én képzelek be valamit, és teljesen mást látok egy ártalmatlan dologba. Viszont ezután többször is megtörtént ugyan ez... sőt néhány héttel ezelőtt a zsebében egy feltépett kotonos tasakot találtam. A jéghegy csúcsa az volt hogy a telefonját átnézve egy olyan képet találtam amikor félreérthetetlen helyzetben van lefotózva. (térdel miközben az arcán és a mellein sperma van)
Nem tartom magamat prűdnek, de egyszerűen teljesen összezuhantam hogy a kislányom ilyeneket csinál. Nem ilyennek ismertem meg őt, nem ilyennek neveltem! Megpróbáltam beszélni is vele, de ekkor csak duzzog és nem ad rendes választ. Mit kéne tennem? Tiltsam el a barátaitól? Vagy inkább hagyjam hogy kiélje magát?
MIT TEGYEK?
FIGYU!! Egy jó ötletem van. Szerintem érdemes megfogadnod :)
A mai gyerekek, fiatalok sajnos nem sajnos, de már sokkkal korábban érnek, mint a korábbi generációk. Ennek sok oka van, de ha már így alakult, muszáj valamilyen szinten elfogadni, legalábbis eltűrni.
Megmondom mi a teendő szerintem:
Beszélj a lányoddal normálisan, NEM ELTILTVA!!!! (mikor szüleim annó tiltottak a szerelmemtől, csak még jobban akartam, és megtaláltam a módját, hogyan szökjek el, sőt a tudtuk nélkül!!! azért írom mert saját tapasztalat, a szerelem, a vágy ilyenre képes, nem érdemes tiltani. EZT NAGYON JEGYEZD MEG!!!!!!!)
Szóval normálisan megmondod neki, hogy ha ilyen szoros kapcsolatba kerül(ne) egy fiúval, akkor nagyon vigyázzon a védekezéssel! Ha már tényleg ennyire benne van a dologban,a szűzességét úgysem hozhatod vissza, nem érdemes úgy tenni, hogy na ezután semmit sem tehet. Ami megtörtént, megtörtént, nemde? NEm lesz többé szűz kislány, de értékes fiatal lány lehet ettől még!
A védekezés nagyon fontos, nehogy terhes legyen! Akár fogamzásgátlót is irathattok, de azért az korai még. De a terhességnél az is jobb.
Világosítsd fel, hogy az előváladékkal is nagyon kell vigyázni, s a kotonnal is óvatosan. A megszakításos "védekezés" nem elég. És ha baj lenne, rögtön ügyelet, és 72 órás tabletta.
Nem érdemes prédikálni, az csak árt.
PErsze megmondhatod azért, hogy szerinted jobb várni az ilyen dolgokkal, és talán nem a legelső szerelme lesz élete párja, így talán érdemesebb (lett volna) tartogatni az igazinak magát... De ez igazából eső után köpönyeg, viszont ha ilyeneket is, tök KEDVESEN, BARÁTKÉNT(!!!) mondasz neki, akkor talán elgondolkodik, és a jövőben mondjuk jobban meggondlja kivel fekszik le.
Vissza nem hozhatsz semmit, amit szeretnél, ebbe bele kell törődnöd, ami anyaként mindig nehéz, de gondolj arra , hogy a gyermeket Te akartad, és nem egy kis kutyaként, aki behozza a papucsod, hanem önálló lénynek, akinek az életéért Te is felelős vagy, és mellette kell hogy állj.Vizsont nem birtoktárgyad.
Remélem segítettem.
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!