Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 14 éves lányom rendszeres...

14 éves lányom rendszeres szexuális életet él. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

A lányom most 8.-os (két hónap múlva lesz 15 éves). Eddig mindig elengedtem péntekenként, szombatonként hogy a barátaival szórakozzon. Elég felelősségteljes lány, soha nem vettem észre rajta hogy alkoholt ivott volna vagy ilyesmi, és mindig hazaért a megbeszélt időre. Szóval nem is feltételeztem semmi rosszat. Viszont az egyik ilyen "csavargás" utáni nap mikor reggel nekiálltam mosni észrevettem hogy a bugyija több helyen is sperma-foltos. Ekkor még azt gondoltam, hogy netán én képzelek be valamit, és teljesen mást látok egy ártalmatlan dologba. Viszont ezután többször is megtörtént ugyan ez... sőt néhány héttel ezelőtt a zsebében egy feltépett kotonos tasakot találtam. A jéghegy csúcsa az volt hogy a telefonját átnézve egy olyan képet találtam amikor félreérthetetlen helyzetben van lefotózva. (térdel miközben az arcán és a mellein sperma van)

Nem tartom magamat prűdnek, de egyszerűen teljesen összezuhantam hogy a kislányom ilyeneket csinál. Nem ilyennek ismertem meg őt, nem ilyennek neveltem! Megpróbáltam beszélni is vele, de ekkor csak duzzog és nem ad rendes választ. Mit kéne tennem? Tiltsam el a barátaitól? Vagy inkább hagyjam hogy kiélje magát?

MIT TEGYEK?

2013. máj. 29. 22:52
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/122 anonim ***** válasza:
100%
Bexyke: bizonyám! Én 14 évesen sokat voltam otthon egyedül... a szüleim dolgoztak, délután azt csináltam, amit akartam. Hiába fogtak szigorúan... mesélhetnék, miket műveltem! Pedig nem jártam bulizni... elég volt pár órányi szabadság, hogy kiéljem a kíváncsiságom - mert elsősorban az volt. És igen, lázadtam, piszkosul lázadtam az elvárások, kötöttségek ellen, ahogy alapvetően minden kamasz. Ha a szüleim többet beszélgettek volna velem, és kevesebbet tiltanak, akkor valószínűleg nem így lett volna. Ennek ellenére (a zabolátlan fiatalságom ellenére) tisztes családanya lett belőlem. :)
2013. máj. 29. 23:49
 42/122 anonim ***** válasza:
97%

# 47: Hol írtam olyat, hogy attól jó szülő lennék? Teljesen más a kettő! De kamasz tanítványaim fordultak hozzám pasizási tanácsokkal, szexuális problémáikkal. Így ez EGYFÉLE tapasztalat.

A másik oldal pedig az, hogy van gyermekem. Tehát ez már mindjárt két különböző tapasztalat.

Arra írtam válaszként, hogy állítólag itt senkinek nincs gyereknevelési tapasztalata...

2013. máj. 29. 23:51
 43/122 anonim ***** válasza:
95%
#43 anyám nem bugris hála Istennek, a gyereknevelésről meg örülök, hogy van fogalmad és ilyen érdemi hozzászólásokat tudsz alkotni a témában. Remélem, majd visszanyal a fagyi, és rájössz, hogy minnél mélyebbre nyomod a víz alá az üres hordót, annál magasabbra pattan ha elengeded, azaz majd ne lepődj meg ha a drákói szigorral nevelt gyereked tizenéves korában, mikor már csökken a rá gyakorolt befolyásod, inni, nemi életet élni, pirítani stb fog.
2013. máj. 29. 23:51
 44/122 anonim válasza:
95%

Ez tényleg nem állapot, hogy a mai GYEREKEK ilyen korban már szexuális életet élnek.

Az egyáltalán NEM jó felfogás, hogy „hagy élje ki magát”, ezt csak a felelőtlen szülők mondják. Talán, mondom TALÁN később rá fog jönni, hogy nem helyes, amit csinál, de akkor is úgy fog visszaemlékezni a múltjára, hogy „úristen, mekkora r banc voltam”. Ez nem sértés, ez tény.

Gondolom nem örülnél neki, ha odáig fajulna a dolog, hogy minden szembejövővel hemperegne. Komolyan el kell vele beszélgetni!

2013. máj. 29. 23:53
 45/122 anonim ***** válasza:
94%

Nagyon szomorú,hogy idáig fajult a helyzet. Nekem rögtön eszembe jutott, hogy mi lesz ha vége lesz a kapcsolatuknak, és a gyerek visszaél a képekkel..mostanában ez nagyon megy, ilyen képekkel földig alázhatja a lányt egy pillanat alatt. Persze, eleve elkeserítő, hogy egyáltalán engedte a kép készítését.De ezt már nem lehet visszacsinálni.

Leírták számtalanszor, de én is elmondom, hogy mindenképp beszélj vele. Sajnos én is nagyon elengedtem magam, igaz 16 évesen vesztettem el. Már látom, hogy nekem is jót tett volna egy alapos beszélgetés édesanyámmal, pedig szeme láttára hoztam haza más-más fiúkat minden héten, de egy szót nem kaptam érte.. Hál istennek nekem sikerült magamtól belátnom, hogy hatalmas hiba volt. Próbáld meg rávezetni a helyes útra, mert lehet késő lesz, mire ő rátalál..18L

2013. máj. 29. 23:54
 46/122 Komplikato ***** válasza:
97%

" Egy 14 éves gyereknek igenis azt kell tennie amit a szülei javasolnak neki!"

Most eszembe jutnak a súlyos viccek "elmélet vs gyakorlat" témában. Éppen arról regéltem arról, hogy ilyen csak a mesében van. Azért ennek sikerességéhez kell egy nagyon ritkán kialakuló bizalmi szint gyerek és szülő között.

"Van szabad akarata és döntései, de bizonyos dolgokban nem dönthet!"

Nincsen neki. Sokak szerint 21 éves kora előtt nem képes önálló gondolatok és döntések alkotására, másokhoz idomul. Ezért ez a nagykorúság határa sok országban.

Az persze jogos, hogy sok mindenben nem dönthet és pont ezért GYEREK még.

2013. máj. 30. 00:00
 47/122 anonim ***** válasza:
56%

55: van gyerekem, és tud viselkedni és nem fogja hülyegyerekek farkát cibálni meg a gec|s arcát fotózni ebben biztos lehetsz! Normális felnőtt lesz belőle, normális értékrenddel és nem egy liberális erkölcstelen felelőtlen szar puding ember lesz belőle!

És ha tudni akarod nagyon jó a viszonyunk, és soha nem kellett egy pofonnál többet adnom, és azt is csak nagyon végszükség esetén, mikor gyerekként már csak hiszti miatt nem csinált meg valamit ami a kötelessége lett volna, pl. tanulás, cuccai rendberakása stb. ritka volt ilyen mert folyamatosan rendre és szorgalomra volt nevelve, és használt a szigor, nem embertelen és kegyetlen szigor, de ésszerű szigorú és fegyelmezett neveltetés!

Nem vagyok állat, nem vertem agyon a gyerekem, nem kell kiforgatni a szavaimat! Liberális duma meg gyenge, ez csak egy nyugati mocsok hatás, és az elmúlt rendszer szar volt ugyan, de voltak benne jó dolgok is, ha csak kevés is de volt!

2013. máj. 30. 00:01
 48/122 Komplikato ***** válasza:
33%

54-es, ez egy másik téma lehetne szerintem. És ezért pláne nem lehet a mai szülőket kárhoztatni, mivel a felnőtt lakosság vagy 95%-a nem érti vagy nincs felkészülve az internetes és informatikai társadalomra, ahol egy adat, kép, videó az idők végezetéig kering a rendszerben és minden törlési kísérlet megsokszorozza azt.

Az emberek úgy onblock felelőtlenek adataikkal telefonon, számítógépen, interneten Tehát itt konkrétan a teljes népességet kéne felvilágosítani és van olyan fontos, mint pl. a szexuális felvilágosítás vagy egy Aids kampány. De ez már nagyon OFF itt.

2013. máj. 30. 00:04
 49/122 anonim ***** válasza:
87%

1. " van gyerekem, és tud viselkedni és nem fogja hülyegyerekek farkát cibálni meg a gec|s arcát fotózni ebben biztos lehetsz!"

Csak nehogy aztán meglepődj! :D

2. "És ha tudni akarod nagyon jó a viszonyunk, és soha nem kellett egy pofonnál többet adnom"

Legyél rohadtul büszke erre a "jó" viszonyra. :DDD

Én soha nem kaptam pofont a szüleimtől, mégsem cibáltam senkinek sem a f@szát kamaszként, és normálisan tanultam mindig is.

Az egy gyenge, gyereknevelésre, tekintélyszerzésre, erkölcsi értékek természetes úton való átadására képtelen felnőtt ember, akinek pofonra meg parancsolgatásra van szüksége. Egy nálad intelligensebb, erősebb személyiségű ember körberöhögi az ilyet, remélem, hogy tudod.

A másik pedig az, hogy teljesen oké, hogy bizonyos döntéseit felül lehet vizsgálni egy gyereknek/kamasznak, de szerintem egy jó szülő mindig kikéri a véleményét, és meghallgatja, hogy mire mi a magyarázata, és tiszteletben tartja őt, mint kis embert, és igenis része ennek az is, hogy NEM TURKÁL A CUCCAI KÖZÖTT. És még sorolhatnám...

2013. máj. 30. 00:07
 50/122 anonim ***** válasza:
17%
nonszensz ez a kor
2013. máj. 30. 00:09
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!