14 éves lányom rendszeres szexuális életet él. Mit tegyek?
A lányom most 8.-os (két hónap múlva lesz 15 éves). Eddig mindig elengedtem péntekenként, szombatonként hogy a barátaival szórakozzon. Elég felelősségteljes lány, soha nem vettem észre rajta hogy alkoholt ivott volna vagy ilyesmi, és mindig hazaért a megbeszélt időre. Szóval nem is feltételeztem semmi rosszat. Viszont az egyik ilyen "csavargás" utáni nap mikor reggel nekiálltam mosni észrevettem hogy a bugyija több helyen is sperma-foltos. Ekkor még azt gondoltam, hogy netán én képzelek be valamit, és teljesen mást látok egy ártalmatlan dologba. Viszont ezután többször is megtörtént ugyan ez... sőt néhány héttel ezelőtt a zsebében egy feltépett kotonos tasakot találtam. A jéghegy csúcsa az volt hogy a telefonját átnézve egy olyan képet találtam amikor félreérthetetlen helyzetben van lefotózva. (térdel miközben az arcán és a mellein sperma van)
Nem tartom magamat prűdnek, de egyszerűen teljesen összezuhantam hogy a kislányom ilyeneket csinál. Nem ilyennek ismertem meg őt, nem ilyennek neveltem! Megpróbáltam beszélni is vele, de ekkor csak duzzog és nem ad rendes választ. Mit kéne tennem? Tiltsam el a barátaitól? Vagy inkább hagyjam hogy kiélje magát?
MIT TEGYEK?
Egyébként a beszélgetés hogy zajlott?
"Kislányom mit képzelsz, hogy az az arcodra élveztek, az nem oda való hanem a szádba!" Vagy mii?? :) Önálló személyiség nekis is van privát szférája, minél jobban belemászol, annál jobban ellök.
Elengedted péntekenként, szombatonként szórakozni? Mit gondoltál, rajzfilmmatinéra megy?
Gratulálni tudok saját magadhoz, ilyen egy igazi felelősségteljes 21.századi szülő!
"szép r*bancot neveltél a gyerekből grat"
Neked sincs gyereked mi? Tudod úgy működik a dolog, hogy te megtaníthatod a gyereknek az összes szabályt, utána meg láthatod ahogy a különböző csoportok viselkedése hogyan viszi el teljesen más felé. Most a kérdező egy minden szülőt frászban tartó témát hozott fel, de gondolj ilyen egyszerű dolgot, megtanítod egy ovisnak, hogy ne szemeteljen és meg is tanulja. Tök büszke szülő vagy. Aztán a gyerek lát az utcán 1, 2, sok embert szemetelni és elkezdi dobálni ős is.
Kamaszkorban meg súlyosbodik a dolog, mert akkor kezd el "leválni" a szülőről, a szülőt mintának tartó gyerek. És nem igazán kontrollálhatja a szülő pl. az iskolákban a diákok között dúló "normákat". Vagy más a gyerek szocializációját meghatározó csoportokét.
Pl. az, hogy "ciki" X éves korban szűznek lenni, az kb. vagy fél évszázados probléma. Mostanában meg a ki mit vállal be és ha nem miért ciki. Vagy gondolj ilyen egyszerű dologra, amikor azért cikiznek valakit egy csoportban, mert valami "menő" ruhadarabra nem futja neki, és más hasonlóak. Szóval ez nem egy egybites téma és sajnos nem csak a szülőn múlik.
Persze szülőként nagyon el lehet rontani mind a teljes "szabadság" irányával, mind a teljes szigorral. Rengeteg olyan ember van, aki annyira szigorú vallásos nevelést kapott, hogy 30-40 évesen szűz és már valószínűleg úgy is hall meg ... azt se nevezném sikernek.
Imádom, hogy Magyarországon mindenki kib@szottul ért a
1. politikához
2. focihoz
3. gyerekneveléshez
:DDD
NE tiltsd el, csak utálni fog, és előbb-utóbb "kiszabadul" otthonról, akkor nagy r*banc lehet abból, akinek semmit nem engednek a szülei. Plusz titkolózni fog mindig. Jobban jártok mindketten, ha olyan megoldást találtok, ahol meg tudjátok beszélni a dolgokat, de ha nem is, legalább hazudnia nem kell.
Figyelj... gumi csomagolást találtál nála, tehát védekezik. Ha akarsz, max erről beszélj vele. Ne tiltsd, annak semmi értelme, maximum normálisan beszélgess el vele, mint nő a nővel.
És NE turkálj a telefonjában.... Nincs a telefonomon semmi titkolnivaló, de gyűlölném ha valaki "átnézné". Magánszféra, érted...
Szerintem ne tiltsd el a barátaitól! INkább
beszélgess el vele a biztonságos szexről, és próbálj neki egy kis észt adni, (ne fotóztassa le magát bla-bla,)mert 14 évesen még nem érzi ennek a dolognak a súlyát! Nem kell megrémülni, változik a világ.. Inkább érezze azt, hogy bizalommal fordulhat hozzád, mintsem hogy ellenségként nézzen rád, akitől titkolnia kell a dolgait. Próbáld meg elfogadni a helyzetet, és ne büntesd, inkább segítsd!! Hosszútávon szerintem sokkal hatásosabb, mint a tiltás. Lehet nem fog rád hallgatni, sőt, lehet nem is hallgat végig, de szépen lassan puhítsd meg, hogy merjen beszélni róla! Mert ha valami gáz lesz, bizalommal merjen fordulni hozzád!
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!