Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Fogszabályzásra lenne szüksége...

Fogszabályzásra lenne szüksége a fiamnak 10 éves, de ő nem akarja, nem együttműködő. Ilyenkor mit lehet csinálni?

Figyelt kérdés
2021. jún. 14. 19:45
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/77 anonim ***** válasza:
57%
Bocs, #68 nak szólt! #67-ről írtam.
2021. júl. 16. 13:03
 72/77 anonim ***** válasza:
56%
B*asszus ugyanezt akartam írni, már kb a második kommnetjénél megismertem, hogy ez az a megkeseredett fszi az abortusz témakörből, aki máig azon sopánkodik, hogy nem tudta abortuszra vinni a zasszonyt.. Szánalom. Holott én abszolút döntésparti vagyok, nem ítélem el azokat a nőket, akik bármilyen okból úgy döntenek abortuszra mennek, nem állok neki sem szidni, sem teríteni őket, de ezzel az emberrel képtelen vagyok azonosulni, mert amit művel az kritikán aluli.
2021. júl. 16. 13:05
 73/77 anonim ***** válasza:
37%
#68-#72, unalmasok vagytok, mert engem próbáltok elemezgetni, ahelyett, hogy a kérdésre koncentrálnátok. Egyébként nézetem szerint az ember legfőbb ellensége a vallás (isten) - akármelyik - mert mindenbe beleugatna, és mindenben rád erőszakolná a saját agybaját. A második legfőbb ellenség a szülő, mert majdnem mindenbe beleszólna, és ugyanúgy rád erőszakolná a saját meggyőződéseit. És az államnak - szemben a most aktuális hazaival - pont az lenne a kötelessége, hogy erőteljesen korlátozza az első kettő mozgásterét és lehetőségeit, tehát megvédje a gyereket a valláserkölcstől, meg a szülei erkölcsétől. Ezt még anno a Kádár rendszer valamennyire megtette, aztán a rendszerváltással elszabadult a "gyerek nevelési módját a szülő határozhatja meg" pokol. Engem mélyen felháborít bármi, amit a szülő határozhat meg a gyereke számára... ne a szülő döntse már el, hogy a gyerek szeretne COVID elleni oltást, vagy tetkót, vagy épp abortuszt, (vagy az ontopic fogszabályzót:)) esetleg a homoszexualításról hallani:))) - hogy aktuális legyek. A vallásokkal meg az a generikus baj, hogy mindegyik az engedelmességet hirdeti erénynek, a lázadás helyett, így tökéletesen megcsinálják az alapot arra, hogy a szülő, vagy épp az állam engedelmes szerencsétleneken uralkodhasson. Egy gyerek igenis lázadjon, kérdőjelezzen meg mindent, és ne engedje, hogy mások kényszerítsenek rá viselkedési formákat, értékrendeket, gondolkodásmódokat.
2021. júl. 16. 14:44
 74/77 anonim ***** válasza:
40%

Hát még te milyen kicseszett unalmas vagy, ne tudd meg.:D Mert te mit csinálsz, ha nem ismeretlen embereket fikázol egyetlen információ alapján, ami amúgy egy nevetséges fogszabályzó, ami még mindig a gyerek egészségét szolgálja?

Legfőbb ellenség a szülő 🤦🏻‍♀️ Azt az eget, nem is tudom, hogy sírjak vagy nevessek :DD Ez egy tinitől még oké, na de hogy állítólagos felnőtt ember olyan értelmi szinten mozogjon, hogy oldalakon át azt ecsetelje, hogy milyen szemetek a szülők, az azért már valami. Sajnálattal kell közölnöm veled, hogy még mindig a szülő neveli a gyereket és nem fordítva. Ellenbe te nagyon is fordítva ülsz a lovon. Még mindig a szülő felelős a gyerekért és nem fordítva. A szülő dolgozik azért, hogy a tőle telhető legtöbbet tudja nyújtani neki, ő az aki gondoskodik róla, vigyáz rá, úgyhogy ne b*assza már meg az ég, hogy még így is ő az ocsmány szar, ha szabályokat mer hozni, amiket be is tartat. Képzeld kiskorban a szülő dönti el mit ad neki enni. Azt is, hogy milyet ruhát ad rá. Azt is, hogy be kell-e vegye a gyógyszert, amit az orvos felírt. Ahogy nő a gyerek a szülő dönt, hogy elmehet-e hajnalokig bulizni pl 12 évesen. Mert egy kisgyerek ezekről még nem tud ésszerűen dönteni. Miféle világ lenne az, ahol minden rá van hagyva a gyerekre, mondván senki ne korlátozza szegényke szabadságát? Elhiszem, hogy te hu de nagyon szabad szelleműen akarod nevelni a gyereket, de ami vicc az vicc. Van egy határ és tetszik, nem tetszik, igen is vannak dolgok, amikben a szülő dönt! És ettől nem szar meg ocsmány lesz, hanem maximum felelősségteljes, tekintetve hogy szó nincs arról jelen esetben, hogy a szülő a saját elveit akarja a gyerekre erőltetni, pusztán szeretné megelőzni a fogai további romlását és azt, hogy évek múltán majd 5-6 szoros áron tudja rendbe rakatni azt, amit 18 év alatt jócskán olcsóbban meg lehet úszni.

Ne keverd amúgy a szezont a fazonnal, az abortusz kérdés pont elvi kérdés és semmiképpen nem szolgálja a gyerek érdekét, ha akarata ellenére ráerőltetnek egy szülést, ami tönkre is vágja azt. Ellenben egy nyomorult fogszabályzóval. Ja, és abortusznál is a gyerek dönt, minden körülmények között a nőé a döntés! Ha a szülő nem írja alá, majd a gyámügy aláírja. Az a gond, hogy csak fröcsögsz értelem nélkül és olyan dolgokat próbálsz párhuzamba állítani, aminek nincs köze egymáshoz.

2021. júl. 16. 15:21
 75/77 anonim ***** válasza:
41%
#74, tudod, hogy valójában mi az unalmas? Az, hogy itt vitázol velem, mert képtelen vagy elfogadni, hogy nekem teljesen más a véleményem a dologról, mint neked. Ahelyett, hogy te is leírnád a saját véleményed a kérdésben szereplő dologról, meg én is leírnám a sajátomat, és kész.Úgyis a Kérdező fogja eldönteni, mit tesz, és a következményeit is ő fogja viselni, ha köszönet lesz az a következmény, ha gyűlölet.
2021. júl. 16. 15:59
 76/77 anonim ***** válasza:
53%

Mondja ezt az, aki az egész vitát kezdte és szintén képtelen volt elfogadni a többiek álláspontját, cserébe kommenteken át ecsetelte milyen ocsmány szülő, aki nem ad szabadságot a tíz éves kisgyerekének, aki emiatt cserébe teljes joggal rühelli. Te vetítetted ki a saját haragod itt mindenkire és indultál ki magadból meg a szüleidből.

Hát jó, további szép, gyűlölködésben gazdag életet!

2021. júl. 16. 17:17
 77/77 anonim ***** válasza:
47%

#76, bizony, a saját tapasztalataim alapján meg mer lenni a saját véleményem az ilyen szitukról.

"Hát jó, további szép, gyűlölködésben gazdag életet!" - más már nem jut, ugyanis igazságot utólag nem lehet teremteni semmilyen módon se. Ez a nagy hiba. Pont ezért kell megelőzni, hogy az igazságtalanság eélyét hordozó helyzet egyáltalán ki tudjon alakulni. Hogy másnak ne feltétlen a reménytelen gyűlöletről szóljon az élete.

2021. júl. 16. 19:34
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!