Fogszabályzásra lenne szüksége a fiamnak 10 éves, de ő nem akarja, nem együttműködő. Ilyenkor mit lehet csinálni?
Cr7 se így nézett ki 20 éve, mondd meg neki, ő is amint fontos lett a kiállása, kinézete, a fogával kezdte.
Amugy ennyi idősen max pár hét alatt csak éjszakaira váltanának neki, szóval nem kell parázni.
Megint amugy 10 éves. Nem dönt, az anyja dönt helyette. Ha gerincferdulese lenne, gyógytornára hordanád, ha fogszabalyzás kell neki, arra, ha nem tudna beszélni logopédushoz.
Én sem akartam annak idején (12 voltam) pedig zavart a fogam, szégyelltem hogy kiáll a szemfogam. Nem mertem úgy mosolyogni sem.
Végül 13 évesen valahogy rávettek, foghúzás is kellett, a felső két 4-es és 3 bölcsesség hogy ne nyomódjon vissza a fogsorom ha kinőnek. A negyedik azóta sem jött ki pedig 34 vagyok már. Ráadásul a fogorvos alulra is rakott szabályzót. Az osztályban csak nekem volt fogszabim, de nem csúfoltak érte egyszer sem, csak a barátnőimmel nevettünk hogy nyilvánosan nem tudok rendesen enni mert beleragad a kaja 🙈
Örülök hogy anyukám nem hagyta rám és rábeszélt mert most szépek a fogaim.
Nem érdekelne, ebben nincs döntési lehetősége, a fogszabályozás az ő érdekében történik.
Öcsém a szemüveg miatt hisztizett de kegyetlenül, tépte le magáról, üvöltött a szemésznél, stb., de akkor is hordania kellett, pont.
Én is voltam fogszabályozós, bár nekem értelmes dokim volt, hálisten, részletesen elmagyarázta, miért kell, mik az előnyei, és 11 évesen simán megértettem, hogy ez egy szükséges beavatkozás.
Kérdező, készüljetek fel egy gyönyörű, kihágásokkal teli kamaszkorra, hogyha már most a kölyök dirigál.
Elég szomorú, hogy egy tíz évesnek döntési joga van ilyen helyzetben.
#36 Vagy éppen akkor készüljön fel egy ilyen kamaszkorra, ha már most telibeszarja a gyereke véleményét.
Kérdező!
Egy dolgot kérek tőled: kivehető fogszabályzót ne engedj!!!! Az egy hatástalan és hosszadalmas kínszenvedés! Csakis rögzített, az sokkal gyorsabb, hatásosabb és fájdalommentesebb. Tapasztalat.
Nekem kmondjuk kivehető volt. Az első 2 hétben kellett 24 órát hordanom, aztán éjszaka+otthon.
Ekkor 12 éves voltam. 4 hónap,
Szóval majd a fogszabályzó orvos tudja.
A gyereknek meg ilyen esetben nem véleménye van, hanem érdeke. Szemészeti se vinnéd, ha nem akarna szemüveges lenni? Vagy ha félig süket lenne, inkább ráhagynád?
A csále fogak nem a legnagyobb gond, az hogy nem lehet őket tisztán tartani és szétrohadnak 20 év alatt, az gond.
Mondjuk ha 5 perc szunetről van szó, az más.
Akkor is adnék neki fél év gondolkodási időt, ha jó ez neki így, akkor legyen. De ha az a tét, hogy 35 éves korára úgy nézzen ki, mint a Mónika showból bárki, akkor ott nem dönt 10 évesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!