10 éves fiam tikkel vagy ez már tourette?
10 éves fiam 6 éves kora óta tikkel. Most épp nagyon aktívan. Amikor először észrevettem, voltunk neurológusnál, megállapította hogy ez tik és nem tourette.
Félévente mentünk hozzá, most legutóbb azt mondta nem kell mennünk már. Pszichológushoz is jártunk, 2 évig drámacsoportba, kimondottan ezen nem segített neki.
Néha annyira erősen jelentkeznek a tünetek a fiamnál, hogy ijesztő. Megfeszíti magát, nyakát ropogtatja, a torkában ropigtat valamit. Amíg a szemforgatás meg néha a hangadás vagy nyállal játszás volt nem aggódtam annyira. De ez a ropogtatás egyenesen ijesztő. Esetleg volt már valamelyikőtöknek a gyermekének tikje? Mikor fog ez csökkeni? Mitől jön jobban elő és mitől kevésbé? Összefügghet ez szorongással aggodalommal? Köszönöm, ha írtok.
Nekem más problémám van,de hátha segít nektek is.Nálam a stressz,fáradtság és az időjárás hozza ki a nyavajámat.Hogyha szükséges tudok ajánlani egy jó neurológus t.
Tulajdonképpen semmit sem állapítottak meg,de tünet az van 👏.A neurológus milyen vizsgálatokat csinált?
Igen, a kisfiam is ezt mondja, hogy erős késztetést érez a tikkelésre. Neurológus vizsgálta eeg-vel, egyébként szerintem is stressztől van, mert alapból mindenért aggódó szorongó fiú. A B-komplexet (milgammát) javasolta egy gyógyszerész illetve gyógyszertárban orvos, kételkedtem benne, hogy szabad adnom neki mivel magas a b-vitamin tartalma, bár azt mondta kiürül a vizelettel, de mikor adtam neki, napokig fájt a feje. Megpróbálom mégegyszer adni. Köszönöm a segítségeteket!
Maradjatok egészségesek!
A szorongástól van. Azzal lehet kellene többet foglalkozni.
Nekem is volt amikor általános iskolás voltam, és bevallom még most is rossz érzéssel gondolok azokra az időkre. Középiskola sokkal jobb hangulatban telt, ott múlt el.
Abszolút meg tudom érteni a fiadat, utáltam suliba menni annyira rossz volt ott, hogy valami borzalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!