Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Fogszabályzásra lenne szüksége...

Fogszabályzásra lenne szüksége a fiamnak 10 éves, de ő nem akarja, nem együttműködő. Ilyenkor mit lehet csinálni?

Figyelt kérdés
2021. jún. 14. 19:45
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/77 anonim ***** válasza:
57%

Nem ajándékokat kell neki ígérgetni, a francokat, amikor ti csak jót akartok neki és az ő érdeke, hogy normális fogsora legyen, hanem épp ellenkezőleg, én büntetést ígérnék neki és maximálisan be is tartanám, nincs számítógép, nincs telefon stb, ez van. Nehogy már egy 10 éves diktáljon! Hálás lesz majd érte, most meg lehet duzzogni.

Ma már rengeteg embernek van fogszabályzója, egyáltalán nem ciki és semmi mást nem szolgál, mint az ő egészségét. Lehet makacskodni, aztán meg majd pillázni, mikor felnőtt fejjel rádöbben mennyire gáz a fogsora, aztán költhet 6-7-8 ezreket vagy még többet a felnőttkori fogszabályzására.

2021. jún. 15. 10:29
 22/77 anonim ***** válasza:
94%
egytől tízes skálán mennyire súlyosan kellene? mert rám is azt mondta annó az orvos, hogy kéne, nem annyira gáz, de kéne, de engem anélkül is folyton gúnyoltak gyerekként, anyám megkegyelmezett, főleg, mert mindkét lánytestvérének teljesen szétzilálta a szabályozott fogsorát a bölcsességfogaik kinövése, kezdhették huszonévesen előről. szóval nekem nem lett megcsinálva, van is egy-két apró rés a fogaim között, de esztétikailag nem kiemelkedően zavaró, a bölcsességfogam (az első) meg vígan kijött, leült (nagyjából) a helyére, és nem zavart senkit és semmit ott a sor végén.
2021. jún. 15. 10:43
 23/77 anonim ***** válasza:
88%

Esetleg éjszakai fogszabályzó? Bár az sokkal hosszadalmasabb és nem tudom mennyire állnak el a fogai.

Vagy mutass neki előtte-utána képeket hogy milyen szép lett tőle más emberek foga, hátha az segít

2021. jún. 15. 11:04
 24/77 anonim ***** válasza:
63%

Nehéz kérdés, mert persze, annyival is el lehet intézni, hogy majd ha őt zavarja, megcsináltatja. Na, nekem szerencsére sosem volt ilyen problémám, de a velem egyidős, 29 éves barátnőmnek most csináltak íny alatti fogtisztítást, mert annyira csálék a fogai, hogy lehetetlen rendesen tisztítani őket, és a rendes fogkőeltávolítás nem elég neki.

Azt mondták neki, hogy idővel elveszíti az összes fogát emiatt. Most megy fogszabályozót csináltatni közel 30 évesen, amivel semmi gond nincs, csak az esküvőjén ott lesz még neki, rengeteg pénzébe kerül és jóval tovább kell hordania, mint gyerekkorában kellett volna. Ő is mondta, hogy bárcsak a szülei elvitték volna anno.

Mint írtam, nekem szerencsére szép a fogsorom, de van más problémám. Nekem gerincferdülésem van, ami miatt gyerekkoromban folyton kiabáltak a szüleim, hogy húzzam ki magam. Na, most el is vihettek volna gyógytornára a kiabálás helyett, de nem vittek. Most ugye 29 évesen járok hetente már fél éve és még hol a vége, isten tudja... Én is nagyon hálás lettem volna, ha gyerekkoromban elvittek volna.

Ezt tartsd szem előtt, hogy később így is, úgy is nagyon hálás lesz. Értem, hogy nem lehet megerőszakolni senkit, de biztosan nem hagynám rá, és valóban, az esztétika az utolsó szempont, az, hogy ne protkóval kelljen már fiatalkorában élnie, sokkal fontosabb.

2021. jún. 15. 11:12
 25/77 anonim ***** válasza:
63%

A másik oldal,

Engem elvittek annak idején, gáz volt, de túléltem. 2 fogam állt rosszul, az egyiket kinyomtuk, a másiknál amit be kellett volna húzni, azt mondtam elegem volt, és azt már nem csináltattam meg. Bánom.

Jó, nekem egy fogam van ami nem illik bele a sorba, nem vészes, de jobb lenne ha kész lenne.

Egy barátnőmnek kócos fogai vannak.

Nem mosolyog soha sehol emiatt.

Zárt szájjal beszél, pedig nem az a természetes neki. Az ő szülei megkerdezték tőle tizenegy-két évesen, akar-e fogszabályzót. Nyilván nem akart. Most azt mondja, az anyjának el kellett volna vinnie... 12 éves volt, honnan tudta volna felmérni.

Alsó hangon 2 millió és 4 év lenne helyre hozni neki.

2021. jún. 15. 11:21
 26/77 anonim ***** válasza:
32%

Kedves 13as rezidens

A lanyomnak 6-8 evesen sem tettek fel. Meg kell varnom amig kijonnek a maradamdo fogak. Utana lesz rendes fogszabalyzo. Ezt a fogorvos mondta.

2021. jún. 15. 12:33
 27/77 anonim ***** válasza:
81%
26. Az én 8 éves lányom kapott. Igaz kivehető változatot, de úgy néz ki később is az marad neki. 10 hónapja van, ég és föld az eredeti állapothoz képest.
2021. jún. 15. 13:41
 28/77 Andi80018 ***** válasza:
72%

Az én fiamanak is lesz, éjszakai, illetve itthon is fel kell vennie egy kis időt. Nincs opció, vagy választási lehetősége. A doki elmagyarázta neki, hogy miért kell. Már hét évesen mondták, hogy kelleni fog. Ő is 10 lesz.

Igazából elmagyaráztuk neki, hogy ez kell, mert nem fog normálisan összezáródni a szája, és a felső fogsora előre fog állni, mélyharapása van. Nekem is az van, meg is mutattam, sajnos nekem is szükséges lett volna.

2021. jún. 15. 14:41
 29/77 anonim válasza:
75%

Én ölni tudnék egy fogszabályzóért! Persze csak képletesen, haha :'D

Az én anyám nem vett nekem, mert 100e ft... Aztán most spórolhatok, mert a felnőtt az minimum 6x annyi.

2021. jún. 15. 15:01
 30/77 anonim ***** válasza:
63%

Rám is rámhagyták régen, még most huszonévesen se bántam meg. :)

(Az egyik fogam nagyon durván befele áll, mert úgy kezdett nőni, hogy a tejfog nem esett ki + a 2 felső metszőfogam enyhén előre áll)

2021. jún. 15. 17:22
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!