Megengedhető manapság, hogy egy 10 éves gyerek lehülyézze a szüleit?
10 éves, kamaszodó lányom egyre gyakrabban beszél csúnyán velünk. Türelmetlen, ideges minden apróságért és iszonyú dühkitörései vannak, ha valami nem úgy alakul, ahogy ő azt elképzelte. Számtalanszor átbeszéltük már, mi a helyes, hogy mennyire megbánt másokat, hogy próbálja meg türtőztetni magát, de hiába. Csípőből lehülyéz, ha dühös, vagy odaüvölti, hogy utállak, ha éppen veszít egy társasjátékban és sértődötten, sírva elvonul. Normális ez a viselkedés ebben a korban? Tűrjem, vagy papoljak továbbra is arról, mi a helyes?
Annyira bánt, mert én egész életemben soha egy csúnya szót sem mondtam a szüleimnek, nem is mertem volna, pedig nem bántottak, de valahogy alap volt, hogy tudtam, hol a határ.
Igazából 10 évesen simán szájonvágnám (ezértcitt megköveznek.)
De a társast is úgy kidobnám a szeme láttára mint a szél?!
Nálunk normális volt, de mi elég szókimondó család voltunk. Apám egyszer azért hülyézett le, mert hatodikos koromban egy matekversenyen volt egy nagyon banális számolási hibám (ilyen 2+1=6 típusú), és ezért csak második lettem. Már akkor is egyetértettem vele, hogy ez jó nagy hülyeség volt részemről. Ettől függetlenül ugyanúgy megünnepltük a dolgot.
De nálunk az is normális volt, hogy anyám az ebéd előtt beszólt, hogy terítsek meg, de szépen, mert elbaszta a krumplipürét, legalább a terítés legyen szép. (Így szó szerint.)
Én is simán lehülyéztem a szüleimet, erre általában az volt a válasz, hogy büszkék rá, hogy legalább a hülyeséget sikerült átörökíteniük rám.
"A mai gyerekek annyira mások lettek, nem tudom, ennek mi az oka, de másképp kell velük bánni, mint a 80-as évek szülötteivel"
Mert a mai gyerekek szülei nem tudnak nevelni, inkább a gyakorin kérnek nevelési tanácsot és a facebookot nyomják.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!