Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ki milyen házimunkát ad...

Ki milyen házimunkát ad kamaszának?

Figyelt kérdés

És ezek a dolgok mennyire csak az Ő felelőssége? Napi szintű? Vagy csak alkalmanként?

Kap érte valamit? Pl kis pénz, vagy exra telefonozási idő? Vagy szimplán ez alap dolog, nem jár érte "dícséret"

Gondolok itt, pl mosogatás, takarítás, fűnyírás, állatok gondozása, nagyobb munkaknál pl tüzelő készítésnél, hordja a fát....

Kort és nemet is írjatok, hisz nyilván nem mindegy az se az adott feladathoz

ma 11:57
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
21%
Nem alap dolog. A te háztartásodat neked kell vezetni, a gyerekednek meg majd egyszer a sajátját. Persze ha szeretne, segíthet, de ezt ne vedd alap dolognak. Zsebpénzt ezért külön mondjuk nem hiszem, hogy adnék, se jutalmat. Zsebpénzt szerintem amúgy is kapjon valamennyit a gyerek, azon felül, hogy nyilván a szüleitől mindent megkap, de nem kell ezzel se Elszállni, hiszen tanuljon meg időben bánni a pénzzel, ne érezze, hogy lehet ész nélkül költekezni. Viszont a házi munkara vagy van belső motivációja ennyi idősen, vagy nincs. Felnőttként úgyis megcsinálja majd, mert muszáj lesz, de egy kamasz nyugodtan szorakozzon, pihenjen még a tanulás mellett.
ma 12:12
 2/18 A kérdező kommentje:

Érdekes szemlélet.

Akkor ha jól értem te ágyazol be helyettük minden nap? És pakolod utánuk a hokis zsepit?

Bocs csak egy durva példa. Ha megeszik a kaját, nem pakol el maga után a mosogatóba?

Az pedig az oviban is elvárás.

ma 12:23
 3/18 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem meg ha abban a háztartásiban él a gyerek, akkor igenis ki kell vennie a részét a takarításban, mert ugyanúgy közé van hozzá.

Olyat kap, amit szeret csinálni.

ma 12:26
 4/18 anonim ***** válasza:
21%

Semmi. A szobájában van egy szennyestartó és szemetes is. Csak a ruha van kimosva ami a szennyestartóba volt,de ezzel nem szokott gond lenni.

Az 1el értek egyet. Ez a mi háztartásunk az apjával.

ma 12:26
 5/18 anonim ***** válasza:
16%
2# az én gyerekem még pici, de a saját kamaszkoromra gondoltam most, ahol nekem szerintem pont azért nem jött a motiváció semmi ilyesmire, mert anya folyton ezzel csesztetett (meg mondjuk sok minden mással is, de ez most más téma), és egyfajta ellenreakciot váltott ki belőlem az erőszakos, mártír természetével. Lelki terror. Ezzel nem azt mondom, hogy te is ezt apkalmazod a gyerekednel, csak hogy sok ilyen van, és jobb az ilyen problémákat megelőzni. Most nyilván az alap dolgokat, mint szennyes bedobasa, meg szemet kidobása, meg ilyenek, megcsináltam (mint amúgy szerintem mindenki, van egy 12,5 éves kamasz mostohafiam, ezeket azért ő is megcsinálja maga után, de kb semmi mást, amivel nekem semmi bajom, kamasz, a tanulás és a pihenés a dolga), de kb semmi mást nem. Én mondjuk most felnőttként, a saját háztartásomban sem vagyok egy takarítás, meg rendmanias, sőt, sosincs patika tisztaság, mert én nem ez vagyok, de nyilván mosok, főzök, takarítok rendesen, mint minden csaladanya. Szóval attól, mert valaki tiniként nem egy búgócsiga, még nem lesz életképtelen felnőtt. És már most jobb anyának tartom magam, mint az enyém velem valaha volt, mert őszinte szeretettel bánok a vérszerinti és a mostohafiammal is. Nem fogom tőlük elvárni, hogy helyettem takarítsanak, főleg nem megyek majd at azért godzilla üzemmódba, ha a gyerekem szívesebben gepezik/olvas/bármit csinál, mint soproget, meg porszivozik.
ma 12:48
 6/18 anonim ***** válasza:
0%
5os vagyok, kimaradt, hogy én voltam az 1. Válaszoló
ma 12:48
 7/18 anonim ***** válasza:
0%

3# mert a gyerek akart beleszületni abba a háztartásba??

Neki nem kötelessége gyerekként a haztartasvezetes

ma 12:49
 8/18 anonim ***** válasza:
79%

Én pedig egyetértek a kérdezővel és a 3-assal.

Nálunk ami többnyire az ő dolga, a teregetés és a száraz ruhák leszedése.

Heti 1x kitakarítunk mindenhol, ilyenkor vagy a fürdő + wc, vagy a konyha, amit ő csinál.

Ezen kívül a saját szobája lenne, amit rendben kellene tartson, de oda nagy kínok árán szoktunk eljutni.

Telefonozást nem korlátozom.

Zsebpénzt rendszerszinten nem kap. Ha kér x dologra, mert menne valamerre baràtokkal, stb, adok, illetve megveszem, amiket kér.

15 éves, a neme nem tudom, miért fontos, nem bírom azt a nézetet, ahol csak a lánygyerektől van elvárva, hogy csináljon dolgokat.

(Amúgy lány, van még két kisebb húga, apróságokat ők is csinálnak. És van egy kisfiam, ő még baba, de vele sem tervezem másképp.)

ma 12:57
 9/18 anonim ***** válasza:
68%
3-as vagyok, nem vezetnie kell, de igenis segítsen benne, ha már a család része. Ennyi erővel semelyik gyerek nem akar megszületni, tartsuk el őket egész életükben, egy fűszálat se kelljen odébb rakniuk. Aztán majd ha rájön, hogy a való életben ez nem ilyen egyszerű, akkor vele cseszünk ki hosszútávon.
ma 13:07
 10/18 anonim ***** válasza:
0%
9# jajj ne sarkitsunk, azért ez nagyon nem ugyanaz. Önálló életet élni felnőttként nyilván mindenkinek, legalábbis az emberek 99,99%anak van belső motivacioja, és nem a szülei nyakán, meg pénzén el élete végéig..ez teljesen más téma, mint az, hogy egy kamasz nem akar mosni, meg főzni. Nem az a dolga.
ma 13:10
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!