Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit rontottam el a kamasz...

Mit rontottam el a kamasz lányommal?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nem tudom mi erre a jó megoldás,megpróbálom ezen a fórumon hátha tud valaki jó ötletet.

3lányom van.

A legidősebb 17 éves,8hónapos korában különváltunk az apjától,2 éves koráig neveltem egyedül,majd találkoztam a férjemmel és együtt neveltük.

Kb 12 éves korában kezdődtek a problémák,állandóan az apjához akart költözni,cirkuszolt mindig.

Az édesapja ez elől mindig kibújt,oda nem mehet ő is a szüleivel élt.

Szinte mindig én voltam a gonosz mostoha számára.

Sajnos dohányzik,jelenleg olyan helyzetben vagyunk hogy épp hogy kitudjuk a lakhatás költségeit illetve a megélhetésünket termelni.

Ő folyamatosan hogy mennyire sz@r anya vagyok,mert nem tudok neki cigit,műkörmöt,bulizást hetente biztositani.

Kritikán aluli módon beszél velem(pl:anyáknapja-“egy ilyen szar anyának nem fogom mondani hogy boldog anyáknapját!”)

-szakadjak le róla,kussoljak..stb.

A verés nem opció,azzal elkéstem.

Sosem vertem,lehet hogy ez az eredménye.

Most mehet az édesapjához,mondtam hogy próbáljuk meg mert én nem bírok vele.

Erre is azt mondja mekkora sz@r anya vagyok kidobtam!

Biztos rengeteg hibám van tudom,de borzasztóan érzem magam.

Próbáltam/tunk szép gyerekkort bíztositani nyaralás,èlmények mindig mentünk valahova.

Amit tudtam/tunk megadtam nekik úgy érzem,és mégis sz@r vagyok.

Ezt hallják a kisebb gyerekek is.

Ráadásul kismama vagyok,ez a stressz rohadtul nem kellene.

Mit tegyek?

2021. jún. 1. 07:18
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/73 anonim ***** válasza:
85%

Elég érdekes a lányod felfogása.

Ha dohányozni és műkörmöt vagy bulizni akar menjen el diákmunkára.

Más gyerek is dolgozik ilyen idősen és nemcsak nyáron.

Szerintem 13 évesen kellett volna eltiltani a cigitől. Akkor ki vette neki? Eltelt 4 év...

Az apja meg gondolom nemtörődöm idióta aki azt hiszi, hogy 10.000 Ft elég mindenre amikor egy farmer ott kezdődik. Vagy egy jobb cipő. Főleg ilyen korban ez fontos a tiniknek.

Ha az apjához menne akkor hajrá engedd el. Vagy megbánja vagy nem. Gondolom megbánná azalapján amit leírtál róla.

2021. jún. 1. 09:07
 22/73 anonim ***** válasza:
74%

“ 83-ban születtem,de 14 évesen cigiztem,pedig anyukám igenis értelmes.

Tiltottam egy darabig,pofáztam még jobban cigizett.”

Nem akarok senki sertegetni, de ha o is hagyott teged 14 evesen doganyozni (es meg penzelt is), akkor anyukad sem volt “normalis”.

Egyebkent tenyleg eleg erdekes lehet a lanyod szamara, hogy te ismet terhes vagy, gondolom semmi privat pillanata nincs otthon, mert gondolom nem eltek egy 5 szobas hazban, ahol minden gyereknek kulon szoba jar. Ide kerul be meg egy allandoan bogo csecsemo, mikozben a 17 eves lanyod baratja is nalatok tanyazik gyakran.

A masik ket tesor feltenem

Inkabb, valoszinu bennuk is egyre tobb frusztracio es harag lesz idovel, foleg amikor elkezdenek kamaszodni.

Es valahol igazuk is lesz.

Egy kamasznak szuksege van sajat kis helyre, es baromi nehez lesz nekik egy csecsemo mellett, foleg ugy, hogy anyagilag mar igy sem vagytok a toppon.

2021. jún. 1. 09:10
 23/73 anonim ***** válasza:
37%
20- nem gondolod, hogy kicsit elkéstél ezzel? Koncentrálj a kérdésre. Nem kell padlóra vinni a kérdezőt, közel van ugy is. Mindamellett lehet, hogy született f@szfej a gyerek, előfordul, van ilyen. Csinálhatsz bármit, akkor is ilyen. Hozott anyagból dolgozik a szülő is, nem mindent old meg a nevelés.
2021. jún. 1. 09:10
 24/73 anonim ***** válasza:
41%
Hol vennék neki cigit!Majd ha dolgozik vesz magának.Csinálni ezekkel a mai fiatalokkal semmit nem lehet,sajnos a lrgtöbbje ilyen.
2021. jún. 1. 09:20
 25/73 anonim ***** válasza:
91%

Amúgy meg kellene hívni ide a lányt, hallanánk a másik oldalt, vagy csak leírhatnánk neki miért tartjuk faroknak ha a fentiek igazak.

Kérdező invitáld meg ide.

2021. jún. 1. 09:24
 26/73 anonim ***** válasza:
96%
Segítenék neki összecsomagolni, és kapna minden hónapban 10 ezer forintot. Abból oldja meg a műkörmöt, a bulit, a napi 1600 Ft-os cigit, éljen az apjánál és vigye oda a barátját. Pár hónap elég lesz neki, hogy elgondolkodjon.
2021. jún. 1. 09:25
 27/73 anonim ***** válasza:
86%

23#

Normális nem potyogtat össze vissza hanem felelősségteljesen vállal annyit amennyit normálisan tud nevelni.

Ha most nekem szükös a megélhetésem nem szülök még egyet..

Ha nem tudok gyereket nevelni, nem vállalok még hármat be..

2021. jún. 1. 09:26
 28/73 anonim ***** válasza:
99%
Szóval bűntudatod volt, hogy ő a kakukkfióka, és túl sokat engedtél neki. A cigizést is ott rontottad el, hogy rossz példát mutattál, aztán azt is bűntudatból hagytad, hogy kövesse, ahelyett, hogy ennyi gyerek mellett inkább te szoktál volna le. Ki hisz annak, aki vizet prédikál, de bort iszik? Provokál a lányod, hogy figyelj rá, hogy megkaphassa azokat a korlátokat, amiket eddig nem kapott. Nagyon sok felnőtt van, aki ezért jár pszichológushoz, mert hiába ment el a határokig és még azon is túl, akkor sem sikerült kiharcolnia azt a figyelmet, amit szeretett volna. Hogy megöleljék és azt mondják, ne tovább, mert fontos vagy, bízz bennem és bízok benned, tisztelj és tisztellek. Nem veszekedni kell meg még hangosabbnak lenni, hanem kihúzni a wifit, elzárni a pénzcsapot és feltételekhez kötni, hogy visszakapja (pl. rend a szobában, jó tanulás). Cigiért meg dolgozzon meg vagy szokjon le. Te egyre szülted a kistestvéreket, és mivel tudtad, hogy nem tudsz figyelni rá, helyette engedékeny voltál, hogy hálás legyen. Hát nem lett hálás, hanem elvadult, aki nem érti, hogy mi a "nem". Ha valamit nem akarsz neki megengedni, ne engedd meg. És ne rá fogd, hogy de akkor ő ezt meg azt mondja... mert attól rettegsz, hogy akkor nem fog szeretni. Attól rettegj, hogy később tényleg bántani fog, vagy hogy majd 20-30 év múlva is visszajár lejmolni a kisnyugdíjadból és akkor már tényleg meg is rugdos. Ehelyett el lehet neki mondani, hogy pont azért nem engeded ezt meg azt, mert szereted. Lehet persze, hogy tovább lázad, de sokkal nagyobb eséllyel kanyarodik vissza hozzád a szíve meg lesz normális értékrendje, mintha most csak sopánkodsz, de nem teszel semmit, mert megint nem érsz rá meg félsz tőle. Az anyja vagy, ő a te felelősséged, ehhez pedig tisztelned kell magad annyira, hogy elismerjen. Sosem késő változtatni, annál pedig mindenképp jobb, mintha megint ráhagyod.
2021. jún. 1. 09:56
 29/73 anonim ***** válasza:
90%

#28, nagyon szépen összefoglaltad. Én ott látom a probléma gyökerét, hogy ez a lány 8 hónapos volt, amikor a világ összeomlott körülötte, még alig élt, és sose ismerte meg a mama-papa-gyerek biztonságos háromszögét. Ami a két tesójának alapból járt. Persze, hogy lázad, és köpköd. És persze, hogy most, mert most kamasz.

Anyát sem irigyelem. Ahol nincs apa, ott neki kell a "rossz zsarut" eljátszani, és ez nem az anya szerepe. Ez az apa szerepe, aki azt mondja, hogy gyerekem, itt a határ, ennyi volt, nincs tovább.

Könnyű úgy jófej szülőnek lenni, hogy valaki nem vesz részt a napi rutinban, nem neki kell tökösködni, tiltani, rászólni, eldönteni, hogy mit enged meg és mit nem enged meg. Na mindegy, ez el lett szúrva, de talán még nem késő.

2021. jún. 1. 10:09
 30/73 anonim ***** válasza:
100%
Én azért meghallgatnám a másik oldalt is.
2021. jún. 1. 10:22
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!