Mit rontottam el a kamasz lányommal?
Sziasztok!
Nem tudom mi erre a jó megoldás,megpróbálom ezen a fórumon hátha tud valaki jó ötletet.
3lányom van.
A legidősebb 17 éves,8hónapos korában különváltunk az apjától,2 éves koráig neveltem egyedül,majd találkoztam a férjemmel és együtt neveltük.
Kb 12 éves korában kezdődtek a problémák,állandóan az apjához akart költözni,cirkuszolt mindig.
Az édesapja ez elől mindig kibújt,oda nem mehet ő is a szüleivel élt.
Szinte mindig én voltam a gonosz mostoha számára.
Sajnos dohányzik,jelenleg olyan helyzetben vagyunk hogy épp hogy kitudjuk a lakhatás költségeit illetve a megélhetésünket termelni.
Ő folyamatosan hogy mennyire sz@r anya vagyok,mert nem tudok neki cigit,műkörmöt,bulizást hetente biztositani.
Kritikán aluli módon beszél velem(pl:anyáknapja-“egy ilyen szar anyának nem fogom mondani hogy boldog anyáknapját!”)
-szakadjak le róla,kussoljak..stb.
A verés nem opció,azzal elkéstem.
Sosem vertem,lehet hogy ez az eredménye.
Most mehet az édesapjához,mondtam hogy próbáljuk meg mert én nem bírok vele.
Erre is azt mondja mekkora sz@r anya vagyok kidobtam!
Biztos rengeteg hibám van tudom,de borzasztóan érzem magam.
Próbáltam/tunk szép gyerekkort bíztositani nyaralás,èlmények mindig mentünk valahova.
Amit tudtam/tunk megadtam nekik úgy érzem,és mégis sz@r vagyok.
Ezt hallják a kisebb gyerekek is.
Ráadásul kismama vagyok,ez a stressz rohadtul nem kellene.
Mit tegyek?
Kedves 40-es!
Mi négyen vagyunk testvérek.
Hárman normális,családi életet élünk,gyerekeket nevelünk.
A nővérem drogfüggő,gyógyszerfúggô bűnöző lett.
Ugyanaz a nevelés...
Ez hogy lehet?
Van benne valami amit írsz szerintem.
42es
Lehet,igazad van.
Biztos nem vagyok mintaanya.
“ Mi négyen vagyunk testvérek.
Hárman normális,családi életet élünk,gyerekeket nevelünk.
A nővérem drogfüggő,gyógyszerfúggô bűnöző lett.
Ugyanaz a nevelés...
Ez hogy lehet?”
Erre milyen valaszt varsz? Most lenyegeben azt mondod, hogy a gyerekek szuletett szarnak, es te nem tehettel ellene semmit?
Nem lehet, hogy benned mindig is volt egy tudatalatti ellenerzes ezzel a lannyal kapcsolatban, hiszen o az a gyerek, aki attol az apatol van, aki lelepett egy masik novel? Nem mondod azt, hogy szandekosan, de nem lehet, hogy tudat alatt emiatt kevesbe erzed magadenak, mint a masik kettot (mostmar harmat), aki a mostani parodtol van?
Szerintem ismeretlenül azért ne szaranyázzuk már le.
Szerintem ne szólj hozzá egy darabig. Tudom gyerekesnek hangzik, de nem kell vele veszekedni, nem kell a követeléseire válaszolni, nem kell az agressziójára reagálni. Reggelente köszönj, ha normálisan beszél veled arra reagálj, ha elkezdi a hisztit hagyd ott mint egy 3 éves dacos gyereket. Előbb utóbb megunja hogy a senkihez beszél.
És kérd meg a fasziját, hogy legyenek többet náluk mert elviselhetetlen.
Uramisten.
Ekkora balgaságot amit írsz 43-as.
Nekem mindegyik ugyanolyan és mégis más
Teljesen más személyiségük van,mégis mindhármukat másért szeretem.
Neked nincs gyereked az biztos.
Nem, te írtad, hogy nem vagy szar anya. Én nem foglaltam állást. Pont azt mondom, hogyha, hogy valaki nem dobja el, vagy nem alkesz, attól még lehet szaranya IS. Ugyanígy, ahogy a lányodnál. Attól, hogy tud példákat nála rosszabb kamaszokra, attól ő nem lesz automatikusan jó. Szövegértés!
Nem tudom, hányas voltam
“ Nekem mindegyik ugyanolyan és mégis más
Teljesen más személyiségük van,mégis mindhármukat másért szeretem.”
De aruld mar el, hogy akkor gyerekkent mi valtozott meg? Mikor kezdodott a baj? 7 evesen meg edes kislany vopt Juliska, 10 evesen mar egyre bunkobb lett, 13 evesen mar dohanyzott, te meg csak hagytad es hagytad. Most akkor tapsoljunk meg, hogy te nem tudod mit csinaltal szarul?
Gyerek mellett volt idod bepasizni (ezzel semmi baj nincs!!), 2 gyereket szulni, most varod a harmadikat. Most komolyan, mennyi figyelmet kapott? Tudod, csak o?
Kedves utolsó!
Bármit írhatok,szerintem úgyis találsz benne hibát.
Próbáltam odafigyelni rájuk,nem 3 müszakban dolgozni,menni értük iskolába/óvodába,tanulni velük hordani sportolni.
Igen 13 évesen cigizett,de azt sem előttem hanem egy èvvel később bukott le kb.
Nem tartottam helyesnek hogy szarrá verjem,elmondtam mit gondolok a cigiről.
Ha foggal körömmel tiltom akkor is cigizett volna.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!