Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit rontottam el a kamasz...

Mit rontottam el a kamasz lányommal?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nem tudom mi erre a jó megoldás,megpróbálom ezen a fórumon hátha tud valaki jó ötletet.

3lányom van.

A legidősebb 17 éves,8hónapos korában különváltunk az apjától,2 éves koráig neveltem egyedül,majd találkoztam a férjemmel és együtt neveltük.

Kb 12 éves korában kezdődtek a problémák,állandóan az apjához akart költözni,cirkuszolt mindig.

Az édesapja ez elől mindig kibújt,oda nem mehet ő is a szüleivel élt.

Szinte mindig én voltam a gonosz mostoha számára.

Sajnos dohányzik,jelenleg olyan helyzetben vagyunk hogy épp hogy kitudjuk a lakhatás költségeit illetve a megélhetésünket termelni.

Ő folyamatosan hogy mennyire sz@r anya vagyok,mert nem tudok neki cigit,műkörmöt,bulizást hetente biztositani.

Kritikán aluli módon beszél velem(pl:anyáknapja-“egy ilyen szar anyának nem fogom mondani hogy boldog anyáknapját!”)

-szakadjak le róla,kussoljak..stb.

A verés nem opció,azzal elkéstem.

Sosem vertem,lehet hogy ez az eredménye.

Most mehet az édesapjához,mondtam hogy próbáljuk meg mert én nem bírok vele.

Erre is azt mondja mekkora sz@r anya vagyok kidobtam!

Biztos rengeteg hibám van tudom,de borzasztóan érzem magam.

Próbáltam/tunk szép gyerekkort bíztositani nyaralás,èlmények mindig mentünk valahova.

Amit tudtam/tunk megadtam nekik úgy érzem,és mégis sz@r vagyok.

Ezt hallják a kisebb gyerekek is.

Ráadásul kismama vagyok,ez a stressz rohadtul nem kellene.

Mit tegyek?

2021. jún. 1. 07:18
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/73 A kérdező kommentje:

Attól mert van gyerekem,persze hogy volt időm bepasizni.

22 voltam,nem fogadtam cölibátust.

Szerintem jobb hogy családban nőtt fel.

2021. jún. 1. 12:12
 52/73 anonim ***** válasza:
98%

Szerintem is engedd el kicsit az apjához - de ne küldd, hogy végre megszabadulj tőle..., hanem ha ő akar menni, hát lásson "világot". De ne pénzeld direktbe és biztosítsd róla, hogy visszavárod.

Testvéreket is nevelhetik különbözőképp ugyanazok a szülők, akkor is, ha mindet szeretik. Hiszen, mint írtad, mind mások, más igényekkel. Amiben az egyiket faragni kell, a másikat bátorítani. Nálatok pluszban az is érdekes lehet, a testvérei apjával milyen a viszonya, engedted, hogy a párod őt is nevelje és sikerült-e egységfrontot alkotnotok, vagy teljesen el volt szeparálva otthon, hogy ki kinek a gyereke és mibe szólhat bele? Mert ha "védted tőle" és/vagy ő meg nem akart felelős lenni érte, simán érezheti magát nálatok "falkavezérebbnek", aminél persze, hogy már korán előkerülhetett, hogy ő más, mint a többiek, aki nagyként a kevésbé cuki és ezért jogosan érzi úgy, hogy nem szeretik annyira, de az aduász "nem vagy az apám" meg "apámnak sem kellettél" mindig nála lehet, hogy megkapja, amit akar. Szóval ahogy elképzelem ezek alapján, jól megtanítottátok játszmázni. Az a gáz, hogy ő az úttörő, a kicsik el fogják tanulni tőle, legalábbis a viselkedésének, szófordulatainak egy részét, gondolom, már átvették. És ara is sasolhatnak bőszen, neki mi van megengedve, ami nekik nem. Ha viszont ő az emlegetett bezzeg rossz példa, a fekete bárány, az meg csak tovább erősíti az egész kirekesztést, hiába szereted őt is "egyébként" (de bárcsak jobb lenne), ez esetben 4-en (nemsokára 5-en) vagytok egy ellen, ő meg csak illeszkedik ebbe a kapott szerepbe.

De ezt nem úgy kell most felfognod, hogy ki az áldozat és ki a tettes, hanem nagy levegő, és mostantól csináld másképp. Nem csak étel, ruha meg pénz kellenek egy gyereknek/jó anyasághoz, hanem nevelni is kell a jóra és tiltani a rossztól. De csak olyat tudsz elvárni tőle, amit te is úgy csinálsz.

Nem egy-egy "ciki" színpadias leülés kell, mint a felvilágosításnál :) hanem folyamatosan érdeklődni, hogy mi van az életében. A kamaszok olyan kaktuszok, akik arra vágynak, hogy ölelgessék őket. Hogy akkor is meg legyenek értve, ha becsukják az ajtót, mert épp haragszanak a világra, hogy az nem érti meg őket és te aztán pláne idegesíted. Hogy akkor is hazavárd, ha faképnél hagy. Hagyjad, hogy próbálgassa a szárnyait, de legyél biztos pont és jelöld ki, meddig mehet el, meddig biztonságos. Gondolom, te is voltál kamasz...?

Vedd észre a jót is benne és tedd gyakran szóvá, azaz dicsérd. Amit viszont károsnak tartasz, azt ne add oda neki és ne adj rá pénzt se. A szereteted kimutathatod azzal ajándékok és pénz helyett, hogy időt szánsz rá. Ha 1000x flegma, majd talán 1001-edszerre összejön. Totál, mint amikor rászóltál, hogy ne piszkálja a konnektort. Ez egy ugyanolyan harcos, veszekedős, stresszes korszak tud lenni, mint a dackorszak, és egy átlagos jógyereknél sem lehet megúszni, a tiéd meg elkényeztetett, azaz nagyravágyó, nagyszájú, de mégis önállótlan, ahogy írod, nincs fogalma a világról, mert nem tanítgattad rá és magától nem fog rájönni mindenre. (Hogy osszam be a pénzem? hogy osszam be az időm? miért jó a tisztaság? hogy illik beszélni anyámmal? mi a következménye, ha rosszul döntök, halogatok... stb. - ezek nem mennek maguktól senkinek.) Mostantól hát ne engedd hát neki a hülyeséget, ahogy azt se, hogy megalázóan beszéljen veled vagy tiszteletlenül viselkedjen. Húzd meg a saját határaid. Zárd rövidre az alkudozásokat és tartsd meg az ígéreteid és fenyegetéseid. Ki lehet borulni, mert senki nem birkatürelmű és nem kell megjátszanod magad, de legalább utána nézd kicsit magad kívülről, hogy ha ugyanezt látnád más gyerektől-anyától, mit szólnál hozzá? Mentegetnéd őket, mint itt, hogy de nem is annyira gáz, vagy inkább azt a gombot választanád, hogy ez az egész helytelen, rossz út és Mónika-showért kiált? Nagyon fontos az is, hogy tudjatok egymástól bocsánatot kérni - tanítsd meg erre is és mutass példát benne. És az sem hülyeség, ha te egyedül jársz el szakemberhez, aki tanácsot tud adni vagy kipanaszkodhatod magadból a stresszt.

2021. jún. 1. 12:15
 53/73 anonim ***** válasza:
88%

Kár hogy a kislány mert kislány meg 17evesen nem tud reagálni erre. Nekem is 4gyerekem van. Ebből egy kamasz 14 éves. És o is lázad DE a tiszteletet soha nem hagyja el mert az alap. És ez a nevelésben múlik mind. Az a gyerek 13 évesen miért dohányzott... Te miért hagytad... Attól nem vagy jó szülő mert mindent megenged sz neki.. Attól vagy az ha megtqnitod a tiszteletre és arra hogy nem azért tiltás meg neki valamit mert kocsog akarsz lenni, hanem mert pont hogy jót akarsz... Lányomnak is vannak seggfej osztqlytarsat de mikor qtvenne a stilusukat egyből mondom neki hogy le lehet állni és a szádat alapra rakni mert az 3n házam a nem beszélsz parasztul... Na nem tetszik neki... De bummm ez van. Eltelik vagy fél óra és jön is ki bocsánatot kérni hogy nem akarta... A szobája neki is kB mintha felrobbant volna, osszepakoltazok vele. Bemegyek megmondom van rá 20 perce rendet rakjon vagy megyek zsakolni. Aztán egyszer nem is izgatta fel Makd csak akkor mikor bementem és ténylegesen elkezdtem zsákba pakolni a cuccait.

De a lényeg hogy nem a kislányt kel le hurrogni hogy szar meg kis fasz meg rossz... Igen az.. Mert Te váltotta ezt ki belole

Ez mind a figyelem zavar.

2021. jún. 1. 12:18
 54/73 anonim ***** válasza:
83%

Lepontoztak azért mert azt írtam a gyerek lelkével nem foglalkoztál!Itt kezdődik a probléma!Sokan azt hiszik,hogy egy két ajándék,el viszem ide oda

a gyereket és kész.Hát nem ettől lesz valaki jo anya.A szeretet,odafigyelés huányozhatott neki.Meg szoktad vagy meg kérdezted régebben hogy ő mit szeretne?Attol hogy az anyja vagy,ő egy önállo szemilyiség,önállo érzésekkel,akarattal.Hiába érzed jo anyának magad,valamit mégis elszurtál!Anyám is azt hiszi magárol hogy ő milyen qurva jo anya volt,mert rám tukmálta a nagy párnát,holott én utáltam és megfájdult a nyakam!Soha nem kérdezték meg mit érzek,szeretnék,vagy mit gondolok...én is anya vagyok és nagyon nehéz az biztos,de nekem fontosak a gyerekeim .Fontos,hogy ők mit gondolnak dolgokrol.Az is lehet hogy alapbol ilyen hülye természete van,azzal nem tudsz mit csinálni sajnos!

2021. jún. 1. 12:34
 55/73 anonim ***** válasza:
30%

Ez már ilyen veszett fejsze nyele kategória. Én elengedném az apjához,hátha az gatyába rázná, aztán sírva könyörögné vissza magát (személyes példa a családunkból) .

Amúgy sajnállak kérdező,jó embernek tűnsz csak te is felültél erre a bizonyos "nyaljuk fényesre a gyerek sggét ,és engedelmeskedjünk bármi áron az akaratának ,nehogy megsérüljön a kicsi lelke" vonatra . Itt az oldalon is rendszeresen ezt propagálják,ne szólj rá, ha minősíthetetlenül viselkedik öleld meg és mondjad neki mennyire szereted ,meg a sok hasonló bullshit .. szivesen az orra alá nyomnám az ilyennek amit ide leírtál most,mert ilyen ember lesz az övékéből is,destruktív,tönkretesz,bánt,megaláz ..

A másik ,hogy egyszerűen ilyen és nem te rontottad el. A legkisebb öcsém 42 éves , egy igazi nárcisztikus szemétláda,mindig (!!) az volt, már 3-4 évesen lehetett látni. Ismerem anyámat ,ugyanolyan nevelést kapott ,mint mi,ugyanannyira szerette (és sajnos még mindig) ,mint minket . Soha nem szerette majomszeretettel egyikőnket sem ,nem bántalmazott,szerető családban,békés légkörben nevelt fel minket és mégis ezt kapta hálából .

2021. jún. 1. 14:29
 56/73 anonim ***** válasza:
74%
Mondjuk én is voltam kamasz, nem is akármilyen, de ha így beszéltem volna anyámmal, a saját fogam vertem volna ki. Küldd el az apjához!
2021. jún. 1. 15:03
 57/73 anonim ***** válasza:
77%
Ha olvasnátok a másik oldalt, hogy valójában milyen is ez a "nő" senkinek nem lenne kétsége affelől, hogy nem a gyerek született kreténnek.. Ez a nő beteg.
2021. jún. 1. 17:00
 58/73 anonim ***** válasza:
98%

Én is lázadtam. 28 éves vagyok, anya mai napig úgy gondolja, hogy mindent megkaptunk, mert anyagilag mindent megteremtettek nekünk. Anyagilag igen, de soha nem beszelégetett velem, soha nem volt kíváncsi arra, hogy mi volt velem. Volt egy pár alkalom, amikor beszélgettem vele, pl hogy milyen volt a koncert amire elengedett. Őszintén elmondtam, hogy miket láttam, ő meg azt mondta soha többet nem mehetek koncertre, és ez így is lett. Akármit elmondtam, attól ő eltiltott. Úgyhogy egy idő után nem osztottam meg vele semmit. Megütött, megtépett, de ma már tagadja. Azt mondja ilyen sosem volt.

Hazudott mások előtt és ha én kijavítottam, leüvöltött négyszemközt, hogy én miért hazudtoltam meg őt. Ez mai napig tart, hazudott a rokonoknak, hogy miért lettek ikreim, mert szégyenli a lombikot. Azt mondta nem mondhatom el az igazságot, mert azzal meghazudtolom őt.

Mások szemében természetesen ő az áldozat, mert úgy adja elő magát.

Úgyhogy én igenis kíváncsi lennék a lányodra is, mert a mindennek van oka.

2021. jún. 1. 17:10
 59/73 anonim ***** válasza:
33%

Nem én teszem szét a lábam minden jöttmentnek és csináltatom fel magam. 🤭

🤷‍♀️ Bocs de nem tudsz felhergelni az ilyen idióta szövegekkel. 38 évesen nagyon nagyon buta vagy.

2021. jún. 1. 17:12
 60/73 anonim ***** válasza:
89%
Nagyon elrontottad kérdező. Látod, ez lesz abból ha mindent ráhagysz. A következő gyereknél remélem nem követed el ugyan ezt a hibát
2021. jún. 1. 17:21
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!