Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hagynátok a 15évest dönteni...

Hagynátok a 15évest dönteni akarja-e a fogszabályzót?

Figyelt kérdés
tegnap 21:56
 1/10 anonim ***** válasza:
88%

Saját magam hibájából tanulva nem engedném, vagy legalábbis erősen terelném a fogszabályzó irányába.

Én is elutasítottam annak idején, mert a szemüvegem miatt halálra szekáltak amúgy is, nem akartam több céltáblát magamra aggatni. De mostmár felnőttként sokkal kevesebb a lehetőség, sokkal drágább minden, és már csak a műtét maradt nekem opció.

Kamaszként ezt nem láttam át, nem gondoltam bele mi lesz később, csak a jelenben éltem.

tegnap 22:01
 2/10 anonim ***** válasza:
86%
Nem (pedig én nagyon liberális vagyok!), de még nem képes hosszútávra dönteni. Később pedig sokkal nehezebb és drágább, az egész életére kihat. Később megbánná, ha most nem viselné, ezt spórolná meg egy szülői hatalmi döntés.
tegnap 22:02
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Nehéz kérdés, hisz egyértelműen jót szeretne a szülő. Viszont pont olyan korban van, ahol ez ciki, "szégyen" és emiatt a szülő-gyermek kapcsolat is sérülhet + az önképe is sérülhet. Mintha ő "csúnya lenne ha nem lesz szép rendezett foga" . Sztem én nem erőltetném, de megmondanám, ha mégis így döntene, akkor állom a költségeket. Családban pont most tetetett fel 30 évesen egy fiú. Már nem érzi cikinek . Maga döntött így .
tegnap 22:06
 4/10 anonim ***** válasza:

Megmutattad neki, hogy már szinesek is vannak?

[link]

Vagy átlátszó?

[link]

tegnap 22:18
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk szinte minden osztálytársamnak volt, senkit nem érdekelt. Nem hagynám. Az átlag kb 2 évet hordja, aztán annyi. Cserébe nem csak annyit nyer, hogy szebbek lesznek a fogai, hanem könnyebben hozzáférhetőek, könnyebb tisztán tartani, kisebb eséllyel lyukadnak ki, ha van nyitott harapása, kezelik, ilyesmi. Felnőttként a becsontosodott fogak sokkal nehezebben mozdulnak, sokkal több idő a szabályzás.

Szerintem ez kicsit olyan, mint a szemüveg kérdése. Ha kell, akkor kell. Nem vele akarok kiszúrni, és nem zavar, ha emiatt haragszik. Ezért is vagyok én a szülője, hogy ezt bevállaljam.

tegnap 23:05
 6/10 anonim ***** válasza:
Miközben egyetértek a válaszolókkal, hogy erősen presszionálnám, mert hosszútávon nyer vele (nálunk ráadásul én ott lennék rossz példának), de most elgondolkodtam, hogy ezt mégis hogy valósítanád meg, hogy "márpedig lesz fogszabályzód". Már a szemüveg is necces, mert oké, csináltatsz neki, de azt sem tudod kényszeríteni, hogy hordja, amikor nem látod. A fogszabályzót meg felrakatni sem tudod, ha nem egyezik bele. Tiniknél kétesélyes az ilyen erőszakos-zsarolósdi, hogy pl. akkor addig nincs net itthon amíg nem engeded meg, hogy felrakják stb.
tegnap 23:14
 7/10 anonim ***** válasza:
Nem. Nekem kellett volna. Mondtam anyámnak, hogy nekem az biztos nem. Rám hagyta. Szerintem örült is, hogy nem kell fizetni. Olyan fogaim vannak, mintha a tizedikről dobálták volna be a számba. Plusz nehéz tisztítani, mert annyira szorosan vannak, így gyorsan is romlanak☹️
tegnap 23:15
 8/10 anonim ***** válasza:

Nem. Bar nem tudom, hogy mit csinalnek, hogy rangatnam el orvoshoz fizikailag, ha o nem akarja…

De en se akartam anno, viszont nem mertem anyamnak nemet mondani, haha

Es nagyon jol tettem!!! Szuperul sikerult, azota is gyonyoru a fogsorom, most felnottkent az eletben nem lenne erre 1,5-2 milliom.

Esetleg mutasd meg neki a valaszokat :D

tegnap 23:25
 9/10 anonim ***** válasza:

attól függ, ha orvosilag kell, muszáj lenne, ha csak telebeszélte a fejét a fogorvos, akkor elmondanám neki ugyan a véleményem, de amúgy ha bele akarna menni, ráhagynám.

(persze nagyon esztétikus, hogy mindenkinek tök ugyanolyanra húzzák a száját, hogy később kevesebbet kelljen dolgozniuk a műfogakkal, de csak azért hogy kevesebb melóért ugyanannyit gomboljanak le majd a gyerekről évtizedekkel később nem fizetnék milliókat, ha nem muszáj)

tegnap 23:53
 10/10 anonim ***** válasza:
Te mirol beszelsz 9-es?
tegnap 23:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!