Hagynátok a 15évest dönteni akarja-e a fogszabályzót?
Saját magam hibájából tanulva nem engedném, vagy legalábbis erősen terelném a fogszabályzó irányába.
Én is elutasítottam annak idején, mert a szemüvegem miatt halálra szekáltak amúgy is, nem akartam több céltáblát magamra aggatni. De mostmár felnőttként sokkal kevesebb a lehetőség, sokkal drágább minden, és már csak a műtét maradt nekem opció.
Kamaszként ezt nem láttam át, nem gondoltam bele mi lesz később, csak a jelenben éltem.
Nálunk szinte minden osztálytársamnak volt, senkit nem érdekelt. Nem hagynám. Az átlag kb 2 évet hordja, aztán annyi. Cserébe nem csak annyit nyer, hogy szebbek lesznek a fogai, hanem könnyebben hozzáférhetőek, könnyebb tisztán tartani, kisebb eséllyel lyukadnak ki, ha van nyitott harapása, kezelik, ilyesmi. Felnőttként a becsontosodott fogak sokkal nehezebben mozdulnak, sokkal több idő a szabályzás.
Szerintem ez kicsit olyan, mint a szemüveg kérdése. Ha kell, akkor kell. Nem vele akarok kiszúrni, és nem zavar, ha emiatt haragszik. Ezért is vagyok én a szülője, hogy ezt bevállaljam.
Nem. Bar nem tudom, hogy mit csinalnek, hogy rangatnam el orvoshoz fizikailag, ha o nem akarja…
De en se akartam anno, viszont nem mertem anyamnak nemet mondani, haha
Es nagyon jol tettem!!! Szuperul sikerult, azota is gyonyoru a fogsorom, most felnottkent az eletben nem lenne erre 1,5-2 milliom.
Esetleg mutasd meg neki a valaszokat :D
attól függ, ha orvosilag kell, muszáj lenne, ha csak telebeszélte a fejét a fogorvos, akkor elmondanám neki ugyan a véleményem, de amúgy ha bele akarna menni, ráhagynám.
(persze nagyon esztétikus, hogy mindenkinek tök ugyanolyanra húzzák a száját, hogy később kevesebbet kelljen dolgozniuk a műfogakkal, de csak azért hogy kevesebb melóért ugyanannyit gomboljanak le majd a gyerekről évtizedekkel később nem fizetnék milliókat, ha nem muszáj)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!