Hagynátok a 15évest dönteni akarja-e a fogszabályzót?

Ha csak esztétikai probléma és nem zavarja, igen.
De csak akkor. Ha muszáj, mert az egymásra nőtt fogak környezete állandóan gyulladt, mert nem lehet akciósan tisztítani, akkor egy 15 évesnek már lehet hatni a józan eszére.

Nem tudom. Gondolom allami szferaban, amikor 1-2 ev a varolista, biztos feleslegesen ajanlanak fogszabalyzot a gyerekeknek. En nem ertek hozza, magasrol szarok is arra, hogy most ki sporol kin, de ha kell, akkor 18 ev alatt igencsak kedvezmenyes a dolog. Nem mindegy, hogy 100-200 ezret fizetsz vagy 2 milliot felnottkent.
Es meg tinikent gyorsabb is a folyamat; mert a fogak konnyebben mozgathatoak Nem mindegy, hogy 2 evet vagy 4 evet kell viselni szerintem, de esetfuggo ez is nyilvan.
Es nem tudhatod azt sem, hogy egy kivulrol latszolag egesz szep fogsorra miert kerul keszulek. Lehet kozben olyan keresztharapasa van, hogy csak na, amit korrigalni erdemes, de te ezt laikuskent honnan tudnad, nem biztos, hogy feltuno.

13# Nálad nagy bajok vannak a toronyban. :D
Nálam pl. a fogszabályzás hatására konkrétan megállt a fogaim romlása, mert sokkal jobban hozzáférek minden szögből megtisztítani mindet. Ennyi erővel az is lehetne érdeke a dokiknak, hogy minél többet menjél kezeltetni magad. Mire egy 15 éves felnőtt lesz és pótlásra szorul, a legtöbb mostani fogorvos már nem fog praktizálni... Az meg, hogy mindenkit egyformára szabnak, háttttt... Szerintem közöd nem lehet a témához. :D
Kb. onnantól, hogy kijön a gyerekem összes maradandó foga és látszik, hogy kéne, én megkérdezném évente többször, hogy szeretné-e, ha eü szempontból is fontos lenne, nem csak esztétika, akkor kicsit presszionálnám is. Egyébként én szerintem jó példát tudok mutatni azzal, hogy fogszabályzóval mentem férjehez. :) Semmi bajom nem lett tőle. Ma már szerintem a tinik között sem olyan ciki ez, mint mondjuk még az én gyerekkoromban volt.

Hagynám.
Nekem is kellett volna. Vagyis inkább lehetett volna, ha akartam volna, de nem akartam. Nekem csak esztétikai a dolog (elöl kicsit kuszák), de annyira nem bánom.
A férjemnek viszont volt fogszabályzója, és ő megjárta vele. 2 fogát kihúzták miatta, a szülei egy rakás pénzt kiadták rá, mert csak 16 vagy 17 évesen tudták neki feltenni (tejfogak miatt) és akkor már nem volt támogatott, 2 évig szenvedett minden hátrányával, utána még vagy 2 évig hordta az éjszakait (ekkor már megismerkedtünk), nagyjából 3 évvel azután, hogy elhagyta az éjszakait visszaálltak a fogai ugyanolyanra, mint fogszabályzó előtt.
-2 fog, egy rakás pénz és ugyanúgy az ínyén harap. Őszintén én ezek után a saját gyerekemnél se biztos, hogy erőltetném. Fogat kihúzni biztosan nem engednék fogszabályzás miatt. Nem ér annyit.

Er annyit, ha az ember onbizalomhianyos a fogai miatt, ha olyan szar a helyzet.
Nyilvan nem arrol az esetrol van szo, hogy csak egy picit szabalytalanok. Nalam az egyik fogam a masik mogott (szemfogak a metszofogak mogott) volt ami keresztbe nott, indokolatlan helyen voltak naagy resek a fogaim kozott, mashol meg egymasra torlodtak, na mindegy, de a lenyeg, hogy nagyon is er, ha kell. Huztak fogat nekem is, semmi extra nem volt. Kellett hely a tobbinek.
De szerencsere sikeres volt nalam, most 14 evvel kesobb is szepek. Nem tudom mitol fugg, hogy valakinel nem mukodik.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!