Elengednétek a 17 éves lányotokat a Pride-ra?
Nem az odajutás és a tájékozódási képességem áll a kérdés útjába. Inkább az, hogy anyu kifejezetten utálja az Lgbtq embereket, és bármikor random a semmiből elkezdi őket szidni, azokkal a heteroszexuális emberekkel együtt, akik nem utálják őket.
Viszont van egy jó barátom, aki szeretné, ha agusztusban, ha úgy adódik, elkísérném. És én igazából, tudtommal nem vagyok leszbikus, vagy ilyesmi, viszont alapvetően támogató emberke vagyok, és egy pár éve már szeretnék menni, és most lenne is kivel, de tuti anyám kiakadna.
Ti anyám helyében elengednétek? Illetve, a saját magatok gondolata szerint, független a fenti leírástól, elengednétek rá a 17 éves lányotokat?
"És én igazából, tudtommal nem vagyok leszbikus, vagy ilyesmi, "
Tudtoddal? Csak te tudhatod, nem?
Szerintem értelmileg és érzelmileg sem állsz készen rá. Bár tény, az instagram oldaladon menőn mutatna.
Mert már kb. erről szól, semmi többről.
Jó dolog az elfogadás, de attól még nem kell velük vonulni.
Én elengedném. Ebben a korban a Sziget Fesztiválon is voltunk már, a gyerekemet is engedném, pedig minden szempontból sokkal veszélyesebb.
18 éves voltam márciusban, utana nyáron a barátommal utaztam vidékre felvételizni meg fesztivàlozni. Elég aggódó szüleim vannak, de ezzel semmi gondjuk nem volt.
A Pride-on nagyon sok értelmes dolog van, kulturális programok stb, világosban van a nyílt utcán, olyan mint egy karnevál.
A témáját is pártolom.
Tudom, hogy hogyan próbalják beállítani, de nekem volt egy keresztény-meleg, ilyen mozgalmat is alapított, író, pszichoterapeuta ismerősöm (meghalt már szegény), és mutatott videót, ami egy teljesen normális rendezvény benyomását keltette. Külföldön is az, csak itt démonizálják.
Pár magamutató biztos van, de hol nincs?
Az ellentüntetők miatt aggódnèk ha aggódó fajta lennék. De a 2 hónal múlva 18 évesnek én már amúgy se éreznék jogot rá, hogy bármire utasítsam (azon kívül hogy lássa el az otthoni feldatait amíg otthon lakik)
Nem tudom, hogy hol jött le bármi a kérdésből, ami az érzelmi és értelmi szintemre utal. A tudtommal nem vagyok leszbikus részt pedig nem úgy értettem, hogy buta vagyok és nem tudom, hanem inkább ironikus, poénos megjegyezésnek szántam, megelőzve azt, hogy valaki nekem essen a "te korodban még nem tudhatod ezt!4!4!4!!!" szöveggel. Az instán jól mutatna rész így ismeretlenül nem tudom honnan jött. Közösségi oldalaimon többnyire csak rajzok vannak kint, szóval nem tudom miért mutatna jól, hogy kinentem a Pride-ra. Lehet menet közben lerajzolom mi van arra ;)
Természetesen nem a válaszokkal akarok szembemenni a hozzászólásaimmal, csak gondoltam a kérdéses pontokat tisztázom, ami az alap kérdésből kimaradt valamiért, illetve szerintem semmi rossz nincs, ha én is beszállok itt az eszmecserébe. Attól még érdekelnek a megpatasok, hogy én máshogy gondolom, és én is kifejtem a véleményem.
Az írásodból vontam le ezt a következtetést, de szerintem nem tévedtem.
Az instagramot meg azért írtam, mert sokan azért mennek, nem feltétlenül rád vonatkozik. Általánosítottam.
Akkor írd le miért mennél? Mi a fő indíttatás? Kíváncsiság? Meggyőződés? Szüleid bosszantása? Csak mert írtad, hogy ők nem elfogadóak ezzel kapcsolatosan.
Én akkor engedném el a lányomat, ha jó érvet hozna fel. És az nem indok, hogy a barátnőjét kísérné.
Le lehet pontozni sz.arok ra
De kérdező en természetesen elengednelek, orulok neki hogy tamogatod a melegeket, sok puszi erte 😘❤️
Őszintén, több oka is van. Egyrészt érdekel, hogy milyen személyesen ott lenni, és nem csak azokon a szemellenzőkön keresztül akarom látni, hogy milyen, ahogy kikerül a netre, vagy a hírportálokra, mert ott az egyik féltől szinte csak azt látni, hogy fúj, megbotránkoztató és provokatív, a másik oldalról pedig néha kicsit több szemszög van megmutatva, de nagyon kihangsúlyozva, hogy hát igen, van egy két fura ember, és undorító, hogy a másik oldal ezzel általánosít mindenkit. Nem szeretek más szemén keresztül megítélni dolgokat, bármiről is legyen szó. Plusz személyes véleményem szerint bár haladtunk sokat párszáz évvel ezelőtt óta, még mindig nincs teljes egyenlőség. Például az azonos neműek nem házasodhatnak és ezellen például még nem hallottam olyan okot, ami tényleg értelmes lehetne. Szerintem vallásra hivatkozni abszurd, mert már nem csak egyházi esküvők vannak, és szerintem ha én egyszer megházasodok, mit tudom én Péterrel, az én kapcsolatom nem fog kevesebbnek tűnni, ha Béla és Ádám is összeházasodik, vagy éppen Gizi és Maris. Meg szerintem akárhogy is mondjuk, hogy nincs megkülönböztetés már ilyen szempontok szerint, de van. Hányszor hallani az, hogy az ilyen nem utcára való? Senki nem azért tart felvonulást, hogy az utcán szexelhessen, de nem értem mi a gond, ha két ember megöleli egymást, megfogja egymás kezét, esetleg ne adj isten csókolóznak. Olyan szinten tabusítva van a téma l, legalábbis a környezetemben, és ezen az oldalon itt-ott látva, hogy ha feljön, vagy feltűnő fújolás van, nem lehet róla beszélni, és jön az, hogy, betegség, döntés kérdése, az ilyet négy fal között kell tartani. Én ezekkel nem értek egyet. Hivatalosan nincs betegségnek nyilvánítva, és én mint nem hozzáértő nem kezdek el azon vergődni, hogy csak azért nem tartják betegségnek, mert így propaganda, úgy propaganda. És azt sem értem, ha tényleg csak döntés lenne, akkor én, mint kívülálló miért akarnám felülbírálni, ha ezzel senki nem árt senkinek. A négy fal között dolgot meg csak nem tudom hová tenni. Sokan szoktak randzini, együtt sétálni, ezt, hogy lehetne négy fal közt tenni? Plusz friss kapcsolatban nem hiszem, hogy bárki is rögtön hazavinne bárkit. És engem zavar, hogy míg heteróknal rendben van, ha nyilvánosan látszik, hogy ők egy pár, addig az azonos nemű pároknál úgy tabusítják páran, mintha főben járó bűn lenne. És igazából ezekről már akkor így gondolkodtam, amikor a környezetemben csak az ítélkezést hallottam minden korosztályból, és más forrásom nem volt, ami kevésbé ellenzi, vagy nem tünteti fel rossz színben. Szóval már minimum öt éve ezt gondolom teljesen biztosan.
Bár szerintem az is elég érv lenne, ha csak kíváncsi lennék egyéb gondolat nélkül, vagy csak a barátomat kísérném el. Érdeklődni szerintem nem bűn, és egy nagyon jó barátomat támogatni, egy ártalmatlan dologban szintén nem tartom rossz dolognak. Koncertre, szórakozni is elmegy az ember bármi különösebb elvi meggyőződés nélkül, olyan gondolatokkal, hogy érdekli, tetszik neki, elkíséri a barátját. És szerintem ez sem lehet annyira más, mivel az én szememben a Pride már nem egy egyszerű tüntetés szintjén van. Inkább olyasminek tűnik, ami felhívja a figyelmet egy "jelenségre" (nevezzük most így), ami igazából nem ártalmas senkire, és összehozza az érintett embereket, például, akik tényleg a másságuk miatt tagjai a közösségnek, a szülőket, akik támogatják a gyereküket, és az egyéb támogató embereket, és mindezt úgy, hogy nem ilyen határozott tüntetés jellegű, de mégis kiáll amellett, hogy kellenek az egyforma jogok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!