Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Nagyon félek a 7. osztálytól,...

Nagyon félek a 7. osztálytól, veletek is volt így? (többi lent)

Figyelt kérdés
Szóval most 6.-os vagyok. Eddig az 5.-től féltem, most pedig a 7.-től. 1. azért mert egy évvel közelebb leszek a 8.-hoz, az meg nem jó, mert akkor van a felvételi. A gimi első éve sem jó, mert mindenki új, hiányozni fognak a volt oszt.társaim, és maga az egész környezet.Meg lesz 2 új nagyon nehéz tantárgy: fizika, kémia. Ti is így voltatok? Előre köszi az értelmes válaszokat!

2013. máj. 9. 15:46
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
Én is hatodikos vagyok, jelenleg május 29-étől félek (kompetencia, matek.:D) Annyira nem parázok a hetediktől, és alig várom a ballagást. El ebből a suliból.:D Viszont a felvételitől tartok. Remélem marad a jó átlagom, 4.64 vagyok 4.5-nél nem szeretnék lejjebb menni.... ne aggódj, vedd lazán.:D Gimiben meg már nem is emlékszel majd a régi osztálytársaidra..:D
2013. máj. 9. 17:56
 12/50 anonim ***** válasza:
Hetedikes vagyok :D Írj és beszélünk :)
2013. máj. 9. 18:21
 13/50 anonim ***** válasza:
Te jó ég, nehogy már bepánikolj a hetedik osztály miatt. :D Annyival lesz nehezebb, hogy bejön pár új tantárgy, és figyelni kell a jegyeidre is, mivel az év végi bizonyítványod (sok esetben már a félévi is) beleszámít a továbbtanulásba. (szép magyar mondat xd )
2013. máj. 9. 18:40
 14/50 anonim ***** válasza:
100%

Bárcsak én is 7ikbe mennék, milyen jó életem lenne : ) Addig örülj, amíg nem érettségire készülsz : D Anno én is nagyon paráztam a kémiától meg a fizikától, mostanság meg fingom sincs mit tanultam 7ikbe ; )

18/F

2013. máj. 9. 19:56
 15/50 anonim ***** válasza:
11-es A kompetencia mérés miatt ne pánikolj, nem nézik sehova. Csak te tudod majd a kóddal 1 év múlva megnézni. Ha meg azzal fenyegetnek, hogy leosztályozzák, ne érdekeljen,nem tehetik meg, csak be akarnak ilyeszteni! Én is idén írok :) tizedikes vagyok!
2013. máj. 9. 22:42
 16/50 anonim ***** válasza:

Én nem féltem a hetediktől,de aztán hetedik osztály első hónapjában valamikor elkezdtem félni..mert megismertem a fizikát meg a kémiát.Borzasztó volt a hetedik osztály,de nekem azt szokta mondani a matektanárom,hogy:"ne ma 'sírj',mert holnap nehezebb lesz" (a sírást úgy értette,hogy nyafogás)..mert ugye szoktuk mondani néha,hogy nehéz az anyag.És aztán igaza van,a holnapi mindig nehezebb.Itt vagyok 11.osztályban,túléltem a hetediket,de vissza nem mennék az istennek se..

17/L-tehát úl lehet élni,kicsit több tanulással,mint eddig.:) Ez a tanácsom.Ja és mostantól kezdj el nagyon figyelni a történelem órákon meg a többi érettségizős órán is!(mert ez a tudás is nagyon alapja a középiskolai tananyagnak)

2013. máj. 9. 22:51
 17/50 anonim ***** válasza:
Nem kell aggódnod, nem lesz semmi gond. A kémia az elején nehéznek tűnhet, de ha rájössz, hogyan lehet eredményesen tanulni, akkor gyerekjáték. Az a fontos, hogy az új tantárgyakból nagyon hajts, mert most látnak először ezek a tanárok, most kell jó benyomást tenni, utána már nem lesz nehéz jónak lenni.
2013. máj. 10. 08:14
 18/50 anonim válasza:
most vagyok 7-es és én is féltem de nem vészes csak tanulj és használd ki h még a mostani osztályoddal vagy :)
2013. máj. 10. 13:45
 19/50 A kérdező kommentje:
Eddig minden félévkor, évvégén kitűnő voltam, és nem szeretnék lejjebb adni, csak azért félek a kémia-fizikától, hogy abból esetleg 4-es leszek. Amúgy majd a Miskolcon lévő Herman Ottó gimibe akarok menni német szakra. Nem tudom, hogy ismeritek-e, de az a legjobb gimi Miskolcon, és félek, hogy nem vesznek fel, habár rengeteg német városi, és házi első 2. helyezésem van de szerintem ez annyira ne számít! Vagy igen? És am. még 6.-ban nincs fizika, valaki írta, de nálunk nincs, és sehol máshol akit ismerek!
2013. máj. 10. 14:09
 20/50 anonim ***** válasza:

Konkrétan röhögőgörcsöt kaptam a kérdésed láttán. :D

Mit parázol, általános iskolában 1-2 óra tanulással simán végig kitűnő lehetsz! Én is nagyon hülye voltam 6. év végén, azt hittem rohadt nehéz lesz a következő tanév, mert nekünk 4 új tantárgyunk volt abban az évben: fizika, kémia, földrajz és biológia. De nem volt semmi gond, tudtam tartani a színvonalat, bár néha-néha becsúszott egy-két négyes, de max. pontot vittem tovább a felvételihez.

Amúgy felvételinél a versenyeredményeket is figyelembe veszik! Nálunk kérték is, hogy aki elért valamilyen előkelő helyezést versenyeken, az hozza magával az okleveleket a szóbelire. Bár ha erős, jó gimit választasz, ott ezzel sem fogsz kitűnni, mert oda a legjobb tanulók járnak, és azok általában mind járnak versenyekre...

Hidd el, nem lesz nehéz a 7. osztály, és ne görcsölj rá ennyire a tanulásra! Gimiben már a 3-asnak is örülni fogsz! :D Majd meglátod! :)

17L

2013. máj. 10. 16:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!