Ilyet lehet kérni a szülőtől az iskolában?
Kislányom 2. osztályos. Amikor az iskolát kezdtük szépen el lett mondva, hogy a gyerekek tízóraira miket vihetnek és miket nem. Teljesen egyetértek azzal, hogy az édesség (mint csoki, gumicukor) ki van tiltva. Én is inkább gyümölcs párti vagyok, ha édességről van szó.
Na most tegnap a kislányom vitt tízóraira szendvicset és egy kis tálba vágtam fel neki szőlőt és 2 db epret. Végre lehetett kapni és nagyon megkívánta.
Majd délután írt a tanárnő egy üzenetet, hogy legyek kedves és ne ilyen egzotikus gyümölcsöket küldeni a gyerekemmel mert van másik kisgyerek az osztályba aki ilyet nem ehet. És küldjék én is csak almát.
Na most kérdem én, a gyerekemnek nem küldhetek egészséges gyümölcsöt mert mást zavar? Meg milyen egzotikus gyümölcs? Ez minden csak nem az.
Ezt kérheti tőlem, hogy gyümölcsből is csak egy fajtát küldjek és ne azt amit a gyerekem szeret?
Bemész holnap dolgozni veled szemben lévő munkatárs aki ugyan azt a munkát végzi mint te ,ugyan úgy 8 órában de Ő 2x annyit keres.(lényegtelen hogy miért)
Ő ezért elmehet a Maldív szigetekre,te ezt nem engedheted meg magadnak.
Neked nem esik rosszúl?!
Na kb ugyan ez játszódik le a gyerek fejében.
Jobban érezted volna magad ha legalább nem tudsz róla?
Valószínü igen.
52-es. Ugyanazért a munkáert ugyanabba a munkakörbe nem kaphat 2er annyit egyik ember mint a másik ez nettó baromság és hülye pèlda.
Ennyi erővel az irodában pofán vered azt aki lazacot eszik salátával mert neked csak rakott krumplid van?
Vagy elmész sírni a wc be mert egyik kollega adidas cipőbe jött be?
Azért álljon már meg a menet.
Ha a gyerek epret/szőlőt/mangót stb szeret és van pénzem megveszem. Ha nincs akkor nekem mint szülőnek kell elmagyarázni miért nem veszem meg. És azért mert Béluka szülei szegényebbek mint én nem fogok minden nap almàt adni a gyereknek. Ahogy én megtanítom a gyereknek, hogy vannak nálunk szegényebbek és gazdagabbak is úgy neked is meg kell tanítani ugyanezt.
És azért mert megdolgoztam azért és olyan munkám van amiből tudok epret venni megveszem és nehogy már èn szégyeljem magam vagy vegyem el a gyerektől ez epret mert jahj Béluka. Ha gyerekként így burokba van milyen felnőtt lesz az ilyen. Majd mindig másokat irigyel.mert bezzeg Icunak jobb a munkája.igen mert Icu tovább tanult és mérnök lett.
Nem mások életét kell irigyelni akár egy nyamvadt eperről, vagy másról van szó. Ennyi erővel én is irigyelhetem akik évente 3or utaznak nyaralni, mert mi csak egyszer szoktunk.
Ha pedig allergiás egy gyerek a gluténre ennyi erővel ne vidd pékség vagy szupermarket közelébe mert jahj szegény meglátja a kakaós csigát. Pont, hogy ha allergiás kell korán mrgtanulnia, hogy miért nem eheti meg azt.
35#
Bocs, de senkit nem fog meghatni a gyermeked allergiája abból a szempontból, hogy akkor majd a másik szülő megvonja a sajátjától.
Megint más mikor súlyos anafilaxiás sokktól tartva kéri az iskola , mert az az életébe is kerülhet. Ezzel hidd el senkinek nincs baja.
De arra hivatkozva, hogy ugyan allergiás, de nem a súlyos kategóriában, és te nem akarod a szomorú pofiját nézni, ezért minden szülő legyen tekintettel, nonszensz.
Ebben az esetben a gyerekednek kell megértenie neki miért nem szabad.
Ha mi szegények lennénk, eszemben sem lenne elvárni a többiektől hogy ők ne vigyenek drága tízórait a suliba, abból csak azt tanulja meg a gyerek, hogy ha neki szar, akkor nem neki kell tennie azért hogy jobb legyen, hanem másoktól elvárni/ meg másoknak is legyen szar. Én azt tanítanám a gyereknek, hogy tegyen azért hogy később neki jobb legyen, legyen szorgalmas, tanuljon, és AKARJA többre vinni az életben mint én.
Ha a tanár igazán segíteni szeretne a szegényebb gyerekeken, akkor nem a gazdagabbaktól tiltaná a drágább gyümölcsöt, hanem megpróbálná megoldani hogy a szegényebbnek is jusson (szülők összedobhatnának egy gyümölcs napra, vagy mindenki visz be amit/amennyit enged a pénztárcája és szétosztják).
Ez a " ha nekem nem lehet akkor másnak se lehessen" undorító mentalitás, és lesülne a képemről a bőr ha ezt tanulná tőlem a gyerekem.
Az empátiára visszatérve: mi szerencsére tehetősebbek vagyunk, és eszemben sincs olyan értékrendet tanítani a gyerekeimnek, hogy el kell rejtenie a másik elől amilye van, nehogy az irigykedjen rá. És ha a tanár emiatt nekiállna a gyereket büntetni, másnaptól kaviárt csomagolnék neki :)
Hát szerintem ilyet nem kérhet, pláne ha nincs osztozkodás.
Nálunk még az sincsen kikötve, hogy nasit nem vihetnek az uzsonnájukhoz. Ha valaki úgy eteti a gyerekét, hogy nem ehet cukrosat, nem ökobio származásút stb. akkor megbeszéli vele otthon, hogy ne fogadjon el semmit a másiktól. Úgyis el fogja de attól még nem kell minden gyereknek fürészport ennie répával.
Az allergia, cukorbetwgség más, de arra nyilván figyelnek a pedagógusok külön.
43# Azt viszont nagyon remélem, hogy az odafigyelés és empátia mellett megtanítod a gyermekednek az értő olvasást is, mert úgy látom neked nem megy.
Gyerekkorom óta sajnálom, hogy nem ehetek kb. semmit, amit az átlag ember? Hát persze... Mert sokkal könnyebb az élet úgy, hogy bármikor bármilyan boltban/pékségben/cukrászdában megehet az ember amit csak akar. Nem kell előtte-utána cukrot mérnie, nem kell inzulint magánál hurcolnia, stb. De nem MÁSTÓL sajnálom, soha nem éreztem olyat, hogy fúú bakker de megenném a tejcsokidat, én meg itt rágom ezt a diabetikus vackot, pfejj. Jóformán nem is tudom milyen íze van azoknak a kajáknak, amik másoknak tök természetesek és nem hiányzik, mert nem tudom, hogy minek kellene hiányoznia, érted?
Ha a gyereked érzékeny a mogyoróra (most mondtam valamit), megtanul vele együtt élni és nem kell arra nevelni a környzetét, hogy sajnálatból ne egyenek meg mellette valamit, amit ő nem ehet meg. Nekem ez nem empátia, ez sokkal sz*rabb, mintha egyszerűen csak nem csinálnánk ügyet abból, hogy én más étrendet követek. Én eszem azt, amit anyukám küldött, te eszed azt, amit a te anyukád küldött, kész. Miért önző dolog ez? Akkor tőlem meg irigyli valaki, hogy a diabetikus termékeket veszem, mert háromszor annyiba kerülnek, mint a simák? Hajrá... :D Nem lehet úgy élni, hogy mindig mindenkire tekintettel legyünk és mint érintett, kijelentem, hogy nem is kell!
A gyerekemet pedig arra tanítom, hogy nem lesz sem több, sem kevesebb attól, hogy márkás, vagy kínai cipője van-e, ahogy nem több ő attól sem, hogy egészséges, annál mint aki esetleg nem. Az érzékenyítés nem arról szól, hogy nem kaphat mellettem egy kanál cukrot a teájába, mert anya leleke összezuhan...
Én is étel allergiás vagyok. Igen, van amikor azt érzem hogy hú bár meg ehetnék ezt vagy azt, de nem várom, és gyerekként se vártam el senkitől hogy ne egye azt amit szeretne csak azért mert én nem tehetem.
Voltam már olyan helyzetben hogy a gyerek látta hogy más mit kap a boltban, én viszont anyagi okok miatt nem tudtam megvenni neki. Persze hogy nem volt boldog, de megértette. Kicsi korától kezdve beszélünk arról hogy vannak akik nálunk gazdagabbak, meg vannak szegényebbek is.
Én nem örülnék ha azt mondanák hogy ne vigyen a gyerek epret, vagy bármit. Kivéve ha tényleg valaki súlyosan allergiás. Hadd csomagoljak azt a gyerekemnek amit én szeretnék.
Jó, 51! Felfogtuk, csóró vagy és sajnálsz más gyerekétől 2 szem epret. Most már befoghatod.
Esetleg vállalj plusz munkát és akkor nem kell folyamatosan nézned a gyereked "szomorú pofiját", más meg hagy etesse azzal a sajátját, amivel akarja!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!