Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Ilyet lehet kérni a szülőtől...

Ilyet lehet kérni a szülőtől az iskolában?

Figyelt kérdés

Kislányom 2. osztályos. Amikor az iskolát kezdtük szépen el lett mondva, hogy a gyerekek tízóraira miket vihetnek és miket nem. Teljesen egyetértek azzal, hogy az édesség (mint csoki, gumicukor) ki van tiltva. Én is inkább gyümölcs párti vagyok, ha édességről van szó.

Na most tegnap a kislányom vitt tízóraira szendvicset és egy kis tálba vágtam fel neki szőlőt és 2 db epret. Végre lehetett kapni és nagyon megkívánta.

Majd délután írt a tanárnő egy üzenetet, hogy legyek kedves és ne ilyen egzotikus gyümölcsöket küldeni a gyerekemmel mert van másik kisgyerek az osztályba aki ilyet nem ehet. És küldjék én is csak almát.

Na most kérdem én, a gyerekemnek nem küldhetek egészséges gyümölcsöt mert mást zavar? Meg milyen egzotikus gyümölcs? Ez minden csak nem az.

Ezt kérheti tőlem, hogy gyümölcsből is csak egy fajtát küldjek és ne azt amit a gyerekem szeret?

2024. febr. 14. 06:43
 81/139 anonim ***** válasza:
6%
79- es, nyugi nalam ilyen nem fordul elő:))
2024. febr. 15. 22:05
 82/139 anonim ***** válasza:
0%
Még valami: volt olyan tanító akinek simán feltettem volna a kérdést, és ha vmivel nem értettem egyet rákérdeztem, vagy érdekelt vmi, soha nem vette támadásnak, mert tudtam nem fog bosszút állni és egyébként nagyon alázatos volt, tisztelte a szülőket, szerette a gyerekeket. A mostani az ellenkezője, úgy alázta meg minket ahogy nem szégyelli:)) és az igazgató is inkább mellé áll..
2024. febr. 15. 22:35
 83/139 anonim ***** válasza:
100%

Nézd meg a százalékait! A való életben bólogató jános, gyikre jár levezetni a freszkót, itt bátran kötekedik másokkal.

2024. febr. 16. 07:15
 84/139 anonim ***** válasza:
9%
Utolsó azért a 77- és durva másik véglet.
2024. febr. 16. 07:20
 85/139 anonim ***** válasza:
14%
Ki ez az okos aki lepontoz mert leírom mi történt
2024. febr. 16. 10:30
 86/139 anonim ***** válasza:
4%

ezért tartunk ott, ahol, és ezért ilyenek a gyerekek egymással (meg öreg korotokra majd veletek is...)

Mert egy icipicit se tudunk toleránsak lenni. Cipője mindenkinek van, mindenkinek lehet rózsaszín meg villogós, csak az egyik kínais 3500-ért a másik meg sketchers 35.000-ért. A gyerek pont lecarja. De hogy ő nem kaphat epret, pedig nagyon szeretne enni... ti lennétek a saját gyereketek helyében, mikor az osztálytársa kinézi a szájából a falatot? Epret akar? Meg tudod venni? Tök jó. Egye meg otthon. Suli előtt, suli után.

Komolyan, gyerekekkel szemben is ennyire 0 a belátásotok????

Az én anyám nem vette meg nekem a gesztenyepürét a kiránduláson, mert annyi pénze nem volt, hogy mind a 30 gyereknek vegyen, csak nekem meg nem, mert "a többiek nézzék, míg eszed?" 9 éves voltam, most 33, de ez örökre megmaradt. És milyen igaza volt.

2024. febr. 16. 22:12
 87/139 anonim ***** válasza:
85%
mondjuk ha a tanárnőtök ennyire odafigyel, akkor azt sem tartom kizártnak, hogy saját pénzéből legközelebb venne epret, szőlőt a közösbe, hogy mindenkinek jusson.
2024. febr. 16. 22:16
 88/139 anonim ***** válasza:
84%
86# Nagyon sok szegényebb család van,ahol egy narancs-alma is luxuscikk vagy a sonka,sajt,zöldség a szendvicsbe. Azt se vigyen akkor a gyereked? Most ne haragudjatok,de akinél luxuscikk egy eper....Vagy gesztenyepüré,ott hatalmas problémák vannak. Mert még ha lazacot vinne kaviárral minden nap. Oké,luxuscikk. Vagy sajtot se vihet a szendvicsbe? Luxuscikk lett az már mióta elszálltak az árak,drágább mint az eper....vitrinbe zárandó. Mondom ezt úgy,hogy szegény családból nőttem fel,észre se vettem más mit eszik,nem is zavart,de a ruhákat vagy hogy milyen szép tolltartója,cipője van azt láttam,míg én a szakadtba mentem. Na,ez bántott,de sose akartam,hogy ne vegye fel csak mert nekünk nem telt rá. Nem gondolom magamutogatásnak,hogy a kis dobozából megeszi azt a két szem epret,inkább tanítsa meg más a gyerekét,hogy más dobozába nem kell belemászni míg ő eszik. Vagy legyen egyenkaja? Egyébként,őszintén érdekelne,nálad hol van a határ? Tehát sonkás sajtos drága szendvics avokádóval még belefér vagy csak a zsíros kenyér mehet? Mi számít neked drágának? Vagy alma mehet,de dinnye már nem? Meggy mehet,de málna már nem? Vagy egy allergiásnál a kókuszjoghurtot is kitiltanád,ami rohadt drága? Nem baj,hogy ő nem eheti a 200 ftos sima joghurtot,kuss neki? Komolyan kérdezem,hol a határ nálad? Mi mehet szendvicsből? Jóhogy nem már ne vigyen egyáltalán semmit,holott az anyja keményen tanult és dolgozott,hogy megadhassa a gyerekének az egészséges ételt. Ajtó mindenki előtt ott áll. És én is szeretek a munkahelyemre olyat vinni,amit szívesen ennék,nem csak hajnalba vagy otthon este.
2024. febr. 17. 08:21
 89/139 A kérdező kommentje:

Ne haragudj #86-os de ugyanazt fújod.

Akkor itt van például a gyerekem aki viszi magával az ebédet a suliba, nem a menzás kaját eszi mert nem ízlik neki.

Igyekszem változatosan főzni, akkor legközelebb ne vigyen bizonyos ételeket mert van akinek nem jut rá? Vagy ha nem ízlik neki a menza akkor is azt egye mert másik azt eszi?

Vagy valóban én ezentúl ne tegyek a szendvicsébe se sajtot, se kaliforniai paprikát mert más nem tudja megvenni?

Az én gyerekem se kap még mindent.

Amúgy meg de a gyerekeknél elég hamar előjön az, hogy a cipő az nem csak rózsaszín, hanem, hogy Nike, adidas, stb. Van negyedik osztályban ismerősünk, és bizony már tudják ezeket.

2024. febr. 17. 09:00
 90/139 anonim ***** válasza:
5%
nem tudom felfogni, hogy nem értitek a különbséget az eper meg a sajt/paprika/nike cipő közt. Komolyan nem értitek, vagy játsszátok? Nem tudom, melyik a rosszabb...
2024. febr. 17. 09:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!