Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Ilyet lehet kérni a szülőtől...

Ilyet lehet kérni a szülőtől az iskolában?

Figyelt kérdés

Kislányom 2. osztályos. Amikor az iskolát kezdtük szépen el lett mondva, hogy a gyerekek tízóraira miket vihetnek és miket nem. Teljesen egyetértek azzal, hogy az édesség (mint csoki, gumicukor) ki van tiltva. Én is inkább gyümölcs párti vagyok, ha édességről van szó.

Na most tegnap a kislányom vitt tízóraira szendvicset és egy kis tálba vágtam fel neki szőlőt és 2 db epret. Végre lehetett kapni és nagyon megkívánta.

Majd délután írt a tanárnő egy üzenetet, hogy legyek kedves és ne ilyen egzotikus gyümölcsöket küldeni a gyerekemmel mert van másik kisgyerek az osztályba aki ilyet nem ehet. És küldjék én is csak almát.

Na most kérdem én, a gyerekemnek nem küldhetek egészséges gyümölcsöt mert mást zavar? Meg milyen egzotikus gyümölcs? Ez minden csak nem az.

Ezt kérheti tőlem, hogy gyümölcsből is csak egy fajtát küldjek és ne azt amit a gyerekem szeret?

febr. 14. 06:43
 111/139 A kérdező kommentje:

Nem tudom jobban. Tavaly év elején kifejezetten így kérte meg a szülőket a szülői értekezleten: kedves szülők, legyenek kedvesek édességet a gyermekkel nem küldeni. Itt csokira, gumicukorra, chipsre és az ilyen dolgokra gondolok. Legyenek kedvesek inkább bármilyen más gyümölcsöt küldeni az édesség helyett. És kifejezetten megkérném önöket, hogy otthon beszéljek meg a gyerekekkel, hogy az ételt nem csere-beréljük egymással.

Na most ha ő ezt kérte. Én teljes mértékben betartom, de nem arról volt szó, hogy csak egy felé gyümölcsöt küldhetünk.

febr. 17. 14:06
 112/139 anonim ***** válasza:
85%

108# Empatikus vagyok,de az is ide tartozik,hogy ha meg tudom venni a gyerekemnek,akkor más ne problémázzon ezen. Én nem dugom az ő orra alá,akkor ő se problémázzon már feleslegesen. Nem megyek oda egy hajléktalanhoz,hogy előtte egyem meg az epremet,hanem magamba elvonulva elfogyasztom a kis dobozomból. Ez nem kérkedés! Gusztustalan? Az,hogy van aki 2 állás mellett pluszba tanul is,hogy a gyerekének megvehesse amit szeretne,ő pedig megegye. Ameddig nincs erre házirend,márpedig nincs,akkor ne szóljon bele senki. És ha annyira empatikus lennél,mint ahogyan előadod itt az álszent dumát,akkor nem járnál autóval,nem lenne saját házad és nem vennél fel csak max 3 ezres cipőt,hogy ne hozz mást kellemetlen helyzetbe,akinek bizony nem telik rá és szar látni,hogy bezzeg neked van ez-az,nem csak az epren akadnál ki,hanem picit tovább gondolkoznál. Nálad csak az eper veri ki a biztosítékot,a nike 50 ezres cipő nem,vagy hogy az egyik a büfében 5 ezerért veszt ezt-azt,míg a másik semmit. Csak az eper,amit a kutya se lát,ha gyors bekapod. Ha mind ezt betartod és szerényen élsz,akkor igazad van. Még elnézést is fogok kérni. De HA te magamutogató vagy ugyanúgy,csak éppen a munkahelyeden,akkor álszent vagy.

A tanárnénike meg akkor legyen egyértelmű és írja bele a kérésébe,hogy gyümölcsöt (csak olcsót tessék hozni és kizárólag almát!). Bár érdekes a dinnyére azóta se válaszoltál,meg a málnára. Akkor is tilos gondolom..

febr. 17. 14:23
 113/139 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy ha akkora empátia lenne az ofőben,akkor az osztálypénzből venne szépen ilyen gyümölcsöket és szétosztaná annak,aki nem ehet ilyet egyébként. Tenne valamit értük,ne a szülőktől várja el ezt.
febr. 17. 14:25
 114/139 anonim ***** válasza:
87%
112# vagyok. 108-as,egyébként gondolom a gyerekednek 18 évig az iskolában telefonja sem lesz,mert van akinek telik rá. Nekünk se telt annak idején és bizony rossz érzés volt látni másnál. Bár empatikus vagy,úgyhogy nálatok biztosan nincs,plusz semmilyen eszköze a gyereknek.
febr. 17. 14:28
 115/139 anonim ***** válasza:
88%

Na, kérdés. Ha az ofő SAJÁT pénzből visz be és ad Katikának meg Julikának, mert nekik nem telik, de Pistikének (a kérdező fiának) nem, mert az ő anyja megteheti, ki lesz a legjobban kiakadva, hogy az ő gyereke nem kapott?

113, az meg aztán a csúcsok csúcsa lenne, ha a (jó esetben) mindenki által fizetett osztpénzből csak az kapna, akinek amúgy nem telik... az lenne aztán az igazi balhé.

febr. 17. 15:01
 116/139 anonim ***** válasza:
10%
amúgy tényleg, kívánom nektek, hogy csak egyszer kerüljetek olyan helyzetbe, mikor a gyereknek nemet kell mondani egy gombóc fagyira, mikor körülötte más jóétvággyal eszi. Bár a ti gyereketek valszeg nem tudja, mi az a nincs, így biztos lehet benne, hogy másnap kap ő is. Ezek a gyerekek, akik miatt az ofő szólni mert, majd májusban esznek, ha terem a mamánál. HA terem. De igen, ti megtehetitek, hát csak pár szem eper, mit kell ezen ribilliózni. Igazatok van. Örüljetek, hogy TI és a TI GYEREKETEK megteheti.
febr. 17. 15:04
 117/139 A kérdező kommentje:

Nem tudom, de az én gyerekem megérti ha valamit éppen nem tudok megvenni. De tudja, hogy mindent igyekszem megtenni érte. Ezért nem is borul ki.

De arra nem válaszolsz, hogy akkor én rántott húst se küldjek a gyerekkel ebédre? Mert mellette Juci a menza kaját eszi?

febr. 17. 15:10
 118/139 anonim ***** válasza:
10%

Itt most nem elsősorban arról van szó, hogy ki tudja megvenni a gyerekének, és ki nem. Hanem arról van szó, hogy a gyerekek milyenek. Ha Pistike csokit visz uzsonnára, a többi gyerek is azt szeretne kapni. Ha drága gyümölcsöt, akkor azt. Volt már, hogy az én gyerekem is kéregetett a játszótéren másoktól, amikor simán meg tudtam volna neki venni, csak egyszerűen nem jutott eszembe. Oltári ciki volt. Tízórai nem ilyesmit szoktak csomagolni, hanem valami hétköznapi kaját.

A saját gyerekednek csinálsz belőle konfliktust. A többiek irigykednek rá, utálják.

Persze én ha tanár lennék, nem tenném szóvá. De ha meg szóvá tette a tanár, akkor szó nélkül tudomásul venném. Hihetetlen, hogy több mint száz válaszon át pörögtök rajta, hogy milyen szemét ez a tanár. A problémás tanár nem itt kezdődik, istenem! Azért nem irigylem a gyerekeiteket.

febr. 17. 15:57
 119/139 anonim ***** válasza:
0%
112- és nem vagod mire írtam. Arra, hogy ez a megjegyzés szerintem nem volt túl ízléses. Igen tanultál örülünk neki, de nem biztos, hogy más is tudott, nem voltak olyanok a körülmények, sok oka lehet gondolom, vagy nem akart az más kérdés már. Ezt tovább ne boncolgassuk.
febr. 17. 16:01
 120/139 anonim ***** válasza:
16%

"De arra nem válaszolsz, hogy akkor én rántott húst se küldjek a gyerekkel ebédre? Mert mellette Juci a menza kaját eszi?"

én spec válaszoltam. rántott hús a menzán is van. arra nem lesz irigy, mert olyat ő is bármikor ehet.

febr. 17. 16:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!