Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Ilyet lehet kérni a szülőtől...

Ilyet lehet kérni a szülőtől az iskolában?

Figyelt kérdés

Kislányom 2. osztályos. Amikor az iskolát kezdtük szépen el lett mondva, hogy a gyerekek tízóraira miket vihetnek és miket nem. Teljesen egyetértek azzal, hogy az édesség (mint csoki, gumicukor) ki van tiltva. Én is inkább gyümölcs párti vagyok, ha édességről van szó.

Na most tegnap a kislányom vitt tízóraira szendvicset és egy kis tálba vágtam fel neki szőlőt és 2 db epret. Végre lehetett kapni és nagyon megkívánta.

Majd délután írt a tanárnő egy üzenetet, hogy legyek kedves és ne ilyen egzotikus gyümölcsöket küldeni a gyerekemmel mert van másik kisgyerek az osztályba aki ilyet nem ehet. És küldjék én is csak almát.

Na most kérdem én, a gyerekemnek nem küldhetek egészséges gyümölcsöt mert mást zavar? Meg milyen egzotikus gyümölcs? Ez minden csak nem az.

Ezt kérheti tőlem, hogy gyümölcsből is csak egy fajtát küldjek és ne azt amit a gyerekem szeret?

febr. 14. 06:43
 101/139 anonim ***** válasza:
93%
95# Rendben,akkor majd az epret belevágom a szendvicsbe,hogy megnyugodjon a lelked. :) Úgy megfelelő már?Úgy nem látja senki. Téged akkor is zavarna,mert hát nehogy már. :D Az epren lovagoltok,ezt nem érti senki! Az almát pedig beküldöd,majd ott rohad meg,mert a gyerek nem fogja enni,mert 1 éven keresztül minden nap én se eszem meg. Egyébként ne is haragudj,de egy osztálykirándulásra tehát a tehetősebb gyerek ne vigyen semmit,mert a másiknak sem telik rá? Komolyan ezt a felfogást sose fogom megérteni. Látszik,neked nem telik itt rá,már elnézést,azt írod "drága gyümölcs". TESSÉK? :D Neked drága? Akkor dinnye szezonba ne küldj dinnyét se? Egész évbe egybe a gyerek a szaros almát? Ti faeszűek vagytok,komolyan...nem értitek,hogy HA az eper GOND,akkor a dinnye,meggy,málna és társai is?Nem az epren van a hangsúly. Akkor szerencsétlen gyereked semmit se vigyen,jó ég egész évbe. Vicc a köbön. ÉN ÁTÉLTEM,veletek ellentétben,és rohadtul lefostam az epret a másiknál. Egész hétvégén zsíros kenyér volt otthon plusz szakadt ruháim,hétfőn meg ették előttem a zsemlét. Elhiheted,hogy nem az eper és csoki után vágyakoztam,hanem egy normális zsemléért minden finommal vagy egy meleg ebéd után,amit Julcsika hozott a kis ételhordójába,miközben én ettem a kenyeret ebédre. Akiknél tényleg szegénység van,nem az eper után fog vágyakozni. De még csak ez se zavart úgy,az viszont zavart,hogy milyen szép cipője,ruhája volt,nekem meg 4 éves kabátom. Ettől még sose kívántam volna,hogy másnál ne legyen,szépen megtanultam,hogy én bizony tanulni fogok,többre viszem majd és majd ehetek és a gyerekeimnek is megadom,amikor akarom! Így is lett,pont.
febr. 17. 10:54
 102/139 anonim ***** válasza:
93%
Erre egyik féleszű se tud itt magyarázatot,0%-os okoskák,hogy miért az epren van a hangsúly és szerintük akkor más gyümölcsöt se vihet idén kizárólag almát? Se meggy,málna,dinnye amit minden gyerek imád,banánt se,az is drága manapság.
febr. 17. 10:56
 103/139 anonim ***** válasza:
5%

77-es vagyok, és le vagyok döbbenve az itteni válaszadókon.

Nem azt mondtam, hogy nincs igazad. Hanem azt mondtam, hogy ez egy olyan apróság, ami miatt teljesen felesleges összebalhézni a tanárral. Mert persze, biztosan meg lehet vele ezt beszélni. Van 2 iskolás gyerekem, és láttam már elég bolond tanárt. Nem, az ilyennel nem lehet megbeszélni. És nem, én sem tűrök el mindent a tanároknak.

Viszont egy ilyen beírás miatt nem balhéznék. Ez nem azonos azzal, hogy leköpte a gyereket, már elnézést, de azért akinek ez a kettő azonos, ott komoly bajok vannak.

Ha minden ilyen apróságért berohangálnék a tanárokhoz, szabadidőm nagy részét az iskolában tölteném. Ti viszont nagyon ráértek, ha ilyeneken pörögtök már hetek óta. Hagynám a fenébe, egye meg az epret itthon.

Egyébként az én fiam csomagol magának. Szokott vinni sütit, palacsintát, fornettit. És amikor a barátainak ott csorog a nyála, meg szokta őket kínálni. Nekünk nem írtak be, de én is mondtam neki, hogy ne vigyen már ilyesmit, mert a többieknek biztos nem esik jól, hogy ők meg kapnak uzsonnára egy fél szelet kenyeret a suliban. De ő meg inkább így oldja meg.

Nem csodálom, hogy a tanárok ennyire kivannak, ha a szülők minden apróságért ekkora balhét csapnak.

Nálunk pl. van olyan tanár, aki házi feladat hiányért rögtön egyest ad. Nem értek vele egyet én sem, de most van értelme balhézni? Volt aki bement, és utána teleszórta rossz jeggyel a gyereket a tanár. Panaszt teszel a fenntartónál? Nosza, meg lehet próbálni. A tanárt fogják védeni, ebben egészen biztos lehetsz.

Nem tűrök el mindent mindenkinek, volt hogy munkahelyet otthagytam, mert a főnököm nem bánt velem méltányosan. Viszont tudok különbséget tenni, hogy mikor van értelme beleállni egy konfliktusba, és mikor nincs.

Érdemes lenne ezen elgondolkodni.

febr. 17. 11:00
 104/139 anonim ***** válasza:
89%

Amúgy ezt akkor nyugodtan be lehet hozni a munkahelyre is,mert gusztustalan,hogy a munkatársam pizzákat rendelget,miközben én nem. Sőt,jön a 30 milliós autóval villogni. Ergo semmit ne vegyél magadnak,magatoknak SOHA,ami másnak nem telik. Remélem apáca életet élsz otthon. Fel kellene fogni,hogy nem mindenki ugyanabba az anyagi helyzetbe él,tartozik és ezt már egy gyerek is tudja. Arról nem tehet az,aki tanul és gürcöl,hogy a másik szülő tojik bele magasról,mert az én szüleim is inkább másra költöttek,holott megtehették volna,hogy megvegyék ezeket.

Nem baj,kérdező,tedd bele a szendvicsbe az epret belevágva és ennyi. Majd később a dinnyét,banánt,mindent,vagy küld ki a wc-be,hogy egye meg. :D Probléma megoldva,itt megnyugszik 95-öske lelki békéje is legalább. Ezzel valóban felkészít az életre is ez a nevelés,kikerül a munkahelyre,aztán majd kiakad felnőttként,mert a másik eszi a gourmet kaját előtte,amit ő esetleg nem engedhet meg magának. Ha ennyire nyomatjátok ezt,felnőttként is éljetek ilyen szerényen. Ehhez képest az allergiás csoportba sokszor hallom,hogy mennyi bunkó anyuka van,aki csak azért is tejes tortát,sütikét visz a csoportba,mert nehogy már az ő gyerekének ne jusson a "jóból",pedig vihetne menteset is aminek ugyanolyan íze van,csak mert a tiéd allergiás. Ja,az nem gáz? :D Pont,hogy inkább emellett szónokoljatok,mert ez a gáz.

febr. 17. 11:07
 105/139 anonim ***** válasza:
72%
103# Na,az még rosszabb...egy finom ropogós fornetti meg sütike. Még ha meg is kínáltak volna,az egészet akartam volna olyan éhes voltam sokszor. Úgyhogy igen,ez is gond,látod. :D
febr. 17. 11:09
 106/139 anonim ***** válasza:
100%
103# Egyébként nem kell berohangálni,ahogy az ofő üzent,úgy tudok én is vissza neki például,semmi perc az egész. :) Vitába se szállnék ilyen baromságért. Visszaírnám,hogy köszönöm hogy elmondta a véleményét,viszont ettől függetlenül fog vinni és csá.
febr. 17. 11:10
 107/139 A kérdező kommentje:

Félre értés ne essék. Én nem balhéztam. Amikor mentem a lányomért megbeszéltem a tanárnővel. Felsoroltam az érveimet, amiket megértett.

Hogy valóban akkor ebédre se vigyen magával egy vadast, vagy rántott húst mert a menzán nincs ilyen?

Mindenki betartja a szabályokat amiket kért, hogy nasi csak gyümölcs legyen és nem lehet egymásnak adni a másikéból.

Szó sem volt ilyenről, hogy akkor ezentúl csak almát lehet vinni mert Jucika és Józsika csak azt tud enni.

febr. 17. 11:12
 108/139 anonim ***** válasza:
5%
Most nem keresem vissza, de tükrözi a magyar mentalitást hogy keményen tanult, dolgozott, megvegye és másnak is lehet, nyitva all az ajtó. Ez egy gusztustalan megjegyzés. Ezért ilyen a társadalom. Én megvehetem, a másik meg le van szarva. Sok az empatikus ember itt azt látom. Lehet lepontozni. Itt úgyis ez megy.
febr. 17. 13:54
 109/139 anonim ***** válasza:
0%
Kérdező te tipik az a szülő vagy aki a tanárnal is jobban tudja és megmondja. Ne félj, veled biztos nem fog emiatt tovább kekeckedni, viszont ha ennyire jól tudod ezeket akkor minek kertel irt tanácsot?
febr. 17. 13:57
 110/139 anonim ***** válasza:
0%
103- as teljesen igazad van!
febr. 17. 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!