Ilyet lehet kérni a szülőtől az iskolában?
Kislányom 2. osztályos. Amikor az iskolát kezdtük szépen el lett mondva, hogy a gyerekek tízóraira miket vihetnek és miket nem. Teljesen egyetértek azzal, hogy az édesség (mint csoki, gumicukor) ki van tiltva. Én is inkább gyümölcs párti vagyok, ha édességről van szó.
Na most tegnap a kislányom vitt tízóraira szendvicset és egy kis tálba vágtam fel neki szőlőt és 2 db epret. Végre lehetett kapni és nagyon megkívánta.
Majd délután írt a tanárnő egy üzenetet, hogy legyek kedves és ne ilyen egzotikus gyümölcsöket küldeni a gyerekemmel mert van másik kisgyerek az osztályba aki ilyet nem ehet. És küldjék én is csak almát.
Na most kérdem én, a gyerekemnek nem küldhetek egészséges gyümölcsöt mert mást zavar? Meg milyen egzotikus gyümölcs? Ez minden csak nem az.
Ezt kérheti tőlem, hogy gyümölcsből is csak egy fajtát küldjek és ne azt amit a gyerekem szeret?
77-es vagyok, és le vagyok döbbenve az itteni válaszadókon.
Nem azt mondtam, hogy nincs igazad. Hanem azt mondtam, hogy ez egy olyan apróság, ami miatt teljesen felesleges összebalhézni a tanárral. Mert persze, biztosan meg lehet vele ezt beszélni. Van 2 iskolás gyerekem, és láttam már elég bolond tanárt. Nem, az ilyennel nem lehet megbeszélni. És nem, én sem tűrök el mindent a tanároknak.
Viszont egy ilyen beírás miatt nem balhéznék. Ez nem azonos azzal, hogy leköpte a gyereket, már elnézést, de azért akinek ez a kettő azonos, ott komoly bajok vannak.
Ha minden ilyen apróságért berohangálnék a tanárokhoz, szabadidőm nagy részét az iskolában tölteném. Ti viszont nagyon ráértek, ha ilyeneken pörögtök már hetek óta. Hagynám a fenébe, egye meg az epret itthon.
Egyébként az én fiam csomagol magának. Szokott vinni sütit, palacsintát, fornettit. És amikor a barátainak ott csorog a nyála, meg szokta őket kínálni. Nekünk nem írtak be, de én is mondtam neki, hogy ne vigyen már ilyesmit, mert a többieknek biztos nem esik jól, hogy ők meg kapnak uzsonnára egy fél szelet kenyeret a suliban. De ő meg inkább így oldja meg.
Nem csodálom, hogy a tanárok ennyire kivannak, ha a szülők minden apróságért ekkora balhét csapnak.
Nálunk pl. van olyan tanár, aki házi feladat hiányért rögtön egyest ad. Nem értek vele egyet én sem, de most van értelme balhézni? Volt aki bement, és utána teleszórta rossz jeggyel a gyereket a tanár. Panaszt teszel a fenntartónál? Nosza, meg lehet próbálni. A tanárt fogják védeni, ebben egészen biztos lehetsz.
Nem tűrök el mindent mindenkinek, volt hogy munkahelyet otthagytam, mert a főnököm nem bánt velem méltányosan. Viszont tudok különbséget tenni, hogy mikor van értelme beleállni egy konfliktusba, és mikor nincs.
Érdemes lenne ezen elgondolkodni.
Amúgy ezt akkor nyugodtan be lehet hozni a munkahelyre is,mert gusztustalan,hogy a munkatársam pizzákat rendelget,miközben én nem. Sőt,jön a 30 milliós autóval villogni. Ergo semmit ne vegyél magadnak,magatoknak SOHA,ami másnak nem telik. Remélem apáca életet élsz otthon. Fel kellene fogni,hogy nem mindenki ugyanabba az anyagi helyzetbe él,tartozik és ezt már egy gyerek is tudja. Arról nem tehet az,aki tanul és gürcöl,hogy a másik szülő tojik bele magasról,mert az én szüleim is inkább másra költöttek,holott megtehették volna,hogy megvegyék ezeket.
Nem baj,kérdező,tedd bele a szendvicsbe az epret belevágva és ennyi. Majd később a dinnyét,banánt,mindent,vagy küld ki a wc-be,hogy egye meg. :D Probléma megoldva,itt megnyugszik 95-öske lelki békéje is legalább. Ezzel valóban felkészít az életre is ez a nevelés,kikerül a munkahelyre,aztán majd kiakad felnőttként,mert a másik eszi a gourmet kaját előtte,amit ő esetleg nem engedhet meg magának. Ha ennyire nyomatjátok ezt,felnőttként is éljetek ilyen szerényen. Ehhez képest az allergiás csoportba sokszor hallom,hogy mennyi bunkó anyuka van,aki csak azért is tejes tortát,sütikét visz a csoportba,mert nehogy már az ő gyerekének ne jusson a "jóból",pedig vihetne menteset is aminek ugyanolyan íze van,csak mert a tiéd allergiás. Ja,az nem gáz? :D Pont,hogy inkább emellett szónokoljatok,mert ez a gáz.
Félre értés ne essék. Én nem balhéztam. Amikor mentem a lányomért megbeszéltem a tanárnővel. Felsoroltam az érveimet, amiket megértett.
Hogy valóban akkor ebédre se vigyen magával egy vadast, vagy rántott húst mert a menzán nincs ilyen?
Mindenki betartja a szabályokat amiket kért, hogy nasi csak gyümölcs legyen és nem lehet egymásnak adni a másikéból.
Szó sem volt ilyenről, hogy akkor ezentúl csak almát lehet vinni mert Jucika és Józsika csak azt tud enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!