Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Ilyet lehet kérni a szülőtől...

Ilyet lehet kérni a szülőtől az iskolában?

Figyelt kérdés

Kislányom 2. osztályos. Amikor az iskolát kezdtük szépen el lett mondva, hogy a gyerekek tízóraira miket vihetnek és miket nem. Teljesen egyetértek azzal, hogy az édesség (mint csoki, gumicukor) ki van tiltva. Én is inkább gyümölcs párti vagyok, ha édességről van szó.

Na most tegnap a kislányom vitt tízóraira szendvicset és egy kis tálba vágtam fel neki szőlőt és 2 db epret. Végre lehetett kapni és nagyon megkívánta.

Majd délután írt a tanárnő egy üzenetet, hogy legyek kedves és ne ilyen egzotikus gyümölcsöket küldeni a gyerekemmel mert van másik kisgyerek az osztályba aki ilyet nem ehet. És küldjék én is csak almát.

Na most kérdem én, a gyerekemnek nem küldhetek egészséges gyümölcsöt mert mást zavar? Meg milyen egzotikus gyümölcs? Ez minden csak nem az.

Ezt kérheti tőlem, hogy gyümölcsből is csak egy fajtát küldjek és ne azt amit a gyerekem szeret?

febr. 14. 06:43
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/139 anonim ***** válasza:
96%

10!

A felesleges felvágást, hergelést én is utálom, de ez azért nekem túlzás... (az iphone persze sehol nem tilos.)

És akkor a szendvicsébe is belenéz a tanárnő, a téliszalámi is tilos, mindenki csak parizert ehet, mert Józsikának csak azt tudnak küldeni?

És hol a határ? A sima alma mehet, a Granny Smith már "túl exotikus" (=drága)? Az akciós narancs ok, a vérnarancs már tilos?

Off: nem vagyok benne biztos, hogy olyan egészségesek ezek a gyümölcsök, ahogy a kérdező gondolja, általàban messziről hozzák, jó bőven kezelve vegyszerekkel, rádasul éretlenül szedve, hogy tovább elálljon, tehát az érés során természetes úton belekerülő vitaminok is alig jelennek meg benne... nem hiába mondják, hogy a helyi, szezonális gyümölcs a legegészségesebb (persze télen ilyen nincs, az almát, citrusféléket is kezelik, de talán mégis jobb egy fokkal).

Azért èn is megveszem néha a primőrt is, csak nem ringatom magam illúziókba :)

febr. 14. 07:53
 12/139 A kérdező kommentje:
De a tanárnőnek a szőlővel is ugyan úgy baja volt. Konkrétan az almát mondta. Hogy azt vigyen.
febr. 14. 07:54
 13/139 anonim ***** válasza:
97%
10 Szerintem csak száraz kenyeret és vizet vihessenek be! Vagy az se pc? Van olyan ahol száraz kenyér sincs, éheznek.
febr. 14. 07:57
 14/139 anonim ***** válasza:
97%
És ha a gyerek például nem szereti az almát, akkor is azt egyen? 😃
febr. 14. 07:58
 15/139 anonim ***** válasza:
78%

Értem én a problémádat, de nem lehetne azt megcsinálni, hogy epret majd akkor eszik, amikor hazaért a suliból?

Mert itt most tök mind1, hogy lehet vagy nem lehet, mert ha fittyet hánysz a tanár kérésének (lehet, neki nem futja eperre és őt azért zavarja...), akkor csak a saját gyerekeddel csszel ki, mert mégiscsak őt fogja legjobban bsztatni a tanerő.

Megéri neked ez azért a pár falatért?!

febr. 14. 08:01
 16/139 anonim ***** válasza:
95%
Na jó, szerintem azért a lófacnak is van vége. Nálunk max szépen kérték, hogy ne vigyenek be csokit, mert felpörögnek, és nehéz velük, de tiltani? Milyen jogon? Az eper meg a szőlő meg már csak hab a tortán. Ennyi erővel ne legyen a gyereknek márkás ruhája sem, és jó lenne, ha apukát eltakarítanátok az útból, mert Marcika szülei is elváltak, és rosszul esik neki.
febr. 14. 08:09
 17/139 anonim ***** válasza:
6%

14, a vízízű felfújt februári epret meg igen? :)

Felvágás az egész. Nem pénz, hanem ész kérdése szezonban enni gyümölcsöt.

febr. 14. 08:10
 18/139 anonim ***** válasza:
13%

Szerintem igaza van a tanárnőnek.

Gondolj bele ha te nem tudnád megvenni az eperet és a te gyereked megy haza hogy anya gizike epret evett és én is azt szeretnék. Te meg ott állsz hogy erted de nem tudod megvenni a méregdrága epret (ilyenkor még íze sincs)

Neked és a te gyerekednek ez hogy esne!?

Alma ,banán amit én küldenék.az legalább laktat is egy kicsit.

febr. 14. 08:13
 19/139 anonim ***** válasza:
85%

Én is ezt akartam írni, amit 15. Nem hiszem, hogy a házirendjükben benne van, mit nem szabad hozni tízóraira. (Nálunk még a csoki sincs kitiltva.) De ez annyira apróság, jobban jársz, ha átsiklasz felette.

Egyébként én sem rakok ilyesmit tízóraira, az enyém az áfonyára van rákattanva, így néha kap. De tudod, milyenek a gyerekek, egyrészt az öszes sóvárog, de akad 4-5, aki nekiáll kunyerálni, hiába van tiltva.

febr. 14. 08:14
 20/139 anonim ***** válasza:
97%

Nekem ez egy kicsit túlzás. Én pl rühellem az almát. És egy eper nem egzotikus gyümölcs. Azért nem milliós tételröl van szó. Ha valaki ezt veszi a gyereknek tegye az ő dolga. Ha minden nap almát kéne ennie valakinek szerintem egy idő után senki nem enné meg. Még aki szereti az se. Kell a változatosság a gyerekeknek meg főleg. Az igaz sok a kezelt gyümölcs és zöldség. De naívság azt hinni, hogy ami helyi azt nem kezelik semmivel. Max abban lehetsz biztos amit a saját két kezeddel termelsz meg.

Ezek után a szendvicsekbe is bele fog nézni a tanár és ha valakinél drágább sajt van megy majd a levél, hogy na na ne tessék drága sajtot adni a gyereknek?

Ok azt megértem csokit ne. Ez egy alap dolog.

De ezt nagyon túlzásnak tartom, hogy más kajájába turkál a tanár.

febr. 14. 08:28
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!