Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Ilyet lehet kérni a szülőtől...

Ilyet lehet kérni a szülőtől az iskolában?

Figyelt kérdés

Kislányom 2. osztályos. Amikor az iskolát kezdtük szépen el lett mondva, hogy a gyerekek tízóraira miket vihetnek és miket nem. Teljesen egyetértek azzal, hogy az édesség (mint csoki, gumicukor) ki van tiltva. Én is inkább gyümölcs párti vagyok, ha édességről van szó.

Na most tegnap a kislányom vitt tízóraira szendvicset és egy kis tálba vágtam fel neki szőlőt és 2 db epret. Végre lehetett kapni és nagyon megkívánta.

Majd délután írt a tanárnő egy üzenetet, hogy legyek kedves és ne ilyen egzotikus gyümölcsöket küldeni a gyerekemmel mert van másik kisgyerek az osztályba aki ilyet nem ehet. És küldjék én is csak almát.

Na most kérdem én, a gyerekemnek nem küldhetek egészséges gyümölcsöt mert mást zavar? Meg milyen egzotikus gyümölcs? Ez minden csak nem az.

Ezt kérheti tőlem, hogy gyümölcsből is csak egy fajtát küldjek és ne azt amit a gyerekem szeret?

2024. febr. 14. 06:43
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/139 A kérdező kommentje:

Nálunk se áll hegyekben az eper. Egy kis dobozzal vettem, mert a gyerek megkívánta. Akkor ennyi erővel ebédre se vigyen magával rántott húst mert a Jocika nem eszik ilyet?

2 szem epret vitt el és 6 szem szőlőt.

2024. febr. 14. 08:35
 22/139 anonim ***** válasza:
97%
Az eper baj, de ha pl 200ezres cipő van a gyereken az ok? Amúgy már elnézést, de ha az ember a gyerekének epret akar venni és tud is, akkor vegye meg és kész.
2024. febr. 14. 08:46
 23/139 anonim ***** válasza:
79%

Az eper és a szőlő is egzotikus gyümölcs februárban. Itthon nem terem ilyenkor, tehát vagy mesterséges körülmények között termesztik, vagy külföldről hozzák. Ebben igazat adok, valahol a tudatos nevelésünknek része kéne hogy legyen, hogy tudatosan szezonális zöldségek/gyümölcsök felé tereljük a gyerekeinket, de az a baj, hogy itt már nagyon vékonyka a határ, hiszen akkor pl. a narancs is egzotikusnak számít a tanárnő szerint? Vagy a mandarin, banán, kivi?

Én biztosan felhívnám és tök normálisan megkérdezném, hogy ha nem adhatnak egymásnak a kajájukból, akkor miért nem mindegy, hogy én mit küldök a gyerekemmel? Ahogy más is írta, a szendvics sem lehet csak szigorúan gluténmentes, mert van az osztályban glutén érzékeny? Vagy csak a legolcsóbb parizer lehet benne, mert valaki nem teheti meg, hogy jobb minőségű sonkát egyen? Ne tegyek bele uborkát, mert Gézuka nem szereti? Szóval akkor tisztázzuk már le, hogy mi miért oké és mi miért nem, mert nem értem. Valószínű a reakcióm a válaszán múlna.

2024. febr. 14. 08:47
 24/139 babyboom567 ***** válasza:
8%
Tehát 2 szem eper miatt megy a balhét,amit nem tudott reggel vagy este megenni otthon vagy útközben.Tényleg nem értelek.
2024. febr. 14. 08:48
 25/139 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem a balhé nem a 2 szem eper miatt megy a balhé, hanem mert a tanárnő olyasmi miatt kötött a gyerekbe (esetleg az anyjába) amihez ilyen körülmények között (pl. hogy nem kinálgatják egymást) semmi köze.
2024. febr. 14. 09:04
 26/139 anonim ***** válasza:
100%
Elnézést, nem olvastam küldés előtt át😬🫣
2024. febr. 14. 09:06
 27/139 anonim ***** válasza:
91%

Az érzékenyítés nem ott kezdődik, hogyha az egyik szülő nem tud epret venni, akkor a másik gyerek ne is vigyen.. a hátrányos helyzetű gyerekek az iskolában ingyen kapják a reggelit az ebédet és az uzsonnát. Nálunk az aulában van kirakva almás kosár is, amiből a gyerekek akkor fognak amikor akarnak..

A tanárnak pedig nincs joga ezt megmondani. Az édességgel egyet értek.

Házi süteménnyel kapcsolatban pedig ugyan nincs rá előírás, ellenben ha szalmonella vagy bármi más ételmérgezés, vagy anafilaxiás roham éri az egyik diákot az iskolának kell vállalni a felelősséget.

2024. febr. 14. 09:06
 28/139 anonim ***** válasza:
94%

Nálunk ilyen nincs és a gyerekek cserélgetik is a kaját egymással. Én nem látom ezt ördögtől valónak, mindenki mást szeret, szívesen kóstolgatnak és osztozkodnak. Szerintem nálatok kicsit túlszabályozzák ezt.

Év elején annyit kértek ne nasival legyen tele a dobozuk és ne üdítőt meg édes löttyöket igyanak.

3 rekeszes dobozt vettem, mindig kerül bele szendvics, gyümölcs és sós vagy édes nasi. Mikor milyen gyümi van, alma, körte, szőlő, narancs, mandarin stb... Szerintem a kulcs a változatosság és a mérték.

2024. febr. 14. 09:10
 29/139 anonim ***** válasza:
85%

Még nem is hallottam ilyet. Mi az, hogy vigyen almát? Mi köze van hozzá az ofőnek, hogy mit visz? És ha történetesen az almát nem szereti, akkor inkább ne is egyen gyümölcsöt a suliban, mert a Józsika/Jucika szülei csórók? De még az se kell, hogy ne szeresse, én is szeretem, mégis megunnám egy idő után minden nap azt enni.

Epret mondjuk sose vitt a fiam télen (szerintem is íztelen ilyenkor), de szokott vinni mindenfélét. Amit épp szeretne, azt veszek. Sőt, minden nap visz 1-2 szem valamilyen Gullónos vagy Detkis cukormentes kekszet is, az se annyira olcsó dolog, akkor ne vigyen azt se?

Én értem, hogy másoknak esetleg nem fér bele, és sajnálom is, de őszintén, ez nem az én problémám. Ennyi erővel ne is egyenek a suliban semmit, mert Afrikában éheznek...eszem megáll.

2024. febr. 14. 09:15
 30/139 anonim ***** válasza:
93%
Ez már viszonylag régen volt, de én konkrétan rosszul voltam a zsíros kenyértől, rajta a pötty pirosarannyal. Nem voltam válogatós gyerek, ez az egyetlen étel, amit nem bírtam megenni, émelyegtem tőle. Mikor az volt a tízórai, én délig inkább nem ettem, csak ne kelljen hozzá se érnem. Nagyanyám megunta, megnézte mindig a heti menüt, és ha volt rajta zsíros kenyér, arra a napra küldött be velem egy tök ugyanolyan szelet sima margarinos kenyeret, hogy egyek. Ebből is balhét csinált a tanító néni, mert ne urizáljunk, mindenkinek meg kell enni, amit adnak (úgy, hogy aki nem volt befizetve tízóraira, az azt evett, amit akart!). Pár alkalommal megszégyenített az osztály előtt, hogy na a királylány megint vajas kenyeret eszik, amíg megunta anya is meg nagyanyám is, kiírattak tízórairól, és onnantól minden nap azt ettem, amit ők küldtek. Év végén meg tanító néninek nem jutott virág.
2024. febr. 14. 09:21
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!