Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Ilyet lehet kérni a szülőtől...

Ilyet lehet kérni a szülőtől az iskolában?

Figyelt kérdés

Kislányom 2. osztályos. Amikor az iskolát kezdtük szépen el lett mondva, hogy a gyerekek tízóraira miket vihetnek és miket nem. Teljesen egyetértek azzal, hogy az édesség (mint csoki, gumicukor) ki van tiltva. Én is inkább gyümölcs párti vagyok, ha édességről van szó.

Na most tegnap a kislányom vitt tízóraira szendvicset és egy kis tálba vágtam fel neki szőlőt és 2 db epret. Végre lehetett kapni és nagyon megkívánta.

Majd délután írt a tanárnő egy üzenetet, hogy legyek kedves és ne ilyen egzotikus gyümölcsöket küldeni a gyerekemmel mert van másik kisgyerek az osztályba aki ilyet nem ehet. És küldjék én is csak almát.

Na most kérdem én, a gyerekemnek nem küldhetek egészséges gyümölcsöt mert mást zavar? Meg milyen egzotikus gyümölcs? Ez minden csak nem az.

Ezt kérheti tőlem, hogy gyümölcsből is csak egy fajtát küldjek és ne azt amit a gyerekem szeret?

febr. 14. 06:43
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/139 anonim ***** válasza:
97%
Éppen most vettem a gyereknek egy 16 ezres adidas cipőt. Most akkor ne vegye fel, mert esetleg van olyan gyerek, akinek csak 4500-ért tudnak venni a szülei a kínaiban? Vagy puccos téliszalámit nem tehetek a szendvicsébe, csak S-Budget parizert? Különórára, edzésre, ilyesmikre se járjon, mert a Petikének nem fér bele...?
febr. 14. 09:23
 32/139 anonim ***** válasza:
92%
Na hagyjuk mar. Draga, markas holmikban -amikrol leri, hogy a szulok nem a sarki kinaiban vettek- bezzeg jarhat a gyerek. Az eper meg a szolo miatt kitor a kaosz. Elmehet a tanar oda ahova gondolom.
febr. 14. 09:25
 33/139 anonim ***** válasza:
95%

Ez a kérés azért képmutató, amit már mások is leírtak. Ilyen alapon a cipők árbeli különbsége nem baj?

Mert biztosan van olyan gyerek, aki tudja, hogy mondjuk neki 40 ezerért vett anyuka cipőt, amivel dicsekedhet. Így a Kevinke, akinek 7 ezerért vett anyuka akciósan, sőt, Marketplacen vette használtan, akkor szintén kényelmetlenül érezheti magát. Ez nem számít, csak pár szem gyümi?

febr. 14. 10:12
 34/139 anonim ***** válasza:
94%

A tanítónő nem kérhet ilyet, neked sem kötelező beállni a sorba, mert Pistike szüleit zavarja, hogy nekik nem telik rá. Ettől még megkérdezném, hogy milyen fórumon került ez elő és melyik szülővel kell tisztáznom, hogy mit vihet a gyerekem és mit nem vihet az iskolába. Ha ilyen előírás nincs, akkor megmondanám, hogy hagyja békén a gyereket, vele pedig beszélnék, hogy hogyan kezelje, ha más megkívánja a dolgait. Abszurd lenne, ha ezután nem lehetne minőségi holmija, vagy speciális étel nála azért, hogy más jól érezze magát.

A gyerekeim speciális diétán vannak, így ha nekik van nasi, az háromszor annyiba kerül, mint a többi gyerek nasija. Igyekszem típusra hasonlót venni nekik, hogy ne lógjanak ki, ha buli vagy szülinap van, de nekik külön kell venni a sós rágcsát is és nem teheti az óvónő vagy tanító néni a közösbe, mert ha a többiek eleszik előle, akkor az enyém semmit sem tud enni. Sosem csináltak úgy, mintha urizálnánk, pedig ha primitívek lennének, megtehették volna.

Biztos, hogy van megoldás, de ez nem kizárólag az, hogy te alkalmazkodj idegenekhez.

febr. 14. 10:13
 35/139 anonim ***** válasza:
8%

Hat én tényleg írigyellek titeket!nektek nem kell nemet mondanotok a saját gyereketeknek ha szeretne valamit. Nem kell a szomorú pofiját nézni hogy ő nem kaphat olyat pedig ő is szeretne...

Nálunk allergia miatt nem ehet sok mindent (lényegtelen hogy miert kerte ezt a tanár)és ő ezt érti és tudja. De amikor kijön suliból és néz nagy szemekkel hogy anya én is....

Egy ételt ne hasonlítsunk a cipőkhöz. Azt én is eltudom magyarázni hogy Katika ha kinövöd akkor keresünk mi is egy szép csillivilli rózsaszín cipőt mint Jucikának.(nyilván a saját kereteinken belül)

Remélel ti ezt sose tudjátok meg.

febr. 14. 10:31
 36/139 anonim ***** válasza:
94%

Ennyi erővel a gluténérzékeny gyerekre való tekintettel ne egyenek péksütit a gyerekek iskolai menzán...

Mert igen, van gluténmentes akármi, de nem pont olyan, amilyet a többi eszik, nincs.

Hol a határ?

Az egész világ alkalmazkodjon?

Vagy ha, teszem azt, épp a mindenre is allergiás gyerek pont egy olyan gyümölcsöt tud megenni, ami amúgy nem szezonális, nem sok gyerek szülője engedheti meg magának, akkor ő se egye, vagy rá más szabályok vonatkoznak?

febr. 14. 10:50
 37/139 anonim ***** válasza:
8%

36

Te se érted a lényeget.

Alpvető élelmiszerről beszélsz!nyilván ott másmilyen lesz az íze.

Az eper,szölő....jelen pillanatban luxus étel és nem tudsz rá nagyon alternatívát!

Ezért írtam a cipős peldát hogy ott tudod azt mondani hogy veszünk neked is .....

A gyerek nem fogja azt érteni hogy eper helyett adok almát mert az olcsobb. Ő akkor is epret szeretene.

Miután mi ebben a cipőben járunk hogy sokszor kell alternatívát keresnem vagy néznem a szomorú pofiját így én totál megértem ha egy tanító ezért szól. Én elnézést kérnék és otthon etetném meg a gyerekemmel az epret,szőlöt...

febr. 14. 10:58
 38/139 anonim ***** válasza:
92%

Akkor ilyen hozzáállással ne fürdessem le a gyereket otthon, mert az osztályban van 2 lány, akiknél még az alapvető tisztálkodási szerekre sincs elég pénz? (Vagy megfelelő hozzáállás a szülők részéről)

Elvégre hogy néz az már ki, hogy érzik a kellemes sampon illatot a haján, mikor nekik arra otthon nem futja...

Vagy egy szál melegítőnadrágban s vékony kabátban járjon télen is, mert olyan gyerek is van minimum 4 mellette? Legyek tekintettel azokra, akiknek nincs pénzük téli kabátra, s hiába tehetem meg, hogy olyat adok a gyerekre, ne tegyem...

febr. 14. 10:59
 39/139 anonim ***** válasza:
92%
38# sőt, a gyógyszert se váltsunk ki, ha beteg, mert Rikárdó is lehet otthon két hetet, míg meg nem jön a családi...
febr. 14. 11:06
 40/139 anonim ***** válasza:
93%

Elnézést kérni 😂😂😂 hogyne, majd elnézést kérek azért, mert gyümölcsöt adok a gyerekemnek amikor más nem engedheti meg magának...

Azért álljon már meg a menet :D

febr. 14. 11:07
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!