Rossz ómen ha már 1 hét múlva sírva megy a suliba a tanító miatt, vagy ne aggódjak?
2.oszt
"Nem akarok x nénivel találkozni, szigorú"
Kb ilyesmiket kántál.
Mondtam neki ha szófogadó, ugy sem lesz baj, legyen szobanövény és kész.
De be se akart lépni az ajton.
Első héten pedig olyan örömmel ment suliba es nagyon várta
28 azon próbalok lenni, hogy gyermekem fogadja el hogy vannak pozitív és esetleg negativ emberek is, ne vegye a szivére. (De erre már mondjuk pici kora óta tanítom, dr mindegy)
Próbálom biztatni erősíteni. A tanítón változtatni beszélgetessel sem lehet. Annak értelmét sem látom amugy.
Egyedül a gyermek szemelyiségfejlődéséből, önbizalomválrozásból tudok csak bármire is következtetni csak.
De van NEM EGY srác ismerősöm, akik bűnrosszak voltak, egyik milliárdos lett, masik cegvezető, es ők is mesélik hogy az en gyerekemen tizsszer is túltettek mindig ők voltak büntetve hibáztatva, alázva, megis megállták a helyuket.
Próbálnak mások is nyugtatni.
30 en beszélgetéseknél arrol biztositon a tanitot hogy ne higyje hogy a gyereket mentegetem caak elfogadom ha problema van es segitek a tanitoval egyuttmukodni(hogy nehogy veletlen támadasnak provokálasnak vegyen bármit is), igy probálok megbeszélni dolgokat, de feszt ujjal mutogat csak a gyerekre, hogy de ő nem jelentkezik(ami kiderult utolag hogy kam), ő szokott füllenteni(igen tudom, szokott fullenteni a gyerekem de a tanito is..),es sorolja hogy ő meg ő.
Ujjal mutogat egy 7 évesre. Ezek a megbeszélések vele problemáknál.
Koszi a válaszokat. Egyelore bizom abban hogy belerázódunk
Te most elméleteket gyártasz, hogy nyugtasd és mentegesd magad, mi lenne, ha így meg úgy és ki mit fog gondolni rólad. És reménykedsz, hogy majd magától megoldódik vagy mások megoldják.
Ehelyett szedd össze a bátorságod, legyél udvarias, menj oda ahhoz a tanárhoz és kérdezd meg. Nem kell vádaskodni, csak azt mondd el, amit te tapasztaltál (sírva, szorongva megy a gyerek reggel) és kérj tőle segítséget, hogy szerinte mi történhetett és mit javasol. Ebben a formában kommunikálva semmi okod nincs arra, hogy félj attól, hogy a gyereked rosszabbul járna, mintha nem szólsz.
Igen akkor már próbáltam egyeztetni ebben abban. (Jeleztem hogy egy gyerekre az hogy kizarolag minden héten szomoru smylet kao csak magatartas ertekelesnel es soha egy remenyt se milyen hatassal bír a szem.fejlodesre es nem szeretnem ha belenevelnék a gyerekembe azt az onhitet hogy ő rossz stb)De ugye ilyeneket kaptam válaszul hogy koszonik ismerik a gy.pszichologiat es nem valtoztattak semmin. Az igazgato is masolatba volt teve.
Aztan szuloin is temaba hozta hogy ne kritizaljuk a munkáját stb
*kap
(A magatartast hetente értékelték smylikkal amiben a gyermekem megint hitt mindig)
Ha a gyerek folyamatosan szomorú szmájlit kap, akkor ott nem csak a tanító a hibás.
A többi tanító mit mond a gyerekedről?
soha nem jelentkezik a gyerekem órán es nem aktiv.
mivel a hülye anyja azt tanácsolja neki, legyen szobanövény...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!