Rossz ómen ha már 1 hét múlva sírva megy a suliba a tanító miatt, vagy ne aggódjak?
2.oszt
"Nem akarok x nénivel találkozni, szigorú"
Kb ilyesmiket kántál.
Mondtam neki ha szófogadó, ugy sem lesz baj, legyen szobanövény és kész.
De be se akart lépni az ajton.
Első héten pedig olyan örömmel ment suliba es nagyon várta
Ha nincs gyereke a tanárnak az nem azt jelenti, hogy utálja az elevenebb gyerekeket.
A szorgalminál pedig kiszűri azt, hogy melyik gyerek lustább egy kicsit és melyik aktívabb. Ezt látnia kell.
De mért nem tőle kérdezed meg ezeket? Egyszer ő is hazamegy az iskolából és útközben tudtok beszélni vagy felhívod. Ha találgatsz akkor csak jobban felidegesíted magad.
Ja, közben, látom megírtad, amiket hiányoltam.
Kerülték egymást a válaszaink, bocs!
Ja meg elsirta magát a gyerekem online oktatás alatt is olyan miatt hogy nem szólítják fel.
Nem kerdeztem már rá a tanitora hogy miert is mondta azt nekem hogy nem jelentkezik a gyerek...?
A sulibol kivétel nagyon nem egyszeru. Masik sulik ugy tele vannak hogy nemigen akarják átvenni, még talán lakcimváltozással más körzetbe be tudnám "passzírozni", de amugymeg megszokott kornyezetbol kivenni es idegen kornyezetbe betenni egy gyereket az megint egy "sokk" lenne. At kell ezt nagyon gondolni sajnos
A 20-asnak igaza van.
Amikor az én lányom jött haza sírva az iskolából én is felhívtam a tanárnőt azonnal sőt amikor nem vette fel másnap reggel szóltam a portán, hogy küldjék ki mert szeretnék vele beszélni. Ennyit kellene tenned csupán.
Akkor inkább simán elnézed, hogy sírva megy a gyerek az iskolába és te pontosan tisztában vagy vele, hogy valami bántja?
Kit érdekel, hogy mit gondol a tanár? Nem te vagy az első gondolom és nem is te leszel az utolsó szülő aki valamilyen problémával megy hozzá.
18-ra:
"Ha a gyerekem megigéri hogy "ma jo leszek, menni fog!", a tanito ugy reagál szájhúzva:"te? Azt kétlem" onnanstol a gyermekem mosolya buzgalma helybol letört."
Én pl. már emiatt is bemennék hozzá beszélgetni. Megkérdezném, miért akarja ő mindenáron letörni a gyerekem lelkesedését, amikor ő jól akarja csinálni a dolgokat (még ha nem is sikerül okvetlen)?
Persze az is hülyeség, hogy a szorgalmit így kommentálja, de erre nem mondanék semmit. (Ennyi erővel az ötven oldallal hátrébb levő feladatot sem kell megcsinálni - csak azért nem is jár semmi dicséret.) Lehetne javasolni neki, hogy egyszerűen mondja meg, mi a kötelező házi és mi a szorgalmi, nem kell semmi kommentár - de egy ilyen tökfej ezt úgyse fogja megérteni, csak munkájába való beleszólásnak venné.
Amúgy én nem erőltetném a szorgalmikat. Attól szorgalmi, hogy ha van kedve, megcsinálja, ha nincs, akkor nem. Akkor irány a kert, vagy a játszótér! Szaladgáljon, hintázzon, csúszdázzon, mozogja ki magából a stresszt! Vagy bent játsszon a játékaival. Bármit, amit örömmel csinál, nem kötelességből!
Sajnos elég rossz tanítót foghattatok ki, de az iskolaváltásnál semmi garancia nincs arra, hogy a másik helyen nem ugyanilyen lenne a tanító - és gondolom itt azért vannak már barátai, de legalább jó ismerősei az osztályban.
Ő az ofő is.
Nem, nem nézem el. Abban remenykedem hogy ez esetleg csak nyári szünet utáni visszaállási zavar csak.
25-re:
De látod, másnak is van problémája vele, és megy is a nyakára!
Ő teszi jól!
Érezteti a tanítóval, hogy a gyereke mellett áll, ill. hogy mindenképp beszélni akar a problémáról, nem akarja annyiban hagyni. Ez nem kell, hogy támadás ízű legyen. Ha meg annak veszi a tanító, akkor ilyen stílussal előbb-utóbb sok szülő részéről fog "támadást" érezni maga ellen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!